07. juni 2015 kl. 06.43
Investeringsforening

En investeringsforening er en forening, der har til formål at besidde og administrere beholdninger af værdipapirer. Som investor kan man købe et investeringsforeningsbevis (også kaldet 'investeringsbevis'), som udgør en del af investeringsforeningen. Investor overlader derved markedsovervågningen og risikospredningen i sine investeringer til investeringsforeningen. Der skelnes mellem udbyttebetalende og akkumulerende investeringsforeninger, hvor førstnævnte udbetaler udbytte til medlemmerne, mens sidstnævnte opsamler årets resultat.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.