07. juni 2015 kl. 06.43
Balance

Et selskabs balance er en opgørelse af virksomhedens aktiver og passiver på et givet tidspunkt. Passiverne forklarer, hvordan aktiverne er finansieret - med gæld eller med egenkapital. Summen af aktiver og passiver er derfor altid lige store, hvorfor det siges, at balancen balancerer. Balancens aktiv-side er debet-side og balancens passiv-side er kredit-side. Balanceopgørelsen indgår sammen med resultatopgørelsen i virksomhedens årsregnskab.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.