07. juni 2015 kl. 06.43
Insiderviden
Insiderviden er viden om en virksomheds udvikling og forventninger, som kun er til rådighed for beslutningstagere internt i virksomheden. Med andre ord er insiderviden den viden, en insider er i besiddelse af. Det er forbudt uberettiget at videregive insiderviden eller at handle med selskabets værdipapirer, hvis man besidder insiderviden. For at der er tale om et lovbrud skal insideren have gjort brug af sin viden, før den - f.eks. gennem en fondsbørsmeddelelse - er gjort offentligt tilgængelig. Misbrug er strafbart. De nærmere regler for insidere er beskrevet i “Lov om Værdipapirhandel”.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.