07. juni 2015 kl. 06.43
OMXCB-indekset
OMXCB-indekset (tidl. KBX-indekset) blev introduceret på Københavns Fondsbørs den 2. juli 2001. Indekset er beregnet på baggrund af det såkaldte free float, hvilket vil sige, at selskabernes vægt i indekset er beregnet på markedsværdien af det antal aktier, der reelt er til rådighed for investorerne. Aktieposter ejet af fonde, staten, selskabets ledelse, samt majoritets- og krydsejerskaber indgår ikke. Indekset kan bruges til at måle sit afkast i forhold til markedsafkastet. 50-80 selskaber indgår i indekset, som revideres halvårligt.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.