07. juni 2015 kl. 06.43
Aktiesplit

Split/aktiesplit/aktieopdeling er en opdeling af aktier i mindre størrelser. F.eks. kan en aktie splittes i 10, så aktiens pålydende værdi bliver en tiendedel af den oprindelige værdi, og aktionærerne får 10 gange så mange aktier. Tilsvarende vil den “nye” kurs i princippet være en tiendedel af kursen før splittet. Den psykologiske virkning bliver dog ofte, at aktien stiger i værdi lige efter splittet.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.