07. juni 2015 kl. 06.43
Børshandel
Børshandel er den handel med værdipapirer, som sker over en fondsbørs‘ handelssystem. Man siger også, at handlen sker “via markedet”. Alternativt til børshandel er en straks- eller gennemsnitskurshandel, der foregår via bankens egenbeholdning. Ved en børshandel med aktier gennemføres handlen i fondsbørsens handelssystem, som automatisk matcher købs- og salgsordrer. Fordelen er, at investor har mulighed for at få en bedre kurs end ved en strakshandel. Ulempen er, at investor ikke er sikker på at få gennemført handlen. Børshandel kaldes også kommissionshandel. Se evt. også strakshandel og gennemsnitskurshandel.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.