07. juni 2015 kl. 06.43
Konjunktur

Konjunktur er en betegnelse for den økonomiske situation - enten for en samlet samfundsøkonomi eller for enkelte brancher. Over en længere årrække vil der - ud over den generelle trend - være nogle større udsving i udviklingen. Disse udsving går ofte over flere år og er svingninger i konjunkturen. Hvor de ligger over den generelle trend, er der tale om højkonjunktur, og hvor de ligger under, er der tale om lavkonjunktur.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.