07. juni 2015 kl. 06.43
Gennemsnitskurshandel
Gennemsnitskurshandel er handel til en dags kursgennemsnit. Ønsker investor at handle på baggrund af en hel dags handler, kan denne vælge at handle til næste dags gennemsnitskurs. Det betyder dog, at handlen først kan afregnes, når fondsbørsen har beregnet gennemsnitskursen. Ved køb tillægges typisk 0,5 procent. Ved salg fratrækkes typisk 0,5 procent. Der beregnes en gennemsnitskurs for “alle handler kl. 17.00”. Handlen foregår til denne gennemsnitskurser og med banken som modpart. Fordelen er, at investor er sikker på at få handlen gennemført, mens ulempen er, at handlen ikke nødvendigvis bliver gennemført til den bedst opnåelige kurs for investor. Se evt. også Børshandel og Strakshandel.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.