27. november 2019 kl. 14.37
Sektorrotation

Forskellige typer af aktier klarer sig forskelligt, afhængigt af hvor vi er i den økonomiske cyklus. For eksempel vil cykliske aktier normalt klare sig bedre end defensive aktier, når økonomien er i en opgangsfase. Hvis tilstrækkeligt mange investorer forventer en positiv vending i økonomien, vil de sælge deres defensive aktier og købe cykliske aktier. Der vil da være tale om en sektorrotation fra defensive aktier ind i cykliske aktier. 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog med definitioner på op mod 800 fagord inden for aktier, obligationer, investering, investeringsforeninger, finans, regnskaber, regnskabsanalyse, nøgletal og så videre.

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

InvestorOrdbogens definitioner er opdateret på den dato, der fremgår af hvert enkelt definition.

 

Vi modtager meget gerne forslag til vores ordbog på daf@shareholders.dk.

 

InvestorOrdbogen er en digital, opgraderet og meget mere brugervenlig udgave af den aktieordbog, "Aktionærens Ordbog", som Dansk Aktionærforening har udgivet i en årrække.

 

© Copyright Dansk Aktionærforening:
Du er velkommen til at linke til InvestorOrdbogen. Medier kan citere definitioner inden for almindelig citatret. Men derudover må du ikke kopiere fra ordbogen til brug på din egen hjemmeside eller andre steder.