investorviden

Investorerne kigger mere på muligheden for afkast end på risikoen, vurderer aktiechef i ny, stor analyse. Foto: Shutterstock
04. maj 2021 kl. 18.30
Investorviden: Investorerne er skubbet derud, hvor de kigger mere på afkast end på risiko, og sandsynligheden for turbulens er høj forude. Alligevel er det den gode stemning, der har overtaget på de globale aktiemarkeder, som vil give positive aktieafkast i det kommende år, vurderer Sydbank.
Se webinar med Lars Tvede herunder, hvis du er medlem af Dansk Aktionærforening.
04. maj 2021 kl. 16.55
Investorviden: Lars Tvede gæstede København Nord, hvor han holdt oplæg om sit syn på fremtidens markeder. Medlemmer af Dansk Aktionærforening kan se hele webinaret herunder.
04. maj 2021 kl. 15.25
Investorviden: Verdens mest beundrede investor, Warren Buffett, satte foden ned, da flere store investorer på generalforsamlingen i Berkshire Hathaway 1. maj forsøgte at få flere oplysninger om porteføljeselskabernes aktiviteter, især med hensyn til klimamål. Men der var også plads til investeringsråd fra den levende legende.
Foto: Shutterstuck
04. maj 2021 kl. 08.45
Investorviden: Den mest imødesete makroøkonomiske begivenhed i den forgangne uge var rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), der som vanen tro blev afsluttet med et pressemøde.
30. april 2021 kl. 10.54
Investorviden: Meget taler for, at aktien i D/S Norden skal stige yderligere. Coloplast er tæt på at lave en dobbeltbund og Facebook-aktien er købsaktuel. Desuden er ligner det, at der er en mulig korrektion på vej i Dax indekset. Læs alle argumenterne i ugens tekniske analyse.
Lars Toft Jensen forklarer her, hvorfor den passivt forvaltede fond han står i spidsen for, kan vinde sin kategori tre år i træk i Dansk Aktionærforenings kåring af Danmarks bedste investeringsfonde.
29. april 2021 kl. 18.05
Investorviden: Danmarks bedste aktiefond i kategorien ”aktier middel risiko” tre år i træk. Sådan lyder bundlinjen for den passivt forvaltede investeringsfond Sparinvest INDEX USA Growth. Vi har spurgt fondens forvalter Lars Toft Jensen, hvordan en passiv fond kan spæne fra alle de aktivt forvaltede i samme kategori. Ligeledes svarer han på, hvorfor investering i indeksfonde kan være en god ide at supplere porteføljen med.
Shanghai. Foto: Unsplash
27. april 2021 kl. 15.40
Investorviden: Der er større risiko nu og her. Til gengæld er afkastpotentialet større på sigt. Det vurderer analytikere og strateger i Danske Bank om stort investeringstema. Et tema, private ofte overser, men som altid bør udgøre en del af din portefølje, mener banken.
Foto: Shutterstock
27. april 2021 kl. 08.53
Investorviden: Den amerikanske præsident Joe Biden satte i sidste uge dagsordenen med flere markante politiske udmeldinger. Samtidig var der rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, og derudover fik Tyskland udpeget en ny kanslerkandidat.
Det mødte modstand i Folketingssalen, da der fredag var 1. behandling af et lovforslag om at øget beskatning af investeringsforeninger. Foto: Shutterstock
23. april 2021 kl. 15.41
Investorviden: Det politiske team i Dansk Aktionærforening har været på overarbejde de seneste dage, hvor vi har fulgt med i 1. behandlingen af lovforslaget om øget skat på investeringsforeninger.
Thomas Tang har placeret 100 procent af sine penge i aktier. Kontanter giver ingen mening for ham, fortæller han og afslører navnene på en række aktier, han betragter som undervurderede.
23. april 2021 kl. 13.45
Investorviden: Thomas Tang fisker efter forkert prissatte selskaber, og snøren smider han ud blandt de små og mellemstore aktier i norden. Det fortæller han i dette interview, hvor han også giver sit bud på tre konkrete aktier, han vurderer til at være markant undervurderede.
23. april 2021 kl. 10.47
Investorviden: Novozymes har brudt modstandsniveau. Royal Unibrew er gået i all time high og er blevet købsaktuel. Det samme er tilfældet for McDonalds-aktien, der har sat retningen mod nyt kursmål. Desuden har det brede europæiske Stoxx 600 indeks brudt modstandsniveau.
20. april 2021 kl. 13.09
Investorviden: For 16. gang kårer vi Danmarks bedste investeringsfonde, og igen i år er der store forskelle mellem top og bund – også for fonde, der umiddelbart ligner hinanden. Kåringen viser, at mindst tre accepterede sandheder om investering ikke altid holder.
Alle olieselskaber vil forsøge at komme ind på Ørsteds forretningsområde. Seklskabets konkurrencesituation er derfor hårdere end den er for Vestas, vurderer investeringsøkonom.
20. april 2021 kl. 12.52
Investorviden: Den grønne omstilling kører for fuld kraft, men for de store grønne mastodonter Vestas og Ørsted er det gået den forkerte vej for aktiekursen i år. Det er der flere konkrete årsager til, påpeger investeringsøkonom, der også vurderer at Ørsted får det sværest i de kommende år.
Foto: Shutterstock
20. april 2021 kl. 11.02
Foto: Shutterstock
20. april 2021 kl. 08.46
Investorviden: Den amerikanske centralbank, Fed, og Johnson & Johnsons coronavaccine var blandt de vigtigste emner i sidste uge. Centralbanken venter et stærkt økonomisk opsving rundt om hjørnet, mens Johnson & Johnson satte sin coronavaccine på pause.
Det er blandt andet stigninger i amerikanske aktier og amerikanske dollars, der har trukket afkastene i danske investeringsfonde op i første kvartal. Foto: Unsplash
19. april 2021 kl. 13.37
Investorviden: Investorernes formuer i danske investeringsfonde voksede med hele 40 milliarder kroner i første kvartal 2021 efter et kvartal med meget høje afkast. Især fonde med globale og nordamerikanske aktier brillerede med tocifrede afkast på bare et enkelt kvartal.
Antallet af opsparere, der oprettede en aktiesparekonto i 2020 steg med 170 procent. "Vi forventer ikke, det er et midlertidigt fænomen," siger direktør i Finans Danmark. Foto: Unsplash
19. april 2021 kl. 13.11
Investorviden: Med 80.000 nye konti voksede antallet af danskere, der har en aktiesparekonto, med hele 170 procent i 2020. Væksten i antallet af aktiesparekonti skete samtidig med, at ordningens indskudsloft blev hævet fra 50.000 kroner til 100.000 kroner.
Foto: Maj Invest
16. april 2021 kl. 18.38
Investorviden: Den amerikanske økonomi er ustoppelig. BNP-væksten kommer i 2021 tæt på 6 pct. p.a., og opsvinget kommer formentlig til at vare flere år. Præsident Joe Biden har i Kongressen fået vedtaget en historisk ekspansiv finanspolitik.
16. april 2021 kl. 18.09
Investorviden: Den aktive portefølje gav stort merafkast i forhold til de passive fonde. Der har været flotte afkast til begge porteføljer.
16. april 2021 kl. 15.20
Investorviden: Carlsberg b-aktien er købsaktuel med nyt og højere kursmål. Matas har endelig brudt modstandsniveau og det danske C25-indeks er ved at bryde modstand og gå i all time high. Læs alle argumenterne i ugens tekniske analyse, der også vurderer retningen for svensk gambling-aktie.
Det lovforslag, skatteminister Morten Bødskov fremsatte onsdag, vil betyde højere beskatning af investeringsforeninger med danske aktier, advarer Finans Danmark. Foto: Skatteministeriet
16. april 2021 kl. 14.11
Investorviden: Danske investorer med penge i investeringsforeninger, der indeholder danske aktier, kan se frem til en hårdere beskatning af afkastet som følge af EU-dom og nyt lovforslag.
På webinaret ”Chinese Investment Trends” vil du få mulighed for at høre om de vigtigste trends i det kinesiske marked. Medlemmer af Dansk Aktionærforening kan deltage for halv pris, og du kan se rabatkoden nederst. Foto: Unsplash
14. april 2021 kl. 12.49
Investorviden: Nu kan du som medlem af Dansk Aktionærforening komme med på et spændende ekspert-webinar om kinesiske aktier og mulighederne i Kina. Det sker den 22. april, og du kan få 50 procent medlemsrabat. Læs mere om rabatpris og tilmelding nederst.
Rentestigningerne er ikke et større problem for aktierne, så længe renterne primært stiger af de rette årsager. Det er derfor fortsat forvntningen at aktier vil give et fornuftigt afkast, vurderer chefstrateg herunder. Foto: Shutterstock
13. april 2021 kl. 18.00
Investorviden: Solidt opsving og stort løft i selskabernes omsætning og indtjening vil løfte globale aktier til nye niveauer i det kommende år, vurderer investeringsstrateg, der afslører bankens øjeblikkelige aktiestrategi. Aktiechef hos konkurrenten er enig i, at de gode tider fortsætter.
13. april 2021 kl. 08.58
Investorviden: 1. maj er sidste frist for indbetaling af gaveafgift for 2020. Det er nu muligt at foretage digital indberetning af gaver over den skattefrie bundgrænse og samtidig betale gaveafgiften.
Foto: Shutterstock
13. april 2021 kl. 08.17
Investorviden: Amerikansk økonomi står på tærsklen til et stærkt økonomisk opsving drevet af hjælpepakker og vacciner, men det er langt fra nok til at erklære et pengepolitisk kursskifte. Sådan lød budskabet i sidste uge fra den amerikanske centralbank, Fed, og topchef Jerome Powell efter referatet fra et rentemøde i midten af marts blev frigivet.
For kun 50 kroner kan medlemmer deltage i dette webinar med Lars Tvede. Foto: Privat
09. april 2021 kl. 16.44
Investorviden: Er det tech-aktier, grønne aktier, medical, finans eller noget helt femte, du skal satse på? Få et nyt syn på sagen – og dermed grundlag for at træffe dit eget valg – afhængig af din investeringsprofil i dette webinar med Lars Tvede.
DSV Panalpina lægger sig i toppen af feltet, når det angår de private investorers tillid til at levere afkast i år. Se hele listen over, hvilke aktier vi tror mest - og mindst på - i artiklen herunder.
09. april 2021 kl. 15.45
Investorviden: De private investorer forventer, at aktieåret 2021 vil ende i plus, og langt de fleste er allerede selv i plus i porteføljen, svarer de i en stor undersøgelse. Her kan du også se, hvilke af de store danske aktier de private investorer tror mest på i år.
08. april 2021 kl. 22.47
Investorviden: S&P 500 bryder gennem milepæl. DSV og Pandora bryder begge deres modstandsniveauer og er blevet købsaktuelle. Pandoras næste mål er omkring den gamle kurstop. Ugens Tekniske Analyse ser desuden på, om det er nu, du skal købe Deutsche Bank. Læs alle argumenterne herunder.
Foto: Shutterstock
06. april 2021 kl. 15.00
Investorviden: En ny type af investorer er dukket op. De er resultatet af masser af ledig tid under nedlukningen, centralbankernes og regeringernes udpumpning af penge og smarte apps. YOLO-investoren investerer efter mottoet: "You Only Live Once" - Du lever kun én gang. Hvem er de og hvad betyder de for dig og dine aktier?
Kvinde og mænd går efter forskellige investeringsfonde, når de investerer.
06. april 2021 kl. 11.25
Investorviden: Kvinder og mænd vælger ofte forskellige investeringsfonde, og deraf får de også forskellig risikoprofil.
Foto: Shutterstock
06. april 2021 kl. 10.44
Investorviden: Mens påsken betød helligdage og lukkede aktiemarkeder i Danmark, var der fuld gang i nyhedsstrømmen fra USA. Størst var præsident Joe Bidens længe bebudede infrastrukturplan, som endelig blev offentliggjort onsdag.
Foto: Shutterstock
02. april 2021 kl. 16.30
Investorviden: InsideBusiness gør status over investeringsforeningernes kamp om danskernes formuer i 2020. Hos de store banker trak Nordea Invest og Bankinvest sig ud som vindere, mens Danske Invest fortsat kæmper med at bremse kundesivning.
De tre aktier med mest potentiale i de kommende tre måneder. Det er, hvad Handelsbanken udpeger i en analyse, hvor du også kan se bankens kursmål for 31 store danske aktieselskaber.
30. marts 2021 kl. 21.00
Investorviden: Handelsbanken sætter navn på de tre danske aktier, de mener har størst potentiale i de kommende tre måneder. Ligeledes peger banken på tre aktier med det mindste potentiale. Se også bankens opdaterede kursmål for 31 store danske aktier.
Foto: Shutterstock
30. marts 2021 kl. 10.10
Investorviden: Pandemi og restriktioner rimer på Netflix og sofatid. Hvorfor ikke lære noget nyt om aktier og finansverdenen, mens du bliver underholdt?
Foto: Shutterstock
30. marts 2021 kl. 09.38
Investorviden: Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og topchef Jerome Powell var endnu engang med til at sætte stemningen på de finansielle markeder i sidste uge. Investorernes nervøsitet er taget til de seneste uger på grund af en forventning om en højere inflation i takt med en genopretning af økonomien. Frygten går på, at priserne presses op i takt med, at pandemien aftager kombineret med billioner af dollar sendt ud som hjælpepakker.
Finanstilsynet har sendt fem nye råd ud til private investorer. Dansk Aktionærforening supplerer med råd nummer seks. Foto: Unsplash
24. marts 2021 kl. 23.08
Investorviden: Finanstilsynet har sendt en liste ud til private investorer med fem gode råd, som du kan se nederst. De nye råd bliver givet på grund af de store udsving i enkeltaktier som for eksempel GameStop-aktien. Dansk Aktionærforening supplerer med råd nummer seks.
De store danske aktier står bedre rustet til de kommende år end de udenlandske konkurrenter, vurderer Sydbank i stor analyse.
23. marts 2021 kl. 17.23
Investorviden: I udskilningsløbet med konkurrenterne ligner de store danske aktieselskaber vindere, der bør vinde markedsandele og skabe et endnu stærkere fundament for fremgang i indtjeningen i de kommende år. Det vurderer Sydbank, der også spår om afkastet for danske aktier de kommende 12 måneder.
Foto: Shutterstock
23. marts 2021 kl. 09.31
Investorviden: Pandemi og restriktioner rimer på Netflix og sofatid. Hvorfor ikke lære noget nyt om aktier og finansverdenen i påsken, mens du bliver underholdt?
Foto: Shutterstock
23. marts 2021 kl. 08.15
Investorviden: Den amerikanske centralbank, Fed, meddelte i sidste uge at banken vil fastholde en lempelig pengepolitik og ikke hæve renten før tidligst i 2023. Centralbanken inddæmmede inflationsforventningerne og udstak en positiv økonomisk prognose, hvilket var sød musik i investorernes ører. Det fik onsdag de amerikanske aktier til at vende rundt og sætte nye rekorder.
Mikael Bak (tv.) og Per Hansen afholder et webinar, hvor du får gode råd om, hvad du skal huske, når du jagter såkaldte kursraketter på aktiemarkedet.
19. marts 2021 kl. 10.30
Investorviden: Se webinar om kursraketter lige nu ved at klikke på linket herunder.
Foto: Shutterstock
18. marts 2021 kl. 09.47
Investorviden: Du har med garanti ­– som millioner af andre danskere ­– allerede modtaget og studeret din årsopgørelse for 2020. Derfor er du også bekendt med resultatet af din årsopgørelse.
Danmark er absolut centrum i verden i forhold til, hvor mange life science-selskaber vi har, slår investeringsøkonom fast. I videoen herunder afslører han, hvilken aktie inden for sundhedssektoren han netop har benyttet et tilbagefald i, til at købe op.
16. marts 2021 kl. 21.18
Investorviden: Investeringsøkonom har brugt et af Warren Buffets gode råd, da dansk favoritaktie blev ”nedslagtet”. Det fortæller han i aktionærforeningens nye program ’Spørg om aktier’, hvor han også ser på potentialet for en række af de øvrige danske aktier.
Du kan få indflydelse på, hvem vi inviterer til InvestorUgen 2021.
16. marts 2021 kl. 20.44
Investorviden: Dansk Aktionærforening er i gang med at planlægge årets InvestorUge, og i den forbindelse er vi interesserede i at høre, hvem du gerne vil høre et oplæg med. Send os dine ønsker herunder.
Aktionærforeningen er din repræsentant ved mere end 40 generalforsamlinger i år. Se foreningens talepapir til den netop afholdte generalforsamling i Pandora. Foto: Shutterstock
16. marts 2021 kl. 20.16
Investorviden: Aktionærforeningen repræsenterer de danske privatinvestorer på mere end 40 generalforsamlinger i år. Her kan du se hele foreningens talepapir til den netop afholdte generalforsamling i Pandora.
Aktionærforeningen er din repræsentant ved mere end 40 generalforsamlinger i år. Se foreningens talepapir til den netop afholdte generalforsamling i Carlsberg. Foto: Shutterstock
16. marts 2021 kl. 20.09
Investorviden: Aktionærforeningen repræsenterer de danske privatinvestorer på mere end 40 generalforsamlinger i år. Her kan du se hele foreningens talepapir til den netop afholdte generalforsamling i Carlsberg.
Aktionærforeningen er din repræsentant ved mere end 40 generalforsamlinger i år. Se foreningens talepapir til den netop afholdte generalforsamling i Danske Bank. Foto: Shutterstock
16. marts 2021 kl. 20.01
Investorviden: Aktionærforeningen repræsenterer de danske privatinvestorer på mere end 40 generalforsamlinger i år. Her kan du se hele foreningens talepapir til den netop afholdte generalforsamling i Danske Bank.
Unge i Danmark er begyndt at investere mere, viser ny undersøgelse. Det er en god ide at starte tidligt, siger chefredaktør for magasinet Aktionæren. Foto: Unsplash
16. marts 2021 kl. 16.37
Investorviden: Danskernes lyst til at investere er faldet siden finanskrisen. Nu tyder det dog på, at ikke mindst de unge igen har mod på at sætte deres sparepenge i aktier og obligationer. Det er en rigtig god ide at komme tidligt i gang, siger chefredaktør for magasinet Aktionæren.
16. marts 2021 kl. 16.26
Investorviden: Opmærksomheden på renten kan onsdag igen komme helt frem i rampelyset, idet den amerikanske centralbank afslutter sit rentemøde med rentemelding og efterfølgende pressemøde. På den danske scene synger regnskabssæsonen på sidste vers, hvor ugen byder på regnskaber fra blandt andre Københavns Lufthavne, Bioporto og nynoterede Huscompagniet.
Foto: Shutterstock
16. marts 2021 kl. 09.32
Investorviden: Investorernes frygt for stigende renter tog endnu en gang fokus i den forgangne uge, hvor et par uger uden handling bag den tiltagende hårde retorik, tvang Den Europæiske Centralbank til at rasle lidt med sablen over for rentestigningerne for at berolige markedet. Det skete på torsdagens rentemøde i centralbanken (ECB), hvor der ganske som ventet ikke blev ændret ved rammerne for pengepolitikken.
Hvis renten fortsætter op, kan aktiemarkedet nemt risikere en større korrektion på 10 procent, vurderer investeringsøkonom.
15. marts 2021 kl. 13.04
Investorviden: Hvis de amerikanske renter stiger yderligere, kan det blive endog meget problematisk for investorerne, vurderer investeringsøkonom.
Formand i Dansk Aktionærforening Ole Søeberg interviewer topchef i Tryg Morten Hübbe om de kæmpe forandringer, der er på vej i den danske forsikringsgigant. Interviewet finder du 14 minutter inde i videoen herunder.
12. marts 2021 kl. 13.15
Investorviden: Sverige kommer til at stå for en langt større del af omsætningen i Tryg. Her kan du høre topchef i Tryg Morten Hübbes præsentation af planerne, og 14 minutter inde i videoen, kan du se aktionærforeningens interview med topchefen.
Under de største kriser med gigantiske kursfald til følge, kan man ofte knytte aktiernes comeback til konkrete begivenheder. Under alle økonomiske krisers moder - den store depression fra 1929 til 1932, - vendte økonomien først for alvor, da præsident Roosevelt kom til i 1933 og satte gang i infrastrukturprojekter. Herunder får du overblik over seks af de største aktiekrak i de seneste 100 år, hvad der udløste dem, og hvad der bragte aktierne ud af kriserne igen.
10. marts 2021 kl. 05.30
Investorviden: For et år siden var danske og globale aktier ude i et af de hurtigste kursfald nogensinde. I den anledning ser vi tilbage på seks af de værste aktiekrak i de seneste 100 år, og hvad der bragte aktierne ud af kriserne igen.
Foto: Shutterstock
09. marts 2021 kl. 09.01
Investorviden: Sidste uge var præget af masser af nervøsitet på de finansielle markeder, og investorerne kunne igen notere et stort rentehop. Et rentehop, som dog aftog en smule sidst på ugen.
Liselotte Bartholin er formand for repræsentantskabet i Dansk Aktionærforening. Herunder svarer hun på spørgsmål om krinder og investering.
08. marts 2021 kl. 11.24
Investorviden: Flere kvinder er begyndt at investere, men mændene er stadig i overtal. På kvindernes internationale kampdag har vi spurgt en række kvinder inden for investeringsverdenen om køn og investering. Du kan læse deres svar herunder og sved at klikke på de vedhæftede links.
"Kvinder skal med på råd, når de er målgruppen," siger Line Klingenberg Grove i dette interview.
08. marts 2021 kl. 10.23
Investorviden: Flere kvinder er begyndt at investere, men mændene er stadig i overtal. På kvindernes internationale kampdag har vi spurgt en række kvinder inden for investeringsverdenen om køn og investering. Du kan læse deres svar her.
Studievært på podcasten Millionærklubben Bodil Ganzel fortæller om sit syn på kvinder og investering.
08. marts 2021 kl. 10.06
Investorviden: Flere kvinder er begyndt at investere, men mændene er stadig i overtal. På kvindernes internationale kampdag har vi spurgt en række kvinder inden for investeringsverdenen om køn og investering. Du kan læse deres svar herunder og ved at klikke på de vedhæftede links.
Nina Movin er ikke i tvivl om, hvilke aktieselskaber, der sidder på fremtidens "guld". I dette interview fortæller hun, hvordan hun investerer omkring 800 millioner kroner, der er formuen efter margarinekongen Otto Mønsted.
05. marts 2021 kl. 17.00
Investorviden: Nina Movin tænker konstant over, hvilke store temaer og trends, der er i gang i verden, og hvilke aktier, der vil nyde godt af dem. Lige nu er der fem til seks store temaer, vurderer hun.
Foto: Shutterstock
05. marts 2021 kl. 15.19
Investorviden: Usikkerheden om udfaldet af Brexit-forhandlingerne har længe ligget som en dyne over det britiske aktiemarked. Storbritanniens farvel til EU er nu en kendsgerning, og britiske aktier er billige. Er det tid til at købe britiske aktier? Hvad er det egentlig briterne er gode til? Se listen over 10 aktieselskaber med solide forretningsmodeller nederst.
Ikke alle nye børsselskaber er kursraketter. Foto: Shutterstock
05. marts 2021 kl. 09.26
Investorviden: Du er sikkert klar over, at der både er potentiale og risiko ved at investere i nye børsselskaber. Nu har tænketanken Axcelfuture sat tal på.
Illustration: Øivind Hovland
04. marts 2021 kl. 16.10
Investorviden: Masterclass: Aktiemarkedet har de sidste ti år givet meget flotte afkast, og alene af den grund tænker nogen, at der snart må komme et stort kursfald. Det er muligt, men er det grund til at sælge?
04. marts 2021 kl. 00.00
Investorviden: Poul Thøis Madsen kommer her med en praktisk lille bog, der introducerer dig for de mest dominerende teorier indenfor økonomisk politik og hjælper dig med at forstå , hvilken betydning økonomiske nyheder kan have for din portefølje.
03. marts 2021 kl. 16.00
Investorviden: Forsikringsgiganten Tryg henter 37 milliarder kroner i en af danmarkshistoriens største emissioner. Hvad ligger bag? Skal du tegne? Og hvad skal du for alt i verden huske?
Pengemaskinen i form af udbytter ser ud til at begynde at spytte penge ud til aktionærerne igen i år. Nederst får du overblikket over hvilke selskaber, der har stillet aktionærerne de største udbytter i udsigt. Foto: Scanpix
02. marts 2021 kl. 16.40
Investorviden: Udbytterne i de store danske selskaber vender tilbage til noget, der ligner normalen efter mange sløjfede udbytter sidste år. Nederst får du overblik over, hvor store - eller små - udbytter, de store aktieselskabers lægger op til.
02. marts 2021 kl. 11.44
Investorviden: Når man er fyldt 90 og har skrevet årsrapporter i årtier, kan det være svært at forny sig, og det gør Warren Buffett da heller ikke i sit seneste brev til Berkshire Hathaways aktionærer, men der er stadig guldkorn at hente.
Foto: Shutterstock
02. marts 2021 kl. 09.05
Investorviden: Frygten for stigende inflation fik de lange amerikanske renter til at fortsætte deres himmelflugt gennem det meste af den forgangne uge, og det skabte usikkerhed og fik salgsalarmerne i gang på aktiemarkederne verden over.
01. marts 2021 kl. 00.00
Investorviden: MASTERCLASS: Ofte er du selv din egen værste fjende i jagten på afkast af dine investeringer. Det skyldes grundlæggende psykologiske mekanismer, der på andre områder tjener dig godt, men som du bør være opmærksom på, når du investerer. Læs her, hvordan du undgår at spænde ben for dig selv.
Renten er  løbet stærkt i de seneste uger. Herunder kan du se, hvilke danske aktier, der især bliver påvirket, når renten stiger. Foto: Shutterstock
26. februar 2021 kl. 17.22
Investorviden: Renterne er steget massivt i de seneste uger, og det har fået investorerne til at sælge ud af aktier med kursfald til følge. Nogle danske aktier er dog mere påvirkede, når renterne sætter kursen op. Her får du en række af de danske aktier, der er særligt følsomme overfor højere renter.
24. februar 2021 kl. 00.00
Investorviden: Offentligheden kender ikke blot Lars Seier fra Saxo Bank, men også i kraft af hans politiske engagement, hans til tider ekstravagante livsstil samt hans investeringer i Michelin-restauranter og i Parken. Men hvad gemmer sig bag den offentlige profil? Det kortlægger Hanne Sindbæk i bogen "Seier - Et Roadtrip".
Foto: Shutterstock
23. februar 2021 kl. 10.37
Investorviden: Det var en afkortet uge på de amerikanske finansmarkeder, da der mandag var lukket på grund af markeringen af Presidents' Day. Da markederne åbnede igen tirsdag var det med fokus på USA’s præsident Joe Bidens planer om endnu en hjælpepakke på 1900 mia. dollar, som skabte en del bekymring.
23. februar 2021 kl. 09.19
Investorviden: Hvis du følger det amerikanske aktiemarked, er du muligvis stødt på udtrykket SPAC, og undret dig over, hvad det er for en størrelse.
Skriv til advokaten herunder, hvis du som aktionær i Waturu vil deltage i en undersøgelse af mulighederne.
22. februar 2021 kl. 21.37
Investorviden: First North-selskabet Waturu har været suspenderet på First North-børsen på Nasdaq siden december. Er du aktionær i Waturu, og ønsker du at stå sammen med ligesindede om at få undersøgt dine muligheder, så læs med her.
Anbefalingen bliver hævet for stor region. Foto: Shutterstock
19. februar 2021 kl. 18.06
Investorviden: I en verden med mere vaccine og mindre Trump vil denne region, der også har en betydelig del af cykliske aktier, klare sig ekstra godt. Det vurderer storbank, der skruer anbefalingen op til overvægt.
18. februar 2021 kl. 12.06
Investorviden: Den amerikanske investor, Warren Buffett, har solgt stort ud af en bestemt sektor, ligesom en ordentlig luns Apple-aktier er røget ud af porteføljen. Få overblik over den legendariske investors ændringer her.
Høreapparatselskabet Demant bliver kåret som regnskabssæsonens vinder i aktionærforeningens nye program og webinar, 'Spørg om aktier', som du kan se første udgave af herunder. Også regnskabssæsonens taber bliver udpeget.
16. februar 2021 kl. 16.59
Investorviden: Store danske selskaber inden for høreapparater bliver henholdsvis vinder og taber af den danske sæson for regnskaber. Det vurderer investeringsøkonom i første udgave af Dansk Aktionærforenings nye webinar ’Spørg om aktier’.
S
16. februar 2021 kl. 08.46
Investorviden: Det var en uge, der primært stod i regnskabernes tegn, da der kom tal fra en lang række danske og internationale koncerner, som løb med opmærksomheden. I kombination med et fortsat faldende smittetal i USA og håb om yderligere stimulus var det med til at sende de amerikanske aktieindeks i rekorder i løbet af ugen.
Det er alt for dyrt og risikabelt for private investorer at spekulere i kursfald. Til gengæld kan de private bruge oplysningerne om, hvor shortede de forskellige aktier, siger eksperter. Foto: Shutterstock
12. februar 2021 kl. 16.30
Investorviden: Det er for risikabelt for private investorer at spekulere i kursfald gennem såkaldt shorthandel. Til gengæld kan private bruge informationen om, hvor store shortpositioner, der er i de danske aktier, siger eksperter.
Illustration: Øivind Hovland
12. februar 2021 kl. 09.00
Investorviden: Masterclass: De to vigtigste typer værdipapirer er selvfølgelig aktier og obligationer, men der findes andre typer, som du bør kende til. Denne artikel handler om præferenceaktier, som trods deres navn, minder mere om virksomhedsobligationer end om almindelige aktier.
Foto: Shutterstock
11. februar 2021 kl. 10.04
Investorviden: Læs argumenterne for og imod shorthandel her.
78 procent af de adspurgte mener, at shorthandel, hvor investorer tjener penge på faldende aktiekurser, skal begrænses. Det viser en stor undersøgelse lavet af Dansk Aktionærforening.
09. februar 2021 kl. 11.51
Investorviden: Det er positivt, at små investorer har rottet sig sammen mod store fonde, der forsøger at tjene penge på kursfald i GameStop-aktien. Det svarer et stort flertal i en ny undersøgelse lavet af Dansk Aktionærforening. Man skal ikke have ondt af shorthandlerne, mener de.
Foto: Shutterstock
08. februar 2021 kl. 19.33
Investorviden: Flere analytikere pegede i sidste uge på, at markedet har indregnet et såkaldt Guldlok-scenarie, hvor vi kommer forbi Covid-19, og vi alle vender tilbage til normalen. Det understøtter aktiemarkedet.
Investor relations manager hos Novo Nordisk Valdemar Borrum Svarrer inviterer med ind under kølerhjelmen i kæmpekoncernen. Se hele oplægget nederst.
04. februar 2021 kl. 22.45
Investorviden: På InvestorUgen holdt også en række af de største danske aktieselskaber oplæg, og således også det største af dem alle Novo Nordisk. Hør oplægget fra selskabets investor relations manager Valdemar Borrum Svarrer.
Formand for Dansk Aktionærforening Ole Søeberg var i Millionærklubben i denne uge, hvor han udpegede stabile aktier, der efter hans vurdering kan være med til at trække porteføljen stille og roligt frem på den lange bane. Foto: Dansk Aktionærforening
04. februar 2021 kl. 16.19
Investorviden: Aktier, der klarer sig i al slags vejr, og som ligger i bunden af din portefølje og trækker porteføljen frem. Det lyder herligt, og det var det også, da formand for Dansk Aktionærforening Ole Søeberg udpegede aktier til al slags "vejr".
04. februar 2021 kl. 12.32
Investorviden: En særudgave af Aktionærerne bliver sendt torsdag aften klokken 20.40 på dk4. Når du det ikke, har du chancen igen fredag klokken 08.25 eller lørdag klokken 13.10. Medlemmer af aktionærforeningen kan se programmet nederst i denne artikel.
04. februar 2021 kl. 11.37
Investorviden: I bogen "Bag lyset" fortæller Nikolaj Vorre på underholdende vis om, hvordan direktør og stifter Lars Nørholts førte finansverdenen bag lyset og overbeviste alle om, at hans grønne lampevirksomhed, Hesalight, var en sand guldgrube.
04. februar 2021 kl. 11.29
Investorviden: Udenlandske investorer ejer nu 55 procent af det danske aktiemarked, men hvilke aktier køber de, og er det de private investorer eller de udenlandske giganter, der høster de bedste afkast på danske aktier?
Der er mulighed for at få svar på dine spørgsmål om aktier og investeringer torsdag den 11. februar, når Dansk Aktionærforening arrangerer spørgetime med investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen (th.) og direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak.
02. februar 2021 kl. 16.39
Investorviden: Stil dine spørgsmål om aktier allerede nu nederst i artiklen her og få svarene torsdag den 11. marts klokken 16.00. Da sidder investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen og direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak igen klar ved et online seminar for medlemmer af Dansk Aktionærforening.
Storbanken Nordea og bankens chefstrateg afslører, at de har solgt lidt ud af danske aktier og købt op i amerikanske. Foto: Scanpix
02. februar 2021 kl. 15.41
Investorviden: Sælg lidt ud af danske aktier og køb i stedet op i amerikanske. Sådan lyder det fra chefstrateg i Nordea Andreas Østerheden, der afslører, at det netop er, hvad storbanken selv har gjort.
Foto: Shutterstock
02. februar 2021 kl. 10.10
Investorviden: Årets fjerde handelsuge blev en særdeles turbulent en af slagsen for aktiemarkederne. Private investorer gik i kødet på en række hedgefonde med tunge short-positioner.
Axel Towers i København er blandt WindowMasters referencekunder. Foto: Shutterstock.
01. februar 2021 kl. 14.51
Investorviden: I 2020 kom der for alvor gang i introduktion af nye selskaber på First North, og investorerne er efterhånden ved at få en vis rutine i at sætte sig ind i prospekter og tegningsbetingelser. Men for virksomhederne er det første gang hver gang. Hvordan er oplevelsen set fra deres side? Vi har stillet syv hurtige spørgsmål til Erik Boyter, CEO i WindowMaster, der blev noteret i oktober 2020.
CEO hos Crowdton Oliver Peters fortæller i videoen herunder om de grønne projekter, du kan låne dine penge ud til, mod at du får faste renter.
31. januar 2021 kl. 18.46
Investorviden: Netværksplatformen Crowdton vil gøre det muligt for alle danskere at investere i en grønnere fremtid både for små og større beløb.
"Egentlig er der risici nok, men så længe, vi har lave renter og så længe, der er rigeligt med penge som i øjeblikket, ser vi ikke en stor aktienedtur lige foran os," siger aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen.
29. januar 2021 kl. 17.17
Investorviden: Ingen stor nedtur på vej på aktiemarkedet, men risikoen for mindre korrektioner er øget. Høje afkast på danske aktier gør, at de er i risiko for at falde mere end markedet, når korrektioner indfinder sig, siger eksperter.
28. januar 2021 kl. 17.50
Investorviden: GreenMobility tilbyder, at du kan låne en el-bil lige nøjagtig, når du vil. Tjenesten er indtil videre bredt ud til seks byer i tre lande, herunder i København og Aarhus. Hør mere om selskabet her.
27. januar 2021 kl. 09.08
Investorviden: Donald Trump er nu historie, og regnebrættet kan gøres op. Den tidligere præsidents eget succeskriterie var, om aktiemarkedet steg i hans præsidentperiode. Det gjorde det, men gjorde han det bedre end sine forgængere?
Foto: Shutterstock
26. januar 2021 kl. 12.17
Investorviden: Er passive fonde at foretrække frem for aktive fonde?
Foto: Shutterstock
26. januar 2021 kl. 11.22
Investorviden: Råvarepriserne følger ikke nødvendigvis udviklingen på aktiemarkedet. Investering i råvarer kan derfor være en glimrende vej til større spredning af dine investeringer. Samtidig peger tendenser i verdensøkonomien på godt vejr for råvarepriserne i 2021.
26. januar 2021 kl. 10.27
Investorviden: Kvartalet gav flotte afkast for både de aktive og de passive fonde. Herunder kan du se, hvordan de enkelte aktive og passive fonde klarede sig gennem det turbulente aktieår 2020.
Foto: Shutterstock
26. januar 2021 kl. 09.31
Investorviden: Årets tredje handelsuge stod i særdeleshed i amerikansk politiks tegn, hvor indsættelsen af Joe Biden som ny præsident i USA trak de største overskrifter. Til en høring i Kongressen tirsdag fik de finansielle markeder indsigt i, hvilken økonomisk politik den nye regering vil føre.
24. januar 2021 kl. 21.40
Investorviden: Freetrailer er en deleøkonomisk virksomhed, der gratis udlåner trailere gennem samarbejdspartnere i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.
Foto: Maj Invest
23. januar 2021 kl. 13.36
Investorviden: De største fejl, vi begår som investorer, er de investeringer, vi ikke laver, fortæller aktiechef i Maj Invest Value Aktier, Kurt Kara, i dette interview, hvor han også afslører, hvilke nøgletal han anser for at være de vigtigste i jagten på den næste vinderaktie.
Foto: Shutterstock
21. januar 2021 kl. 17.03
Investorviden: På verdensplan er crowdfunding voksende. Erfaringer tyder på, at det kan være en ganske god investering i gennemsnit. Man skal dog se sig godt for, og i Danmark er aktiebaseret crowdfunding delvist hæmmet af lovgivningen – indtil videre.
Foto: Shutterstock
21. januar 2021 kl. 13.33
Investorviden: Når du handler udenlandske aktier, betaler du ikke blot kurtage, men også en valutamargin til banken. Den går ofte under radaren, selv om den bestemt ikke er uden betydning.
21. januar 2021 kl. 08.33
Investorviden: Aktiemarkederne er steget siden det amerikanske præsidentvalg i november, men en gruppe af aktier er nærmest eksploderet, efter at det lå fast, at Joe Biden havde vundet præsidentvalget, og hans parti havde sikret sig flertal i Kongressen. 
20. januar 2021 kl. 17.04
Investorviden: Dobbelt så mange kvinder satte penge i investeringsmarkederne i 2020 i forhold til året før.
20. januar 2021 kl. 11.45
Investorviden: Over halvdelen af danskerne har ikke taget stilling til, hvem der en dag skal arve deres pension. Det viser en ny Epinion-undersøgelse.
Foto: Shutterstock
19. januar 2021 kl. 09.09
Investorviden: Uge 2 bød på mange storpolitiske nyheder. Biden præsenterede sin 1900 milliarder dollar store hjælpepakke. En hjælpepakke, der skal trække en coronaramt amerikansk økonomi ud af sølet.
CEO hos det Malmø-baserede Ascelia Pharma fortæller om selskabet i videoen herunder.
18. januar 2021 kl. 16.05
Foto: Shutterstock
15. januar 2021 kl. 15.46
Investorviden: Allerede i januar 2021 rører flere store trends på sig på de globale aktiemeder. Frank Hvid forklarer, hvordan du ved hjælp af aktieindeks kan danne dig et bedre overblik over de mest spændende trends lige nu.
15. januar 2021 kl. 15.46
Investorviden: Der er mulighed for at spekulere i AMBU-aktien, og så har norske Equinor lavet en bundformation. Det brede amerikanske S&P 500-indeks fortsætter sin stigning mod nyt modstandniveau.
Mange bliver mødt af et minus, når de logger ind på deres pensionskonti fra den 15. januar. Fra denne dato og i dagene frem bliver der nemlig hævet pensionsafkastskat, og det betyder, at du skal sørge for at der er penge på kontoen til at dække skatten. Foto: Scanpix
15. januar 2021 kl. 13.51
Investorviden: Skatten på pensioner – den såkaldte PAL-skat – bliver hævet fra danskernes pensionskonti i disse dage, og mange bliver derfor mødt af et minus, når de logger ind på deres pensionskonti.
14. januar 2021 kl. 12.33
Investorviden: I øjeblikket afprøves Scandion Oncologys lægemiddelkandidat både i patienter med tarmkræft og i patienter med bugspytkirtelkræft. Se hele oplægget fra Dansk Aktionærforenings InvestorUge med selskabets CEO her.
Skattestyrelsen har opdateret deres liste over investeringsforeninger, etf'er og investeringsfonde, hvor du får gevinster beskattet som aktieindkomst.
13. januar 2021 kl. 15.00
Investorviden: Omkring 700 nye investeringsfonde og ETF’er er på Skattestyrelsens liste over fonde, der beskattes som aktieindkomst i 2021. Fra og med i år kan du også investere i disse fonde via Aktiesparekontoen. Se hele listen her.
Foto: Shutterstock
13. januar 2021 kl. 11.37
Investorviden: Det betaler sig at investere i glade arbejdspladser. En amerikansk undersøgelse af magasinet Fortune viser, at hvis man havde investeret ligeligt i en portefølje af de børsnoterede virksomheder blandt de 100 bedste amerikanske arbejdspladser, havde man fra 1998 til slutningen af 2016 fået et afkast på 11,6% pr. år – eller næsten 5% mere pr. år end Russell 3000 Indexets 6,7%.
"Det handler ikke om øget regulering, men om en bedre regulering. Og om at skabe gode rammevilkår for både erhvervslivet og investorerne," skriver direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak i en klumme i dagbladet Børsen 13. januar 2021.
13. januar 2021 kl. 10.38
Investorviden: ”Vi skal værne om det danske erhvervsliv og aktionærdemokratiet, mens stormen raser mod demokratiet i USA”. Sådan lyder budskabet fra Dansk Aktionærforenings direktør Mikael Bak i en aktuel kronik i Børsen, som du kan læse herunder.
Foto: Shutterstock
12. januar 2021 kl. 11.24
Investorviden: Amerikansk politik bød på mange store nyheder i sidste uge. Med udsigt til Joe Biden i Det Hvide Hus tog de amerikanske aktier torsdag et pænt hop opad, hvor de tre ledende indeks satte nye rekorder.
10. januar 2021 kl. 00.10
Investorviden: De globale aktiemarkeder er i det nye år fortsat lige ind i himlen. Markederne fortsætter dermed tendensen fra 2020, hvor det danske C25-indeks gav imponerende knap 34 procent i afkast og det teknologitunge amerikanske Nasdaq-indeks leverede endnu mere beundringsværdige 43,6 procent.
09. januar 2021 kl. 23.00
Vestas er blandt de aktier, de adspurgte i Dansk Aktionærforenings store nytårsundersøgelse tror mest på i 2021.
08. januar 2021 kl. 18.26
Investorviden: Aktiekurserne stiger i 2021. Det vurderer flere end ni ud af ti af de adspurgte i en ny undersøgelse fra Dansk Aktionærforening. Undersøgelsens respondenter er heller ikke i tvivl om, hvilke danske aktier, der vil trække kursfremgangen i år.
08. januar 2021 kl. 12.08
Investorviden: De globale aktiemarkeder er i det nye år fortsat lige ind i himlen. Markederne fortsætter dermed tendensen fra 2020, hvor det danske C25-indeks gav imponerende knap 34 procent i afkast og det teknologitunge amerikanske Nasdaq-indeks leverede endnu mere beundringsværdige 43,6 procent.
Med 790 stemmer blev Liselotte Bartholin topscorer til repræsentantskabetsvalget i Dansk Aktionærforening.
08. januar 2021 kl. 10.03
Investorviden: Valget er afsluttet, efter at ikke mindre end 2.108 medlemmer satte deres kryds. otte nye profiler er blevet valgt ind, mens 11 personer blev genvalgt, heriblandt medlemmernes topkandidat. Vi byder alle 19 tillykke med valget og hjerteligt velkommen!
07. januar 2021 kl. 23.50
Investorviden: FLSmidth skal endnu højere op, og der er ligeledes købssignal i D/S Norden, vurderer Rasmus Mühlback Hansen i denne uges tekniske analyse. Norsk gasrederi ser ligeledes ud til at kunne fortsætte opturen.
Elon Musk har overhalet Warren Buffett, Bill Gates og Jeff Bezos og er nu verdens rigeste mand. Det er Tesla-aktiens kursridt, der med rekordfart har bragt Elon Musk til tops på listen.
07. januar 2021 kl. 19.37
Investorviden: Siden marts er Tesla-aktien steget mere end 1000 procent, og det har nu gjort stifteren af selskabet, Elon Musk, til verdens rigeste person.
07. januar 2021 kl. 18.28
Investorviden: Interviews og aktietips ved årets afslutning samt lister over investeringsforeninger. Det var det absolut mest populære på aktionærforeningens hjemmeside Shareholders.dk i løbet af 2020, viser en spritny opgørelse.
Det har været en sand prisfest at være boligejer i 2020, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Såvel ejere af huse og lejligheder har høstet store værdistigninger. Foto: Christian Kjær
07. januar 2021 kl. 16.49
Investorviden: Det er ikke kun aktionærer, der skovler værdier hjem i øjeblikket. Også ejere af både huse og lejligheder, kan åbne en ekstra god flaske rødvin, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Se prisudviklingen for dit eget område nederst.
”Trump var onsdag medvirkende til at opildne sine tilhængere i en kortvarig belejring af Capitol Hill, nøjagtigt som Hollywood har vist os med diktatorers sidste desperate magthandling,” konstaterer valuta- og rentestrateg i Jyske Bank Jan Bylov i en kommentar til begivenhederne i USA, hvor også Joe Biden blev godkendt af Kongressens to kamre.
07. januar 2021 kl. 13.57
Investorviden: Det er for tidligt at frygte en introduktion af en politisk risikopræmie på amerikanske aktiver, vurderer Jyske Banks analytikere. Også selvom Trump-tilhængere onsdag kortvarigt belejrede Capitol Hill.
Foto: Shutterstock
05. januar 2021 kl. 12.04
Investorviden: Den forgangne uge var i høj grad præget af optimisme over en ny hjælpepakke i USA, selvom også virusfrygt igen prægede dagsordenen. På aktiemarkederne fortsatte opturen, og de amerikanske indeks sluttede året af med manér, da de alle i løbet af ugen nåede rekordniveau.
05. januar 2021 kl. 09.21
Investorviden: Efter store stigninger i 2019 var 2020 et svært år for Össur-aktien. I dette interview med Dansk Aktionærforening fortæller selskabets økonomidirektør om planerne for fremtiden.
04. januar 2021 kl. 14.21
Investorviden: De globale aktiemarkeder steg frem mod årsafslutningen og sikrede efter jul nye rekorder både i det hjemlige C25-indeks og på de amerikanske aktiemarkeder. De skal nu stå deres prøve i første handelsuge i det nye år, hvor udviklingen i coronapandemien utvivlsomt fortsætter med at være det helt store fokuspunkt. Efter en stille nøgletalsperiode hen over julen skrues der gevaldigt op for blusset igen, og på den front er ugens største nøgletal beskæftigelsesrapporten fra USA, som lander på fredag.
01. januar 2021 kl. 00.00
Investorviden: MASTERCLASS: Ofte er du selv din egen værste fjende i jagten på afkast af dine investeringer. Det skyldes grundlæggende psykologiske mekanismer, der på andre områder tjener dig godt, men som du bør være opmærksom på, når du investerer. Læs her, hvordan du undgår at spænde ben for dig selv.
Der er flere faresignaler i aktiemarkedet i 2021, vurderer stifter og ejer af Aktieinfo John Stihøj i dette interview med Dansk Aktionærforening og Shareholders.dk.
29. december 2020 kl. 15.42
Investorviden: Obligationer er fuldstændig yt. Til gengæld tyder udbud og efterspørgsel på, at aktiemarkedet skal op til næste år, vurderer stifter af Aktieinfo John Stihøj, der også peger på to konkrete risikofaktorer for aktierne i 2021. Nederst kan du se tre danske og to udenlandske aktier, som John Stihøj forventer vil trække porteføljen op næste år.
29. december 2020 kl. 15.34
Investorviden: S&P 500 fortsætter op, mens alt også tyder på, at danske AMBU kan fortsætte den positive udvikling.
Foto: Shutterstock
29. december 2020 kl. 10.58
Investorviden: Mens de fleste danskere åbnede julegaver den 24. december, var det en forsinket et af slagsen, der ankom med varebiler til de danske regioner to dage senere. Ugen bød også på en stor forløsning, idet Storbritannien og EU endelig nåede frem til en aftale om briternes udtrædelse af unionen.
28. december 2020 kl. 15.55
Investorviden: Efter et turbulent aktieår er det relevant at spørge, hvad der kan skabe sidevind for de danske aktier i 2021. Netop det giver investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen her sine bud på.
Tyren fortsætter op på aktiemarkederne i 2021, vurderer fem aktieeksperter, der ligledes peger på deres bud på 23 konkrete kursraketter til næste år. De fem interviews er bragt i en kortere udgave i decembernummeret af magasinet Aktionæren, men nu kan du læse dem i deres fulde længde her på Shareholders.dk. Klik dig videre til de fem interviews i bunden af artiklen.
28. december 2020 kl. 14.41
Investorviden: 23 kursraketter. Fem interviews. Masser af forudsigelser om aktiemarkedet og et helt nyt aktieår i horisonten. Denne serie på fem interviews stiller skarpt på eksperternes forventningerne til næste år og ikke mindst på, hvilke 23 aktier de forventer vil trække aktiemarkedet i nye rekorder i 2021. Du kan klikke dig videre til eksperternes kursraketter og de fem interviews nederst.
26. december 2020 kl. 16.52
Investorviden: Vestas-aktien vil være påvirket af ordreannonceringerne op til årsskiftet, og dommen kan falde fredag. PMI-tal er på vej fra Kina.
25. december 2020 kl. 18.30
Investorviden: De finansielle rådgivere hos Sedermera Fondkommision bringer danske og svenske selskaber på børsen.
Helle Snedker giver i debatten herunder sine bud på hvad der skal til for at investorkulturen bliver styrket i Danmark.
23. december 2020 kl. 13.54
Omvalget i Georgia er afgørende for en række danske aktier.
23. december 2020 kl. 12.00
Investorviden: Fremtiden for det danske aktiemarked – og mange andre finansielle markeder verden over – afgøres allerede den 5 . januar ved to omvalg i amerikansk delstat. Frank Hvid Petersen forklarer baggrunden, konsekvenserne og hvilke aktier, der især risikerer at blive ramt ved en demokratisk valgsejr.
Foto: Shutterstock
22. december 2020 kl. 11.52
Investorviden: Der kom i den forgangne uge endelig en forløsning i forhandlingerne om en amerikansk hjælpepakke, der efterhånden har stået på i mange måneder. Der var i løbet af ugen små tegn på tøbrud mellem de to parter, Republikanerne og Demokraterne, efter flere måneders hårdknude, og i weekenden blev de to parter i Kongressen endelig enige om en hjælpepakke på 900 mia. dollar.
21. december 2020 kl. 17.30
Selvom der er tale om et dansk virksomhed, er selskabets tjenester 100 procent dedikerede til det afrikanske marked, og deres service bliver udelukkende designet til den afrikanske forbruger, fortæller bestyrelsesformand i Mdundo Jesper Drescher i dette oplæg på Dansk Aktionærforenings InvestorUge. Du kan se hele oplægget i denne artikel.
21. december 2020 kl. 17.22
Investorviden: Musiktjenesten Mdundo er i bund og grund Afrikas svar på Spotify. Se hele oplægget med Mdundo fra Dansk Aktionærforenings InvestorUge her.
Ole Søeberg kigger blandt andet på den globale digitaliseringstrend, når han udvælger de konkrete aktier, der skal ligge i porteføljen næste år og hvilke, der ikke skal ligge der, fortæller han i dette interview med Dansk Aktionærforening.
18. december 2020 kl. 18.00
Investorviden: Verden bliver normal i løbet af 2021, spår indehaver af Nordic Investment Partner Ole Søeberg, og det har indflydelse på de aktier, han vil lægge i sin portefølje. Tre danske aktier er blandt hans favoritter til næste år. Desuden peger han på verdens største selskab indenfor semiconductors til el-biler.
Vestas har købt 25 procent af selskabet Copenhagen Infrastructure Partners. En fondsforvalter, der investerer i grøn energi. Copenhagen Infrastructure Partnersblev stiftet i 2012.
18. december 2020 kl. 13.47
Investorviden: Vestas har købt 25 procent af Copenhagen Infrastructure Partners, og det kan tilføre yderligere ekspertise til Vestas, vurderer Sydbank i ny analyse af selskabet.
18. december 2020 kl. 10.00
Investorviden: 11.500 investorer kopierer Jeppe Kirk Bondes aktiehandler, mens 190.000 følger med i, hvad han foretager sig, når han handler.
17. december 2020 kl. 22.47
Investorviden: FLSmidth anses som et godt køb lige nu, og målet er i første omgang kurs 320. Det ser desuden positivt ud for Genmab-aktien, mens finsk dækproducent ligner et godt køb. Det tyske Dax-indeks er tæt på at bryde modstandsniveau og blive købsaktuelt.
I videoen herunder kan du se HusCompagniets adm. direktør Martin Ravn-Nielsen fortælle om det nynoterede selskab, vækstrejsen og planerne for fremtiden.
16. december 2020 kl. 15.37
Investorviden: HusCompagniet er en af de førende husbyggere i Danmark, og nu er selskabet også netop gået på børsen. Herunder kan du se et interview med selskabet under Dansk Aktionærforenings InvestorUge.
16. december 2020 kl. 14.05
16. december 2020 kl. 12.59
Investorviden: Sverige har i mange år været foran i kampen, når det gælder nordens største investorkultur. Men gælder det stadig – og hvordan måler man egentlig hvilket land, der er det bedste investeringsland? Kom med til anden halvleg af aktie-landskampen mellem Danmark og Sverige.
Foto: Shutterstock
15. december 2020 kl. 10.29
Investorviden: Usikkerhed fra flere fronter prægede den forgangne uge, hvor der ikke var megen klarhed om hverken Brexit-forhandlingerne eller en fjerde hjælpepakke til den coronaplagede økonomi i USA. Samtidig fortsatte antallet af coronasmittede med at stige og oven i hatten kom der torsdag dårlige jobdata fra USA.
Aktierne vil stige mere i 2021 end i et gennemsnitligt aktieår, vurderer storbanken Nordea og bankens chefstrateg Andreas Østerheden. Foto: Shutterstock
14. december 2020 kl. 10.46
Investorviden: Verden vågner op, når vi får adgang til vacciner. Vi er på vej mod en genopretning af økonomien, vurderer chefstrateg i Nordea, der forventer flotte afkast på aktierne i 2021.
"På et tidspunkt tror jeg, mange vil erkende, at den måde, de har anskuet verden på, er forkert, fordi det altså er dem, der investerer i Amazon, der får de høje afkast," siger tech-investor Mads Christiansen i dette interview med Dansk Aktionærforening. Her afslører han også, hvilken dansk aktie, han ville sætte sine penge i, hvis han skulle investere i det danske marked.
11. december 2020 kl. 12.30
Investorviden: Bullmarkedet fortsætter ind i 2030’erne, vurderer tech-investor Mads Christiansen. Han peger desuden på fem aktier, som han mener, vil stige mindst 50 procent til næste år, og han vil ikke udelukke, at de hver og en kommer til at stige mere end 200 procent.
11. december 2020 kl. 12.09
11. december 2020 kl. 12.02
Investorviden: TV-programmet Aktionærerne er tilbage på dk4, og i denne uge med aktielandskamp mellem Danmark og Sverige. Vi kan afsløre, at et af landene vandt første halvleg komfortabelt.
11. december 2020 kl. 11.15
Investorviden: Det ligner, at C25 har ramt en top. Til gengæld peger alle indikationer på køb af to danske selskaber.
Danskernes formuer tager et spring på 141.000 kroner i gennemsnit. Nederst kan du se gennemsnitformuen for folk der bor i din egen kommune. Foto: Shutterstock
10. december 2020 kl. 12.10
Investorviden: Aktier og værdipapirer sender danskernes formuer i all time high. Både frie midler og pensioner er afgørende for stigningen. Se gennemsnitsformuen for din egen kommune under artiklen.
Foto: Shutterstock
10. december 2020 kl. 10.47
Investorviden: Aktionærforeningens aktiviteter spænder bredt. Fra aktietips og analyser til undervisning i investering. Fra aktiviteter i lokalforeningerne og deltagelse på generalforsamlinger til TV-produktion. Den mindst kendte aktivitet er muligvis lobbyarbejdet overfor politikerne på Christiansborg.
Illustration: Øivind Hovland
10. december 2020 kl. 09.20
Investorviden: Masterclass: Hvad er sammenhængen mellem aktiekurser og renteniveau? Bliver aktiekurserne aktuelt holdt kunstigt oppe af de lave renter? Og hvad sker, hvis renterne begynder at stige igen?
Administrerende direktør hos Boozt Herman Haraldsson fortæller om selskabets planer i oplægget nedenfor.
07. december 2020 kl. 16.50
Investorviden: Det er ikke nok med en notering i Sverige. Boozt.com vil også noteres på børsen i Danmark. Hør selskabets direktør Hermann Haraldsson fortælle om selskabets planer i dette interview under InvestorUgen hos Dansk Aktionærforening.
Foto: Shutterstock
07. december 2020 kl. 15.26
Investorviden: Der var i sidste uge stor fokus på dels de amerikanske jobtal, der viste skrantende tendenser og på meldinger fra chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, der over to gange talte i den amerikanske Kongres. Herhjemme er den danske økonomi på vej op igen, ikke mindst på grund af danskernes privatforbrug.
07. december 2020 kl. 09.47
Investorviden: Onsdag den 9. december slutter udbudsrunden for at tegne aktier i DecideActs børsnotering på First North. Fik du ikke set investormødet med Mikael Bak og det internationale team bag DecideAct sidste uge, så klik ind her og se med
Formue- og investeringsrådgiver Lars Jørgen Rasmussen
04. december 2020 kl. 17.00
Investorviden: Det er især én sektor, der vil trække aktiemarkederne til nye højder i 2021, siger indehaver af Formue- & Investeringsrådgivning ApS, Lars Jørgen Rasmussen, i dette interview med Dansk Aktionærforening.
Direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak var ikke til at komme uden om, hvis man så TV 2 NEWS fredag morgen. Hele tre gange tonede han frem og talte om investorkultur på den store tv-station. Foto: Arkivfoto.
04. december 2020 kl. 12.23
Investorviden: Der stod nærmest Dansk Aktionærforening og Mikael Bak på hele TV 2s sendeflade fredag morgen. Også to af aktionærforeningens mange nye medlemmer blev interviewet af den store tv-station.
04. december 2020 kl. 11.09
Investorviden: TV-programmet Aktionærerne er tilbage med Aktie Grand Prix’et. På dk4 kan du derfor få masser af aktietips på de tidspunkter, der er nævnt herunder. Medlemmer kan se programmet i denne artikel.
I tv-klippet herunder kan du høre hele oplægget fra InvestorUgen med nynoterede Dataproces og selskabets direktør Kjartan Jensen.
03. december 2020 kl. 17.21
Investorviden: For under en måned siden var Dataproces overtegnede, da de it- og konsulenthuset gik på børsen, og i ugen hvor det skete besøgte selskabets CEO Kjartan Jensen InvestorUgen.
Administrerende direktør Thomas Lethenborg fortæller i tv-indslaget herunder, hvordan det var at gå på børsen under coronakrisen.
01. december 2020 kl. 13.13
Investorviden: Udover debatter og aktietips kunne du på Investorugen møde en lang række af selskaber. Her kan du høre oplægget fra det børsnoterede danske selskab Monsenso, der udbyder mobile sundhedsløsninger.
Der er mere at hente i olieselskaberne, men det meste af de hurtige forventede kursstigninger har allerede indfundet sig, vurderer investeringsstrateg i dette interview med Dansk Aktionærforening og Shareholders.dk. Foto: Shutterstock
01. december 2020 kl. 11.35
Investorviden: Oliesektoren har fået et kursmæssigt comeback på det seneste, og de hurtige kursstigninger ligger bag os, vurderer investeringsstrateg. Olieprisen skal endnu højere op i 2021, spår olieanalytiker.
Selvom det er fristende at lytte til andres gode råd, er det vigtigere at du lytter til dig selv, skriver direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak i sit første blogindlæg hos Nordnet. Du kan også læse indlægget her. Foto Nordnet
01. december 2020 kl. 10.53
Investorviden: Måske kender du fornemmelsen: Du hører om en aktie, der er steget helt vildt og tænker: ”Hvorfor kom jeg ikke med på den? Hvorfor er det de andre, der tager gevinsterne hjem?”.
Foto: Shutterstock
01. december 2020 kl. 08.54
Investorviden: Stemningen i den forgangne uge, hvor der har været fejret Thanksgiving i USA, har endnu en gang været løftet af nyt om potentielle coronavacciner, mens også godt nyt fra den politiske front i USA har spredt optimisme. Til gengæld har stigende smittetal igen trukket den modsatte vej.
27. november 2020 kl. 14.15
Investorviden: Nilfisk er ved at finde en bund, og Pandora er på vej mod nyt modstandsniveau. Det tyske DAX-indeks kan til gengæld ikke finde en retning.
27. november 2020 kl. 14.09
Investorviden: Efter det vigtigste præsidentvalg i moderne tid bringer tv-programmet Aktionærerne en aktuel debat om, hvad Biden og Trump betyder for dine aktier.
27. november 2020 kl. 13.08
Investorviden: De cykliske aktier og valueaktierne har været flyvende de seneste uger, efter en række positive nyheder om covid-19-vacciner fra både Pfizer og Biontech samt Moderna.
Tue Østergaard vurderer, at aktierne vil stige yderligere i 2021. Vestas bliver også skubbet godt opad i det kommende år, spår han. Medlemmer kan læse hele interviewet med Tue Østergaard herunder.
27. november 2020 kl. 11.46
Investorviden: Grønne aktier, tech- og vækstaktier vil trække aktiemarkedet længere op i 2021, mener partner hos HC Andersen Capital Tue Østergaard. Selvom Vestas-aktien er steget mere end 80 procent, kan den sagtens stige meget mere, forudser han.
26. november 2020 kl. 14.37
Investorviden: For første gang nogensinde har danskerne nu sat mere end 1 billion kroner i bankerne. Især to grupper skal overveje at investere, siger chefredaktør hos Dansk Aktionærforening.
25. november 2020 kl. 14.00
Investorviden: Den tidligere amerikanske centralbankchef Janet Yellen ventes i denne uge at blive nomineret som finansminister i Joe Bidens regering, og det er et godt valg med dine aktier for øje. Der er dog et ”men”, vurderer chefstrateg.
Foto: Shutterstock
24. november 2020 kl. 09.11
Investorviden: Den forgangne uge var præget af lige dele håb om en snarlig vaccine mod coronavirus og mismod over et stadig stigende antal smittede verden over.
20. november 2020 kl. 15.03
Investorviden: Efter kæmpekøbet af Panalpina sidste år er DSV igen klar til at købe konkurrenter op. Det fastslog topchef i transportgiganten Jens Bjørn Andersen på Dansk Aktionærforenings InvestorUge.
19. november 2020 kl. 16.17
Investorviden: Selvom COVID-19 raser i hele verdenen, oplever vi i Danmark en historisk vækst med tilhørende store udsving på børsmarkedet. Et rekordstort antal børsnoteringer har fundet vej til First North, sammen med høje antal handler og en masse nye aktionærer. Men hvordan vurderer eksperterne børsmarkedet netop nu?
Se hele oplægget med direktør for Scape Technologies i videoen herunder.
19. november 2020 kl. 15.39
Investorviden: Udover debatter og aktietips kunne du på Investorugen møde en lang række af selskaber. Her kan du høre oplægget fra det danske softwareautomationsselskab Scape Technologies.
19. november 2020 kl. 15.18
Investorviden: Monsenso startede rejsen på First North markedet i maj, mens coronakrisens første måneder stadig var over os. Monsenso udbyder mobile sundhedsløsninger, der bruger datadrevet intelligens til diagnose, forebyggelse og behandling. Vi stiller ind på selskabet og hører, hvordan udviklingen har været et halvt år efter noteringen.
19. november 2020 kl. 14.37
Investorviden: Den nordiske teknologivirksomhed, Boozt, sælger mode og livsstil online og efter at have været noteret i Sverige siden 2017 øjner de nu efter endnu en børsnotering, denne gang på det danske marked.
19. november 2020 kl. 13.29
Investorviden: Her kan du (gen)se en lang række af de selskabspræsentationer, som blev vist i løbet af InvestorUgen. Vi vil i de kommende dage tilføje de sidste selskabspræsentationer.
19. november 2020 kl. 13.16
Investorviden: Sedermera Fondkommision er finansielle rådgivere på tværs af brancherne i Ørestadsregionen og Sverige, og står for mange årlige børsnoteringer på den Svenske hovedbørs og Spotlight. Se med når Director of Sales and Capital Markets, Fredrik Rahl giver et indblik i selskabet.
19. november 2020 kl. 12.59
19. november 2020 kl. 12.58
19. november 2020 kl. 12.39
Investorviden: Se med og få indsigt i 2cureX - og ikke mindst IndiTreat® potentialet ved at løse et kæmpe problem.
19. november 2020 kl. 12.32
Investorviden: IT- og konsulenthuset Dataproces har speciale i løsninger målrettet landets kommuner og deres digitale administration, med formålet at bruge data til at skabe ny viden, smartere processer og øget effektivitet til gavn for både borger og kommune.
19. november 2020 kl. 11.47
Investorviden: Transport- og logistikselskabet DSV har været på en succesfuld vækstrejse de sidste mange år. I januar 2019 købte selskabet Schweiziske Panalpina, og i juli 2020 blev selskabet kåret til det tredje mest eftertragtede selskab blandt Dansk Aktionærforenings medlemmer.
19. november 2020 kl. 10.30
Investorviden: Lars Tvede er allerede kendt som investor, iværksætter og forfatter. På InvestorUgens anden dag giver Lars Tvede sit bud på de vigtigste tendenser, som du skal være opmærksom når du handler aktier.
18. november 2020 kl. 10.52
Investorviden: Investorerne behøver ikke være bekymrede over udsigten til en demokratisk præsident, tværtimod, lød det fra USA-ekspert Torsten Jansen på InvestorUgen. Ligeledes spåede Lars Tvede en lang optur for aktiemarkedet, mens eksperterne i Aktie Grand Prix'et pegede på nye vindere. Se eller gense tre højdepunkter fra InvestorUgen her.
Her er et foto af den nye 500-kroneseddel, som Danmarks Nationalbank netop har sendt i omløb. Foto: Danmarks Nationalbank
17. november 2020 kl. 16.45
Investorviden: Danmarks Nationalbank har sendt nye 500-kronesedler på gaden. De nye sedler ligner de eksisterende sedler meget. Alligevel er der små forskelle, fordi der er blevet tilføjet flere sikkerhedselementer.
Foto: Shutterstock
17. november 2020 kl. 14.39
Investorviden: Beløbene, der står på danskernes konti vokser og vokser, og især de ældres bankkonti bugner. Det betyder også, at de ældre går glip af langsigtede afkast, vurderer Finans Danmark.
Foto: Shutterstock
17. november 2020 kl. 09.21
Investorviden: Oven i efterdønningerne af det amerikanske præsidentvalg blev hele verdens øjne endnu en gang rettet mod USA, da medicinalgiganten Pfizer og den tyske partner Biontech kunne melde om positivt nyt med deres vaccinekandidat mod COVID-19.
12. november 2020 kl. 13.15
Investorviden: Efter det vigtigste amerikanske præsidentvalg i moderne tid har vi inviteret tre eksperter i studiet for at give deres bud på, hvad valget betyder for de private investorer på den lange bane.
12. november 2020 kl. 12.52
Investorviden: HusCompagniet er en af de førende husbyggere i Danmark, og nu lader selskabet sig børsnotere. I denne forbindelse giver adm. direktør Martin Ravn-Nielsen og finansdirektør Mads Dehlsen Winther en præsentation af selskabet og et interview til redaktør Steen Bech Andersen fra Dansk Aktionærforening.
12. november 2020 kl. 11.44
Investorviden: Mandag den 9. november 2020 er allerede gået over i finanshistorien som ”vaccinemandag”. Meddelelsen om, at en corona-vaccine ser ud til at være på vej, medførte den største sektorrotation på aktiemarkederne i mere end 30 år. Støvet efter mandagens turbulens har endnu ikke lagt sig, og flere interessante spørgsmål kræver svar.
12. november 2020 kl. 10.11
Investorviden: Per Hansen og Helge Larsen diskuterer effekterne på en række danske aktier af det amerikanske præsidentvalg og den kommende coronavaccine.
I videoen herunder kan du se hele interviewet med Lars Tvede.
11. november 2020 kl. 15.45
Investorviden: Markederne skal op. Afbrudt af en korrektion om nogle år, vil aktiemarkederne være i et bullmarked indtil 2029, vurderer den danske investor og iværksætter Lars Tvede på Dansk Aktionærforenings InvestorUge. Se hele indslaget med Lars Tvede her.
Foto: Shutterstock
10. november 2020 kl. 09.16
Investorviden: Der var stor spænding om det amerikanske præsidentvalg, som løb med hele verdens opmærksomhed i sidste uge, hvor usikkerheden om, hvem der ville løbe med nøglerne til Det Hvide Hus sendte markederne på slingrekurs.
09. november 2020 kl. 14.37
Investorviden: Meddelelsen fra det amerikanske medicinalfirma, Pfizer, om et gennembrud i jagten på en coronavaccine løftede øjeblikkeligt aktiekurserne verden over. Læs her om både kort- og langsigtede konsekvenser for aktiemarkedet af en vaccine.
Foto: Shutterstock
05. november 2020 kl. 14.55
Investorviden: Spar penge og undgå ubehagelige overraskelser og strafrenter med små justeringer af dine skatteforhold. Husk, at det skal ske inden nytår.
Foto: Shutterstock
05. november 2020 kl. 11.28
Investorviden: Der mangler ikke advarsler om, at aktierne er overvurderede, men ser man på historien, er det faktisk sket, at kurserne er fortsat op – trods høje vurderinger. Dermed ikke sagt, at de vil gøre det, men intet er givet.
05. november 2020 kl. 11.06
Investorviden: BOGOMTALE: Aktieinvestering kan være et stærkt redskab til at realisere dine mål i livet, og jo bedre du kender dig selv, desto hurtigere når du dine mål. Det er en af de vigtige pointer i denne interessante og velskrevne bog.
04. november 2020 kl. 15.12
Investorviden: Meget tyder på, at den kommende præsident ikke får magt som han har agt. Det reagerer aktierne positivt på, fordi aktierne godt kan lide et lammet Washington, vurderer chefstrateg.
03. november 2020 kl. 12.00
Investorviden: Den danske regnskabssæson er inde i en af sine tungeste uger, og slutter af med et af verdens vigtigste nøgletal på fredag.
03. november 2020 kl. 10.41
Investorviden: I dag går det løs med InvestorUgen, en hel uge med temaer, tips og debatter om investeringer. Vi glæder os, og du vil kunne finde os på både Facebook, shareholders.dk og på investorugen.dk d. 10.-14. november fra kl. 10.00
30. oktober 2020 kl. 15.10
Investorviden: Danske medicinalselskaber og amerikanske tech-giganter vil have de bedste forudsætninger, hvis Donald Trump snupper fire år mere i det ovale værelse.
30. oktober 2020 kl. 14.19
Investorviden: Den danske regnskabssæson går ind i den tungeste uge, hvor der leveres hele otte regnskaber fra C25-selskaber.
Foto: Shutterstock
30. oktober 2020 kl. 12.01
Investorviden: Mens det amerikanske præsidentvalg langsomt krøb nærmere sin kulmination, var det i højere grad de nye coronarestriktioner i Tyskland og Frankrig, der løb med opmærksomheden i den forgangne uge.
28. oktober 2020 kl. 11.50
Investorviden: Det er nogle af aktiemarkedets største, der torsdag aflægger regnskaber. Skuffer de, kan det påvirke hele markedet, også i Danmark.
5 danske aktietips til dig der tror på Biden.
27. oktober 2020 kl. 11.37
Investorviden: Selvom Donald Trump har været aktiemarkedets mand, siden han blev valgt som USA's præsident, er der en række danske aktier, der formentlig vil få det bedre, hvis Joe Biden vinder valget på tirsdag.
Foto: Shutterstock
27. oktober 2020 kl. 08.30
Investorviden: Mens coronasmitten fortsat steg i lande over hele verden, holdt positive meldinger om en ny amerikansk hjælpepakke endnu en gang håbet oppe hos de hårdt prøvede markedsdeltagere.
21. oktober 2020 kl. 13.44
Investorviden: Mens væksten i hele verden bakkede, steg omsætningen i IT-branchen. Et stærkt bevis på, at aktiemarkedet har fået en ny sikker havn, vurderer chefaktieanalytiker.
20. oktober 2020 kl. 13.15
Investorviden: Det var med en række konkrete bud på grønne klimavindere, at direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak mandag var i Millionærklubben.
Foto: Shutterstock
20. oktober 2020 kl. 08.13
Investorviden: Antallet af personer, der er smittet med COVID-19, steg i sidste uge og skabte mismod på de finansielle markeder. I USA lå smittetallet ifølge New York Times på mere end 50.000 nye smittede om dagen, mens flere europæiske lande på ny skærpede restriktionerne af frygt for, at en andenbølge af coronavirusset skal få fodfæste.
16. oktober 2020 kl. 10.30
Investorviden: I 2010’erne var biotek-virksomheden Theranos et af de helt store håb i Silicon Valley, og investorerne stod på nakken af hinanden for at komme med. Kvinden bag projektet optrådte på forsiden af de store erhvervsmagasiner og i paneldebatter med Bill Clinton. Men teknologien eksisterede aldrig. Alt var svindel.
16. oktober 2020 kl. 09.39
Investorviden: To danske aktier har lagt sig i spidsen af vores Aktie Grand Prix, men samtlige aktier i feltet har givet verdensindekset baghjul. Eksperterne lever op til forventningerne, og intet er afgjort.
15. oktober 2020 kl. 16.58
Investorviden: Aldrig før er så mange penge blevet investeret i danske investeringsfonde. Investorerne flygter fra nulrenter i bankerne og investorkulturen breder sig, vurderer direktør i Dansk Aktionærforening.
Foto: Shutterstock
15. oktober 2020 kl. 14.15
Investorviden: Siden finanskrisen har vi set en ny type aktører ved domstolene. Såkaldte "litigation funders", der arrangerer gruppesøgsmål efter devisen no cure, no pay. Senest har vi set aktionærer anlægge sag mod deres eget selskab. Det er absurd.
Foto: Shutterstock
15. oktober 2020 kl. 11.33
Investorviden: Vi vil gerne fremme investorkulturen i Danmark. Det skaber arbejdspladser og understøtter viljen til at spare op og sikre egen forsørgelse. Så lad nu være med at ændre pensions- og skattesystemet hele tiden.
Foto: Shutterstock
15. oktober 2020 kl. 09.53
Investorviden: Den forgangne uge bød på en vægelsindet amerikansk præsident, der i første omgang sparkede enhver idé om en mulig hjælpepakke til hjørne for så senere på ugen at vende 180 grader og pludselig lufte muligheden for at lande en aftale. De mange stemningsskift gav markedsdeltagerne gevaldigt sved på panden og sendte aktiemarkederne verden over i svingninger i takt med de skiftende udmeldinger fra de amerikanske politikere.
Foto: Shutterstock
08. oktober 2020 kl. 14.11
Investorviden: Alternative data har intet at gøre med præsident Trumps måde at anskue verden på, men er et supplement til de traditionelle statistikker, som analytikere og investorer ellers følger med i, men som ofte er længere tid undervejs, fordi de beregnes på måneds- eller kvartalsbasis. Alternative data er blevet særligt interessante i en usikker tid som i dag.
Foto: Shutterstock
08. oktober 2020 kl. 12.51
Investorviden: På globalt plan findes der 41.000 børsnoterede selskaber. Hvordan finder du de bedste? En god start er en grovsortering ved hjælp af et aktiefilter. Derefter kan du gå i gang med at sætte dig ind i selskabet, lave regnskabsanalyse og danne dig din egen mening.
08. oktober 2020 kl. 10.19
Investorviden: Hvis du har læst artiklen om aktiefiltre i det seneste nummer af Aktionæren (7/2020) og har lyst til at finde vinderaktier på denne måde, så er Uncle Stock en god mulighed.
08. oktober 2020 kl. 09.51
Investorviden: Nu er det officielt. Regeringens forslag om at finansiere ”Pension til Arne” ved en forhøjelse af skat på aktieindkomst er et selvmål af dimensioner. Det fremgår af beregninger foretaget af ingen andre end Skatteministeriet selv.
Foto: Shutterstock
06. oktober 2020 kl. 08.06
Investorviden: I amerikanske valgkampstermer snakker eksperter ofte om en ”october surprise” – altså en pludselig begivenhed, der kan have stor indvirkning på udfaldet af kampen om præsidentembedet i måneden op til valgdatoen. Og det kom da også som en gedigen overraskelse for markederne, da den amerikanske præsident Donald Trump fredag morgen annoncerede via hans yndlingsmedie Twitter, at han og præsidentfruen nu var testet positiv for COVID-19. Det sendte i de første minutter de amerikanske formarkeder ned med godt 1 procent, mens nyheden hurtigt også bredte sig til aktiemarkederne verden over.
Illustration: Øivind Hovland
01. oktober 2020 kl. 14.58
Investorviden: Masterclass: Flere og flere virksomheder vælger at blive noteret på det danske aktiemarked, især på First North-markedet, men erfaringen viser at der er både vindere og tabere imellem. Hvad kan du gøre for at minimere din risiko? Hvordan vurderer du en virksomhed, der først tjener penge om tre eller fem år – eller måske aldrig?
Foto: Shutterstock
01. oktober 2020 kl. 09.29
Investorviden: Bank og forsikring arbejder begge med penge, men her stopper sammenligningen også, når det gælder rentabilitet og kursudvikling. Hvorfor tjener forsikringsselskaberne så mange penge, og hvorfor er deres aktier højt prissatte, mens bankerne omvendt lider? Tre afgørende forskelle giver svaret.
Foto: Shutterstock
30. september 2020 kl. 08.10
Investorviden: Den Europæiske Centralbank, ECB, gør fortsat sit for at holde gang i de europæiske økonomier, der lige nu ruster sig til endnu en bølge af coronavirus, der allerede har lukket flere lande og betydet skærpede restriktioner i andre. Det betyder blandt andet en ny runde af lån til bankerne, der i sidste uge lånte 175 mia. euro til ultralave renter. Her er håbet, at bankerne vil kanalisere pengene ud til de europæiske virksomheder og forbrugere og dermed holde gang i hjulene. Og noget kan tyde på, at der er brug for det.
Foto: Shutterstock / Unsplash
24. september 2020 kl. 15.27
Investorviden: Skal dine indefrosne feriepenge gå til forbrug eller pension? Skal du overhovedet tage imod dem nu? Læs med her og få inspiration til, hvordan du får mest muligt ud af dem.
22. september 2020 kl. 12.45
Investorviden: Tina (“There Is No Alternative” eller frit oversat: ”der er ikke andre muligheder end aktier”) har fået meget opmærksomhed i år og er efter manges mening en væsentlig del af forklaringen på, aktiemarkedernes stærke comeback efter forårets coronanedtur. Frank Hvid Petersen argumenterer her for, at lave renter ikke nødvendigvis medfører stærke aktiemarkeder – og slet ikke på længere sigt.
Foto: Shutterstock
22. september 2020 kl. 08.24
Investorviden: Usikkerhed om, hvorvidt Storbritannien og EU kan nå en handelsaftale før brexit er igen dukket op til overfladen over de seneste uger, og i sidste uge var det også et tema i forbindelse med rentemødet hos Storbritanniens centralbank, Bank of England. Det sætter denne uges EU-topmøde, hvor brexit er blevet løftet op på dagsordenen, i klart fokus.
Foto: Shutterstock
15. september 2020 kl. 08.09
Investorviden: Sidste uge bød på et formentlig mindre kærkomment gensyn i form af fornyet frygt for et brexit uden aftale, mens også nedslående nyt om en mulige vaccine mod Covid-19 satte sit præg på markederne. En gammel kending kridtede i sidste uge danseskoene af og meldte sig igen på gulvet, da spørgsmålet om den nordirske grænse endnu en gang truede med at ødelægge de ellers udmærkede takter mellem EU og Storbritannien. Det sendte pundet i dørken og den britiske handelsminister på brændslukningsmission.
Foto: Shutterstock
04. september 2020 kl. 12.12
Investorviden: Den forgangne uge stod i jobtallenes tegn, da ugen markerede udgangen af måneden og dermed vanen tro bød på opgørelser over arbejdsløshed og jobskabelse fra en række af de store økonomier. Størst af disse var tallet for jobskabelsen i USA, der også går under det bombastiske navn ”kongetallet”. Det viste fredag bedre end ventede takter, men markerede samtidigt også en mindre opbremsning i opsvinget efter forårets økonomiske deroute.
Foto: Shutterstock
03. september 2020 kl. 12.01
Investorviden: Måske har du allerede haft lyst til at deltage i børsnoteringer i USA, men ikke haft muligheden hos din bank eller børsmægler? Måske vil du gerne investere i nogle af de kommende amerikanske børsnoteringer som Airbnb eller danske Unity Technologies, men ved ikke hvordan. Der er en grund til, at det er svært, men der er faktisk muligheder for at være med.
03. september 2020 kl. 10.34
Investorviden: A.P. Møller – Mærsk A- og B-aktien snupper topplaceringerne over de bedste præsterende aktier i denne måneds C25-indeks efter et bedre end ventet halvårsregnskab. Det modsatte er tilfældet for Ambu, der efter et skuffende halvårsregnskab udgør bag-troppen i august.
Foto: Shutterstock
01. september 2020 kl. 11.19
Investorviden: Det var en uge, der i den grad stod i den amerikanske centralbanks tegn. På det nu virtuelle rentesymposium, der ellers normalt afholdes fysisk i Jackson Hole, USA, meddelte chefen for centralbanken, Jerome Powell, at man centralbanken nu arbejder med et gennemsnitligt inflationsmål på 2 procent.
Benjamin Graham døde i 1976, men hans ry og hans indsigter har holdt sig, og han betragtes som grundlæggeren af value-investering. Også den nuværende guru på området, Warren Buffett, betragter Benjamin Graham som sin læremester.
01. september 2020 kl. 11.12
01. september 2020 kl. 09.15
Investorviden: Hør mere om investeringscasen på webinarerne
Foto: Tesla
31. august 2020 kl. 12.21
Investorviden: Tesla er i dag blandt de ti største amerikanske aktier målt på markedsværdi. Alligevel er aktien ikke inkluderet i det vigtigste indeks, S&P 500. Hvorfor ikke? Og hvad vil der ske, når og hvis Tesla bliver optaget i indekset?
31. august 2020 kl. 09.38
Investorviden: I forbindelse med udvidelsen af loftet på aktiesparekontoen har Dansk Aktionærforening afholdt en række gratis webinarer med information om, hvordan du kommer i gang med at bruge aktiesparekontoen og hvad du ellers bør være opmærksom på. 
28. august 2020 kl. 08.23
Investorviden: Apples aktiesplit mandag den 31. august har konsekvenser for andre end Apples aktionærer. Aktionærer i hele seks andre virksomheder bliver påvirket. Det hænger sammen med at Apple indgår i det ikoniske indeks, Dow Jones Industrial Average (DJIA), og at Standard & Poor’s, der står bag indekset, har meddelt, at de vil bruge Apples aktiesplit som anledning til at skifte tre af de 30 aktier i indekset ud.
Illustration: Øivind Hovland
27. august 2020 kl. 10.00
Investorviden: Masterclass: Bavarian Nordic gjorde det i marts. Bang & Olufsen gjorde det i juni. Aktieemissioner med fortegningsret for de eksisterende aktionærer er vendt tilbage til det danske aktiemarked efter nogle års fravær. Ved en emission med fortegningsret er det vigtigt at være aktiv og udnytte mulighederne.
Foto: Shutterstock
27. august 2020 kl. 09.29
Investorviden: Investorer over hele verden har de seneste år vist stadig større interesse for bæredygtige og ansvarlige investeringer med udgangspunkt i de tre ESG-faktorer: miljø, sociale forhold og ledelse. Men hvad kan du egentlig forvente af afkast, når ESG indgår i dine investeringsovervejelser?
25. august 2020 kl. 14.05
Investorviden: Forestil dig Danmark uden trafiklove. Så har du en ide om, hvordan det vil gå en aktieportefølje bygget på skrømt og uden regler. Ligesom i trafikken er det nødvendigt med nedskrevne regler, så det ikke ender i kaos. 
Foto: Shutterstock
20. august 2020 kl. 14.05
Investorviden: Kryptovalutaer er eksploderet i omfang efter Bitcoins fødsel i 2009. Som udgangspunkt bør du være yderst forsigtig med investering i de digitale valutaer, der i modsætning til normale valutaer ikke har nogen reel værdi bag sig. Hvis ingen vil have din kryptovaluta, er den værdiløs.
19. august 2020 kl. 12.34
Investorviden: Den uafhængige tænketank Kraka har beregnet, at det forventede provenu fra den forhøjede aktieskat kan blive langt mindre end forudsat af regeringen.
18. august 2020 kl. 12.20
Investorviden: Musiktjenesten Mdundo noteres på First North - hør mere om investeringscasen på fysiske og online investormøder.
Foto: Shutterstock
06. august 2020 kl. 18.26
Investorviden: Coronapandemien har sat fornyet fokus på indsamling og brug af sundhedsdata. Grænserne har flyttet sig og over en bred kam lader vi nu til at være mere tilbøjelige til at blive overvåget eller dele data om os selv. Det åbner forretningsmuligheder for de IT-, teknologi- eller medicinalselskaber, der kan finde de nye og lukrative grænseflader mellem IT og sundhed.
06. august 2020 kl. 16.24
Investorviden: Novo Nordisk er større end de andre. Og Danske Bank er større end Jyske Bank. Men hvor meget større? Og er Ambu større end Novozymes? Det kan være svært at danne sig et indtryk ved at kigge på tallene. Derfor har vi lavet en grafik for at give dig et overblik over, præcis hvor store C25-selskaberne er i forhold til hinanden målt på markedsværdi.
06. august 2020 kl. 12.22
Investorviden: Hvad skal der til, for at flere kvinder begynder at investere i aktier? Lyt med når tre eksperter giver deres bud på, hvordan vi får mere ligestilling og bedre afkast blandt de private investorer i Danmark.
31. juli 2020 kl. 11.21
Investorviden: Forventningerne er høje, når landets største virksomhed, Novo Nordisk, aflægger regnskab torsdag. Ugen byder desuden på regnskaber fra FLSmidth og Ringkjøbing Landbobank - samt vigtige amerikanske makrotal.
28. juli 2020 kl. 10.44
Investorviden: Bæredygtige investeringer er for alvor kommet på agendaen. Men hvad betyder det for de danske investorer? Få svaret når fire eksperter giver deres bud på, om håbet er grønt for fremtidens investorer.
24. juli 2020 kl. 12.12
Investorviden: Brug sommeren på at lade batterierne op og afvente, hvordan anden bølge af pandemien udvikler sig. Sådan lyder rådet fra Helge Larsen. Men han har selvfølgelig også et par konkrete bud på, hvad du skal holde øje med i den nærmeste fremtid.
22. juli 2020 kl. 12.38
Investorviden: Kvartalet gav pæne afkast for både de aktive og de passive fonde, men passivfondenes fastholdt deres store forspring fra første kvartal.
16. juli 2020 kl. 12.06
Investorviden: I sidste uge spurgte vi ind til, hvordan vores medlemmer har forholdt sig til markedet det seneste stykke tid - og hvordan de ser på fremtiden. Blandt spørgsmålene var "Hvis du skulle vælge én aktie i C25 i resten af 2020, hvilken ville du da vælge?" Her kan du læse om de mest populære valg.
16. juli 2020 kl. 00.00
Investorviden: Vi har inviteret fire skarpe analytikere til sommerens Aktie-Grand Prix. Reglerne er enkle: Hver analytiker præsenterer to aktier og argumenterer for, hvorfor netop disse aktier har det bedste kurspotentiale i forhold til risikoen. Derefter vælger analytikerne i fælleskab tre finalister til kampen om grandprixets førsteplads, som vi kårer sommeren 2021. Glæd dig til masser af spændende bud på sommerens vinderaktier.
02. juli 2020 kl. 10.50
Investorviden: Vil forhøjelsen af aktiesparekontoen ikke kun gavne "de rige" og øge uligheden, og er det i bund og grund ikke kun mænd, der vil benytte sig af kontoen? Bekymringerne var mange i de politiske diskussioner op til, at loftet på aktiesparekontoen blev fordoblet. Men fakta taler heldigvis imod bekymringerne.
02. juli 2020 kl. 09.45
Investorviden: Første afsnit af Aktionærerne Sommerspecial byder på en spændende debat om investorkulturen i Danmark, gode bud på, hvordan vi får flere danskere til at investere, og en skål for aktiesparekontoen.
01. juli 2020 kl. 14.06
Investorviden: De amerikanske halvårsregnskaber står for døren, men ofte er det ikke selve regnskabet, men analytikernes reaktion, der er værd at holde øje med. Det gælder ikke mindst i en situation med stor usikkerhed som netop i øjeblikket, hvor mange virksomheder har droppet deres guidance med hensyn til den fremtidige indtjening
30. juni 2020 kl. 13.48
Investorviden: Det er ikke ofte, at en virksomhed ser sin aktiekurs falde 99 procent på en uge. Når selskabet til og med er et af de største på et velreguleret aktiemarked, og kursfaldet skyldes svindel, bliver det for alvor usædvanligt. Det er ikke desto mindre, hvad der er overgået den tyske betalingsformidler, Wirecard, som på et tidspunkt var Europas største fintech-virksomhed.
26. juni 2020 kl. 11.04
Investorviden: Investeringsøkonom Per Hansen har for første gang nogensinde købt aktier i danske Bang & Olufsen. Her giver han indblik i de fem forhold, der overbeviste ham om, at B&O er en god investering lige nu.
Antallet af aktiesparekonti er kraftigt voksende. Foto: Shutterstock
24. juni 2020 kl. 15.08
Investorviden: Interessen for aktiesparekontoen ventes at accelerere yderligere efter fordoblingen af indskudsloftet 1. juli. Her får du en oversigt over de nye regler.
Foto: Shutterstock
23. juni 2020 kl. 13.35
Investorviden: Forsamlingsforbuddet ramte årets generalforsamlinger, som for en stor dels vedkommende måtte flytte ud på nettet. Det afholdt dog ikke Dansk Aktionærforenings repræsentanter fra at tale de små aktionærers sag.
Foto: Unsplash
23. juni 2020 kl. 09.34
Investorviden: De seneste måneder har vist os alle, at økonomi er en uforudsigelig størrelse – både verdensøkonomien og for mange desværre også de personlige finanser. Her er seks gode råd til at skabe luft og overblik i din egen økonomi.
Foto: Bob/Creative Commons
22. juni 2020 kl. 12.27
Investorviden: Aktionærdemokratiet har vundet en vigtig sejr. Lobbyorganisationen Better Finance, som Dansk Aktionærforening er en del af, har sørget for, at du får bedre rettigheder som aktionær allerede til efteråret – helt uden Corona-forsinkelse.
22. juni 2020 kl. 12.10
Investorviden: Formand for Dansk Aktionærforening, Ole Søeberg, gav i denne uge i ”Investorstafetten” indblik i, hvad han leder efter, når han selv investerer.
Foto: Tesla
19. juni 2020 kl. 12.20
Investorviden: Så skete det! Onsdag den 17. juni overhalede amerikanske Tesla japanske Toyota som verdens mest værdifulde bilproducent.
18. juni 2020 kl. 13.23
Investorviden: Forbrugerrådet har lavet en undersøgelse af en række danske investeringsforeninger. De prisbillige passivfonde vinder, og ESG-vurderinger giver overraskende resultater.
Illustration: Øivind Hovland
18. juni 2020 kl. 11.10
Investorviden: MASTERCLASS: Ofte er du selv din egen værste fjende i jagten på afkast af dine investeringer. Det skyldes grundlæggende psykologiske mekanismer, der på andre områder tjener dig godt, men som du bør være opmærksom på, når du investerer. Læs her, hvordan du undgår at spænde ben for dig selv.
16. juni 2020 kl. 11.40
Investorviden: BOGOMTALE: En stærk journalistisk bog om den skandale, der fik omfattende konsekvenser for både Danske Banks ledelse, den danske aktiekurs og Danmarks internationale omdømme.
16. juni 2020 kl. 11.25
Investorviden: BOGOMTALE: Et underholdende blik på finansverdenen i New York i det tidlige tyvende århundrede viser, hvor lidt der har ændret sig siden da.
16. juni 2020 kl. 10.03
Investorviden: BOGOMTALE: Robert Harris kombinerer højteknologisk økonomi og sofistikeret computerprogrammering i sin roman "The Fear Index".
12. juni 2020 kl. 14.06
Investorviden: Er du i tvivl om, hvordan tegning af nye aktier i Bang & Olufsen foregår, og vil du gerne forstå, hvordan du undgår at blive fanget på den forkerte fod - eller bare forstå i al almindelighed - så er der hjælp at hente her. For det er en dyr fornøjelse ikke at forstå reglerne.
Dansk Aktionærforenings direktør, Mikael Bak, var også på talerstolen til generalforsamlingen i Danske Bank sidste år.
12. juni 2020 kl. 08.29
Investorviden: Dansk Aktionærforening var på talerstolen med kritiske spørgsmål til Danske Banks generalforsamling i denne uge. Her kan du få indblik i vores spørgsmål – og i hvorfor dette års generalforsamling er blevet omtalt som en "koldbøttefabrik".
12. juni 2020 kl. 00.00
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.
10. juni 2020 kl. 14.15
Investorviden: Alle rutsjebaneture afsluttes ved udgangspunktet, men undervejs kan oplevelsen være skræmmende. Det amerikanske aktieindeks S&P 500 var ved ugens start tilbage på niveauet fra nytår, men udviklingen dækker over store forskelle mellem sektorer og mellem selskaber.
Foto: Shutterstock
04. juni 2020 kl. 00.00
Investorviden: Kurserne på valueaktier har længe haltet efter vækstaktier, men nu vender udviklingen muligvis. Den seneste uge har vist tegn på fornyet investorinteresse for udbombede aktier som for eksempel bankaktier – også på det danske marked. Frank Hvid analyserer situationen.
03. juni 2020 kl. 09.36
Investorviden: Corona-krisen vil uden tvivl få store og langsigtede konsekvenser. Men det kan være svært at se på aktiemarkedet lige nu. Siden Aktionærerne sendte det første program i begyndelsen af april, har vi oplevet optimisme og fremgang på markederne. Vi spørger eksperterne, om det kan fortsætte - og hvilke selskaber, der står tilbage som vindere og tabere i dette historiske forår, som vi sent vil glemme.
29. maj 2020 kl. 00.00
Investorviden: Dine investeringer på aktiesparekontoen beskattes efter lagerprincippet – og det er specielt smart, når du investerer i aktier fra First North-børsen. Se her hvorfor.
29. maj 2020 kl. 00.00
Investorviden: Så skete det endelig. I denne uge vedtog Folketinget en fordobling af det maksimale indskud på aktiesparekontoen. Det betyder, at loftet for indskud på kontoen fra 1. juli i år løftes fra 50.000 til 100.000 kroner.
28. maj 2020 kl. 00.00
Investorviden: I denne udgave af Aktionærerne skal det handle om danskernes investering i fast ejendom. For mange boligejere er det den største investering i deres liv, når de køber egen bolig. Mens andre betragter fast ejendom som et investeringsobjekt helt på linie med traditionelle aktier. Vi ser nærmere på forskellige typer af ejendomsinvesteringer, og så spørger vi en ekspert om, hvor boligmarkedet er på vej hen og hvilke lånetyper, der er de meste populære netop nu.
21. maj 2020 kl. 00.05
Investorviden: Aktionærerne sætter i denne uge fokus på konsekvenserne af coronakrisen, og hvilke nye trends du skal holde øje med. Vi ser også på, hvordan du bedst kommer i gang med at investere, og hvordan det går med de danske vækstselskaber på First North?
15. maj 2020 kl. 10.41
Investorviden: Tre nye selskaber er på vej mod First North børsen, og meget tyder på at flere vil følge inden for kort tid. Men hvordan vurderer du, om du skal gå med i en børsintroduktion og tegne aktier i det nye selskab?
14. maj 2020 kl. 16.12
Investorviden: Efter lang tids stilstand er der kommet gang i emissioner og børsintroduktioner. Coronakrisen er en del af forklaringen, men også nye vækstselskaber har kurs mod børsen.
14. maj 2020 kl. 07.30
Investorviden: Eksperterne siger, at vi skal sprede vores risiko og huske at investere i udenlandske aktier. Men det kniber med at få danskerne ud i verden. Aktionærerne retter i denne uge blikket udover landets grænser og spørger, om det ikke er både dyrt og besværligt at handle udenlandsk. Derudover ser vi nærmere på, hvilke effekter det forestående amerikanske præsidentvalg kan have på din økonomi.
12. maj 2020 kl. 17.27
Investorviden: I stadig flere brancher ser vi en sammensmeltning af det digitale (maskinerne) og det analoge (mennesket). Kampen mellem mennesket og maskinerne er også nået til finanssektoren, og når det gælder aktieudvælgelse, så vinder robotanalytikerne på flere områder over aktieanalytikere af kød og blod.
Illustration: Øivind Hovland
12. maj 2020 kl. 14.19
Investorviden: Masterclass: Passiv investering vinder frem – og med god grund. Det er en nem og billig måde at opnå spredning af din portefølje, ikke mindst når det gælder mindre kendte markeder og sektorer. Men der er også nogle forbehold og bagsider, som du skal kende.
Foto: Shutterstock
11. maj 2020 kl. 09.26
Investorviden: Umiddelbart skulle man tro, at en stærk økonomi betyder et stærkt aktiemarked: Det er lettere for virksomhederne at skabe vækst i indtjeningen, hvis samfundet er i vækst. Men økonomisk vækst forklarer kun en del af afkastet på aktier, og lande med høj vækst er derfor ikke altid det bedste sted at investere. Også andre faktorer spiller ind.
Bogen kan downloades her: principles.com/ big-debt-crises/
11. maj 2020 kl. 08.40
Investorviden: Hvordan spotter du en kommende økonomisk nedtur, og hvad kendetegner den? Det forklarer Ray Dalio, stifteren af verdens største hedgefond, i sin bog, "Big Debt Crises", der kan downloades gratis.
08. maj 2020 kl. 00.33
Investorviden: Teva overraskede positivt i første kvartal. Vi bringer et interview med Kåre Schultz, der fortæller om Q1-resultaterne, covid-19-krisen og den tillid, som danskerne har vist ham.
Foto: Shutterstock
07. maj 2020 kl. 13.22
Investorviden: Når den verdensomspændende coronapandemi engang er overstået, vender vi ikke uden videre tilbage til den hverdag, vi kendte før krisen. Vi vil ændre adfærd, og pandemien vil forstærke tendenser, der så småt var i gang allerede før corona. Andre tidligere trends vil blive bremset, og nye vil opstå. Aktionæren sætter spotlight på tre sandsynlige ændringer – og investeringsmuligheder – efter coronakrisen.
Foto: Shutterstock
07. maj 2020 kl. 08.53
Investorviden: Danske pensionister lever længere, og deres børn har levestandarder og muligheder, som de ikke selv turde drømme om i samme alder. De ældre bruger i stigende omfang pengene på sig selv, og fokus er skiftet til børnebørnene. Coronakrisen kan dog bringe børnene tilbage til gavebordet, for mange selvstændige og små virksomheder er særligt følsomme og pressede, mens skilsmisserne samtidig vælter frem.
06. maj 2020 kl. 23.41
Investorviden: Nye investorer står klar til at overtage fremtidens aktiemarked. Men hvem er de, og hvor kommer de fra? Vi ser nærmere på hvordan fremtidens investorer handler, hvordan de tænker, og hvilke tendenser der vil præge aktiemarked i årene der kommer. Gæster Marlene Nørgaard Carolus, Helge Larsen og Pernille Wahlgren.
06. maj 2020 kl. 16.13
Investorviden: Verdens mest beundrede investor har benyttet forårets aktieuro til at at ændre i sin portefølje af børsnoterede aktier, men ikke på den måde, man skulle tro.
01. maj 2020 kl. 09.11
Investorviden: Novo Nordisk, Bavarian Nordic, Genmab og Zealand Pharma er blandt de virksomheder, Helge Larsen og Per Hansen kigger nærmere på i deres seneste podcast. Du får også nogle bud på, hvilken betydning de mange vaccinerygter har.
Foto: Shutterstock
30. april 2020 kl. 10.36
Investorviden: Hvor kan langsigtede aktieinvestorer søge afkast og sindsro under coronakrisen? Jesper Lund fra Dansk Finansservice har med udgangspunkt i finanskrisen undersøgt, hvilke aktier, der egner sig godt for langsigtede investorer.
29. april 2020 kl. 18.53
Investorviden: Aktionærerne handler i denne uge om de seneste års globale succes for det danske C25-index. Sammen med aktieanalytiker Tue Østergaard ser vi på, hvad der har gjort de største danske selskaber til Danish Dynamite på det internationale aktiemarked. Vi har også besøg af Millionærklubbens Bodil Gantzel, der fortæller om travle tider og om, hvordan Corona-krisen har påvirket aktiedebatten og radioprogrammets lyttere. Og endeligt spørger vi ekspert i smallcap-aktier, Thomas Tang fra Medium Invest om, hvilke små selskaber han kigger på for tiden.
22. april 2020 kl. 23.31
Investorviden: Er der grund til optimisme midt i en dyb, global krise? Det spørger vi om i denne uges udgave af vores nye, landsdækkende TV-program, Aktionærerne. Vi har inviteret Per Hansen fra Nordnet, Line Klingenberg, ekspert i etiske investeringer, samt Steen Jakobsen fra Saxo Bank.
17. april 2020 kl. 09.49
Investorviden: Dansk Aktionærforening gennemførte i påskedagene, hvad der så vidt vides er den største undersøgelse af danske privatinvestorers handelsadfærd under forårets aktieuro. 1.769 personer besvarede spørgsmål om nuværende og fremtidig handelsaktivitet samt om deres forventninger til aktiemarkederne. ”Jeg er både imponeret og fuld af respekt over de private investorers adfærd under aktieuroen. De har udvist overblik og realisme,” udtaler foreningens direktør Mikael Bak, der samtidig glæder sig over stor medlemstilgang de seneste to måneder: ”Netop i krisetider er der brug for saglig og reel information og her har Dansk Aktionærforening vist sin styrke.”
16. april 2020 kl. 11.30
Investorviden: Flere selskaber har i år reduceret eller helt sløjfet udbyttebetaling, dels på grund af et ønske om at polstre sig til en usikker fremtid efter coronaepidemien, dels på grund af et ønske om ikke at provokere i en situation, hvor erhvervslivet modtager milliarder af støttekroner fra staten. Men hvor står den private aktionær i denne sag? Og kan selskaberne gøre, som det passer dem?
16. april 2020 kl. 01.52
Investorviden: Hvad kan vi bruge historien til, når vi befinder os midt i en uoverskuelig krise? Det spørger vi om i denne uges udgave af Aktionærerne, hvor vi også stiller skarpt på banksektoren.
08. april 2020 kl. 11.32
Investorviden: PREMIERE: Så er andet afsnit af Dansk Aktionærforenings nye program Aktionærerne klar til alle vores medlemmer. Se med her. Og glæd dig allerede nu til næste afsnit, der har premiere på dk4 onsdag d 15/4 kl. 22.45 og her på siden torsdag d. 16/4.
Illustration: Øivind Hovland
07. april 2020 kl. 10.43
Investorviden: Masterclass: Kunne du lide artiklen ”Læs regnskaber som en detektiv”? Så er her et par ideer til redskaber, som du kan bruge, hvis du vil videre og selv grave dybere i virksomhedernes regnskaber.
Det er hårdt at give aktierne klø. Foto: Shutterstock
03. april 2020 kl. 12.54
Investorviden: En rapport fra Goldman Sachs baseret på analyse af 21 bjørnemarkeder siden 1800 viser, at en aktienedtur – et såkaldt bjørnemarked – udløst af udefra kommende begivenheder varer kortere og retter sig hurtigere end bjørnemarkeder udløst af cykliske bevægelser eller strukturelle problemer. Den aktuelle coronakrise er et eksempel på et bjørnemarked udløst af årsager, der intet har med finansmarkederne at gøre.
Foto: Shutterstock
03. april 2020 kl. 12.10
Investorviden: Vi har kigget nærmere på, hvordan to af verdens mest succesfulde fondsbestyrere - makroinvestoren Ray Dalio og den egensindige valueinvestor Howards Marks - fortolker de muligheder og farer, verden står overfor.
02. april 2020 kl. 15.27
Investorviden: I Aktionæren nr. 3/2020 er kåret de bedste investeringsfonde med opgørelsesdato 31.12.2019. Fondene er fordelt på seks grupper; tre grupper med obligationer og tre grupper med aktier. Opdelingen er foretaget ud fra fondenes risiko, og fondene er inddelt i tre risikogrupper: lav, middel og høj risiko.
02. april 2020 kl. 14.42
Investorviden: Læs, hvordan Dansk Aktionærforening kårer årets bedste investeringsfonde.
02. april 2020 kl. 13.55
Investorviden: PREMIERE: Så er første afsnit af Dansk Aktionærforenings nye program Aktionærerne klar til alle vores medlemmer. Se med her. Og glæd dig allerede nu til næste afsnit, der har premiere på dk4 onsdag d 7/4 kl. 22.45 og her på siden torsdag d. 8/4.
02. april 2020 kl. 12.56
Investorviden: Det er ikke ligegyldigt, hvilken investeringsforening du vælger. Der er stor forskel på afkast, risiko og omkostninger – selv for fonde, der umiddelbart ligner hinanden. Vi har vægtet det hele sammen og kårer her Danmarks bedste investeringsforeninger i seks kategorier.
01. april 2020 kl. 09.43
Investorviden: Måske så du premieren på Dansk Aktionærforenings TV-program, Aktionærerne, onsdag aften på dk4, ellers er der mulighed for at fange en af genudsendelserne eller se programmet via hjemmesiden.
31. marts 2020 kl. 19.00
Investorviden: Den globale smittespredning og nedlukningen af samfund har naturligt fået investorerne til at gå i hi i mindre risikofyldte aktiver. Der findes også en tid efter Covid-19 og jo tidligere og bedre du er forberedt, desto bedre er dine muligheder for succesfuldt at komme investeringsmæssigt videre og igennem.
Illustration: Øivind Hovland
31. marts 2020 kl. 16.46
Investorviden: Masterclass: Regnskaber er meget mere end tal, og regnskabsanalyse er ikke kun et spørgsmål om at regne nøgletal ud. Ofte ligger det mest interessante måske slet ikke i tallene, men i ændringer i regnskabsprincipper eller i ledelsens omtale af regnskabstallene.
Selv om guldet måske ikke blot ligger og venter på at blive samlet op, så er der fortsat værdi at finde i aktiemarkedet.
31. marts 2020 kl. 12.09
Investorviden: Den historisk hurtige nedtur på de globale aktiemarkeder siden midten af februar er de seneste uger afløst af en kraftig rekyl og aktiekurserne har vundet noget af det tabte hjem. Store økonomiske redningspakker fra lande over hele verden, især USA, har langt om længe fået salgspresset til at lette. Er bunden nået spørger mange? Er der ved at være god værdi i aktiemarkederne og hvorhenne findes den for den langsigtede aktieinvestor?
Foto: Shutterstock
31. marts 2020 kl. 10.10
Investorviden: Du har sikkert allerede modtaget din årsopgørelse for 2019. Har du aktier eller andre værdipapirer, er der god grund til at dobbelttjekke oplysningerne. Her er seks af de vigtigste punkter.
Foto: Shutterstock
27. marts 2020 kl. 22.02
Investorviden: De seneste uger har været særdeles hårde og udfordrende for investorerne med kursfald på 25 % for det danske aktieindeks, ca. 30 % for S&P 500 og mere end 35 % for det tyske DAX indeks. For enkeltaktier er udsving og kursfald endnu større. Fortiden siger, at tab i gennemsnit bliver indhentet, men det kan meget vel tage meget længere end investorerne antager.
Foto: Shutterstock
26. marts 2020 kl. 15.45
Investorviden: På kinesisk kan ordet kopiere betyde at lære. Som privat investor er det muligt at lære ved at kopiere andres handler og handelsstrategi – og måske endda tjene penge på det.
20. marts 2020 kl. 09.30
Investorviden: ”Hold op med at prøve at forudsige retningen på aktiemarkedet, økonomien, renter eller valg.” Sådan lyder et berømt citat fra en endnu mere berømt investor, Warren Buffett – verdens gennem tiden mest succesfulde af slagsen. Det er sådan et citat mange kan se det rigtige i – "i fredstid". Men når retningen bliver stejl nedad, bliver det straks sværere.
Hvor blev kursen af?
18. marts 2020 kl. 11.20
Investorviden: I de seneste uger har du har muligvis oplevet, at du ikke har kunnet se kurser på nogle danske investeringsforeninger. Det er småirriterende, hvis du gerne vil følge med i kursudviklingen for din investering, og det er voldsomt irriterende, hvis du gerne vil købe eller sælge andele i foreningen.
17. marts 2020 kl. 10.58
Investorviden: Da jeg tiltrådte som formand i DAF, handlede det netop for mig om at hjælpe medlemmerne til at forstå risiko. ’A calm sea doesn’t make a skilled sailor’ var temaet for min tale på første repræsentantskabs-møde. Den nuværende situation kræver, at man deler erfaring fra tidligere episoder med store kursfald forårsaget af hastig økonomisk opbremsning.
16. marts 2020 kl. 17.17
Investorviden: Den nuværende markedsuro har gjort aktier mere attraktive for de langsigtede aktieinvestorer. Men øget risiko for en global recession af endnu ukendt dybde, gør de kortsigtede aktieudsigter meget ustabile - trods massiv global lempelse af finans- og pengepolitik. Læs her hvilke typer aktier, du skal holde særligt øje med.
16. marts 2020 kl. 09.53
Investorviden: Aktiemarkederne falder og falder, men på et tidspunkt rammer de bunden og vender derefter tilbage til - og passerer - det tidligere topniveau. Sådan siger erfaringen i hvert fald. Men hvor lang tid kan der gå, inden vi igen ser rekordniveauerne fra februar? Og hvor langt kan markederne falde, inden de vender?
13. marts 2020 kl. 15.04
Investorviden: Det er i et uroligt marked, at de aktive fonde skal vise deres værdi ved at udvælge de bedste aktier. Nogle aktive fonde skuffer slemt, mens andre klarer sig pænt. Men hvad bliver det samlede resultat?
11. marts 2020 kl. 12.50
Investorviden: Er du i tvivl om, hvordan tegning af nye aktier i Bavarian Nordic foregår, og vil du gerne forstå, hvordan du undgår at blive fanget på den forkerte fod - eller bare forstå i al almindelighed - så er der hjælp at hente her. Også aktionærer i andre selskaber kan læse med og forberede sig, til det måske bliver deres tur.
06. marts 2020 kl. 14.37
Investorviden: Er du ny på aktiemarkedet og har du ikke tidligere oplevet en nedsmeltning på børsen? Forstår du ikke helt eksperternes råd om ”is i maven”? Så er her et par ideer til at komme gennem den svære tid.
05. marts 2020 kl. 12.14
Investorviden: BOGOMTALE: I en ny bog fortæller Hanne Sindbæk historien om menneskene, videnskaben og det usædvanlige samfundsmæssige engagement bag Danmarks største erhvervssucces, Novo Nordisk – og alle udfordringerne undervejs mod toppen.
05. marts 2020 kl. 09.03
Investorviden: Bavarian Nordic opbygger global vaccineforretning og udbyder nye aktier i perioden 12. - 25. marts 2020. Sammen med Dansk Aktionærforening inviterer virksomheden til informationsmøde den 10. marts kl. 17:30.
28. februar 2020 kl. 12.35
Investorviden: Hvis du svarer ja til spørgsmålet i overskriften, er der ingen grund til at læse videre. Nyd din sidste tid på jorden. Hvis du derimod er interesseret i at se, hvordan aktiemarkedet har klaret tidligere kriser, så læs videre.
27. februar 2020 kl. 10.26
Investorviden: Tre måneders kursstigninger er udraderet på en uge, og corona-virussen er ikke den eneste skyldige. Hvad ligger bag den pludselige nedtur og hvad gør den kloge investor?
25. februar 2020 kl. 14.06
Investorviden: Verdens mest beundrede investor, Warren Buffett, har udsendt sit traditionsrige og altid med spænding imødesete brev til aktionærerne i Berkshire Hathaway.
18. februar 2020 kl. 15.32
Investorviden: Udviklingen i det amerikanske aktieindeks Dow Jones bruges ofte til at fortælle om temperaturen på aktiemarkedet, men i virkeligheden er indekset fuldstændigt uanvendeligt. Læs hvorfor, forstå hvorfor det alligevel bruges og find ud af hvilke indeks, du i stedet skal holde øje med.
Den gamle By i Aarhus nyder godt af flere fondes støtte.
18. februar 2020 kl. 12.07
Investorviden: Bag mange af de største børsnoterede selskaber står en fond. Faktisk findes der i Danmark omkring 1.400 erhvervsdrivende fonde. Hvem er de? Hvorfor er de der? Og hvad bruger de deres formue til?
Illustration: Øivind Hovland
18. februar 2020 kl. 10.27
Investorviden: MASTERCLASS: God selskabsledelse handler ikke kun om at skrive et afsnit i årsrapporten og svare Aktionærforeningens repræsentanter på generalforsamlingen. God selskabsledelse kan også ses i aktiekursen. Og dårlig selskabsledelse kan være et faresignal om kursfald forude.
Foto: Shutterstock
13. februar 2020 kl. 08.56
Investorviden: Regnskabssæsonen i USA er næsten overstået, og 2019 blev en god, men ikke fantastisk årgang. Med andre ord er kursudviklingen løbet hurtigere end indtjeningsvæksten. Markedet er højt prissat og coronavirussen giver ekstra usikkerhed.
Bæredygtighed er kommet for at blive, men olieselskaber er endnu ikke dømt ude.
28. januar 2020 kl. 12.01
Investorviden: Aktiemarkederne formåede i 2019 overordnet set at levere en børsfest. Men hvad lærte vi egentlig af 2019? Vi har bedt fire eksperter fortælle hvilke nye indsigter de tager med sig ind i 2020.
Dinosaurerne forstod ikke at tilpasse sig og døde derfor ud. For at de skal undgå samme skæbne, bliver bankens medarbejdere mindet om fortidsuhyrernes endeligt hver dag i deres frokostpause. Fotos: Saxo Bank
23. januar 2020 kl. 14.02
Investorviden: Hvorfor har Saxo Bank Danmarks største private samling af nutidskunst? Hvorfor bliver de udenlandske kontorer indrettet som hovedkontoret i København? Og hvorfor står der en dinosaurus i kantinen?
23. januar 2020 kl. 13.16
Investorviden: GRUPPESØGSMÅL DEL 1: Dette er den første artikel af to om gruppesøgsmål, der er et relativt nyt fænomen i Danmark. Morten Schwartz Nielsen er advokat og fører blandt andet erstatningssager for Foreningen OW Bunker Investor. Han giver her sammen med Dansk Aktionærforenings direktør en introduktion og et overblik over mulighederne for at gå med i et gruppesøgsmål.
Illustration: Øivind Hovland
23. januar 2020 kl. 10.06
Investorviden: MASTERCLASS: Fokus på bæredygtige investeringer er stigende, både blandt private og institutionelle investorer. Men hvad er en bæredygtig investering? Hvordan kan du selv vurdere, om en aktie er mere bæredygtig end en anden? Hvordan måler man bæredygtighed på porteføljeniveau? Og kan du tjene penge på bæredygtige investeringer?
Foto: Shutterstock
23. januar 2020 kl. 10.06
Investorviden: GRUPPESØGSMÅL DEL 2: Kan det betale sig at føre retssag som privat investor? Her får du et overblik over nogle af de vigtigste danske gruppesøgsmål de seneste år.
22. januar 2020 kl. 14.35
Investorviden: BOGOMTALE: Value-investering handler om at købe aktier til en pris, der er lavere end aktiernes værdi. Prisen tager et sekund at finde, værdien kan du derimod ikke sådan lige slå op. Du må derfor selv komme frem til et bud på værdien - eller stole på, at andre kan gøre det for dig. Begge dele kan virke overvældende. Men som du kan læse i The Little Book of Valuation behøver det ikke at være så svært at gøre det selv.
22. januar 2020 kl. 14.21
Investorviden: BOGOMTALE: Som value-investor tjener du penge, når markedet tager fejl og sætter for lave priser. Du er derfor nødt til at kunne se, når prisen på en aktie er for lav. Samtidig skal du være udstyret med tålmodighed og vente på, at markedet retter fejlen, så du kan sælge, når aktien igen er fuldt prissat. Alternativt kan du glæde dig i årevis over at have købt en god virksomhed på tilbud.
Foto: Shutterstock
15. januar 2020 kl. 15.00
Investorviden: Aktieinvestering handler om at være fremsynet og kunne tænke visionært i et grænsebrydende omfang. Netop det at bryde grænser, tænke nyt og opdage noget, som andre ikke har, er en vigtig del af kunstnernes univers. Men betyder det så, at de også er gode til at investere i aktier?
14. januar 2020 kl. 13.15
Investorviden: Det betaler sig at investere i glade arbejdspladser. En amerikansk undersøgelse af magasinet Fortune viser, at hvis man havde investeret ligeligt i en portefølje af de børsnoterede virksomheder blandt de 100 bedste amerikanske arbejdspladser, havde man fra 1998 til slutningen af 2016 fået et gennemsnitligt afkast på 11,6 procent årligt – eller næsten 5 procent mere end Russell 3000 indeksets 6,7%.
10. januar 2020 kl. 09.59
Investorviden: Fordoblingen af loftet på aktiesparekontoen var et af de positive elementer i dette års finanslov, men der har været uklarhed om, hvordan beslutningen skal føres ud i livet. Denne uge bragte større klarhed.
Foto: Shutterstock
09. januar 2020 kl. 11.12
Investorviden: I takt med, at danskerne skifter fra de store til de mindre banker, er deres private opsparinger fulgt med. Men meget peger i retning af, at danskerne ved dette skift gør en rigtig dårlig forretning.
29. december 2019 kl. 17.19
Investorviden: Aktionærforeningen ønsker alle et godt nytår med et nyt spændende talkshow. Mød Bodil Gantzel, der fortæller om Millionærklubbens vilde rejse i 2019, hør Ole Søebergs gode råd til de private investorer, og bliv inspireret, når analytiker Per Juul giver sit bud på selskaber, som han holder sig fra, og dem han tror på i 2020. Godt nytår!
18. december 2019 kl. 15.01
Investorviden: Vi står på tærsklen ikke bare til et nyt år, men et nyt årti. Det er dermed højsæson for spådomme om, hvor markedet skal hen. Hvad er udsigterne for 2020? Og hvilke specifikke sektorer og typer af aktier vil klare sig bedst?  Der er mange - og meget forskellige - bud på et svar. Frank Hvid Petersen giver dig her et overblik over de mulige scenarier for 2020. Du får også en ide om hvilke aktier, der vil gøre det bedst i de forskellige scenarier.
Foto: Shutterstock
17. december 2019 kl. 11.20
Investorviden: Foreningens hjemmeside oplever flere og flere besøgende. Aktiehåndbogen, finanskalenderen og investorordbogen er nogle af de populære redskaber, men mange artikler bliver også læst tusindvis af gange. Her får du en oversigt over de 15 mest populære artikler, og i bedste hitlistestil starter vi bagfra.
12. december 2019 kl. 12.59
Investorviden: Skattestyrelsen har nu udsendt sin liste over investeringsfonde, herunder ETF'er, der kan beskattes som aktieindkomst fra 1. januar.
Foto: Shutterstock
12. december 2019 kl. 10.11
Investorviden: MASTERCLASS: At shorte, eller at ”gå kort”, vil sige at sælge noget, man ikke ejer. På denne måde kan du tjene penge på at have en negativ forventning til en akties kursudvikling. Men pas på, for der er væsentlige omkostninger og risici for private investorer.
Det nye år bringer bedre kår for ETF'er
05. december 2019 kl. 14.20
Investorviden: Fra årsskiftet bliver skattereglerne for danske og udenlandske investeringsfonde harmoniseret, og det vil dermed være endnu mere attraktivt at investere i de populære og prisbillige ETF’er. Her får du en oversigt over de nye skatteregler.
04. december 2019 kl. 10.10
Investorviden: Har du lyst til at hjælpe os med din mening om Aktionæren og om emner indenfor investering? Så meld dig ind i Aktionærens læserpanel, hvor vi vil sende dig mails for at høre din mening om forskellige emner.
29. november 2019 kl. 18.19
Investorviden: Det kan være svært at følge med, når politikere og økonomer taler om inflation, renter og økonomiske konjunkturer. Og hvordan hænger de ting sammen med, hvordan det går for dine investeringer?
29. november 2019 kl. 13.21
Investorviden: Amerikanerne har overstået Thanksgiving - og det betyder, at den vigtige julesæson nu for alvor er i gang. I den kommende uge ser detailkæderne frem mod omsætningstal fra Black Friday og Cyber Monday, da de er vigtige indikatorer på forbrugernes købelyst op mod jul.  Ugen byder også på centrale amerikanske indikatorer i form af ISM-erhvervstillidsopgørelse og arbejdsmarkedsrapport.
28. november 2019 kl. 15.25
Investorviden: Har du nogensinde tænkt på at investere i vin? Læs om alle fordelene og ulemperne i David Sokolin & Alexandra Bruces spændende bog om "likvide" investeringer.
28. november 2019 kl. 15.11
Investorviden: Forfatterne Larry Swedroe & Jared Kizer gør læseren klog på alternative investeringsmuligheder - både fordelene og ulemperne herved.
28. november 2019 kl. 14.52
Investorviden: Du kan ikke gå helt galt i byen med bøgerne fra serien “Little Book, Big Profit”, hvor kloge hoveder som John Bogle, Joel Greenblatt og Aswath Damodaran giver dig letlæste introduktioner til centrale emner for investorer.
31. oktober 2019 kl. 00.00
Investorviden: Modelporteføljen har fungeret fint som illustration af, hvordan man kan reducere udsving i porteføljen og få et afkast, når danske aktier har det svært. Det har derimod fungeret mindre fint, at porteføljen kun er blevet opdateret en gang i kvartalet. Det betyder ikke, at der ikke er interessante aktier derude. Læs har hvilke udenlandske aktie, Per Juul har særligt kig på.
29. oktober 2019 kl. 15.45
Investorviden: Norge har indførte nye regler for udbytteskat ved årsskiftet 2018/2019. De nye regler betyder, at det bliver lidt mere besværligt at undgå at betale for meget i udbytteskat. I den anledning opsummerer vi her reglerne for refusion af udbytteskat i hele Norden.
29. oktober 2019 kl. 14.33
Investorviden: Pension er i forvejen et kompliceret emne. Og de negative renter har ikke gjort sagen lettere. Heldigvis er der mange gode råd at finde – også hos Dansk Aktionærforening.
29. oktober 2019 kl. 11.14
Investorviden: Lige nu har vi kun vage idéer om, hvordan udviklingen i kunstig intelligens kommer til at påvirke vores liv. Vi ved ikke, om de kommende år bliver de mest fantastiske i menneskehedens historie - eller de værste.
21. oktober 2019 kl. 16.28
Investorviden: 3. kvartal gav pæne afkast for fondene i porteføljen. Afkastet for de aktivt forvaltede fonde sneg sig lige akkurat over afkastet for passivfondene, men de passive fonde har fortsat en bekvem føring for 2019.
17. oktober 2019 kl. 15.27
Investorviden: Formanden for det amerikanske investeringsselskab, Berkshire Hathaway, har ry for at være verdens bedste investor. Sikkert er det i hvert fald at han er den mest beundrede og hvis du er blandt de mange, der ikke kan få nok af hans guldkorn, så har TV-stationen CNBC samlet et overflødighedshorn af videoklip, interview og dokumentarfilm om Troldmanden fra Omaha.
Foto: NTG
09. oktober 2019 kl. 15.20
Investorviden: Aktieemissionen i speditionsvirksomheden NTG blev aflyst, men selskabet er alligevel noteret på børsen fra 9. november i kraft af sin fusion med det tomme selskab Neurosearch. Dansk Aktionærforening peger på, at der også er positve aspekter ved forløbet.
"Beskidte milliarder" følger tre journalisters optrævling af verdens største hvidvasksag.
01. oktober 2019 kl. 08.02
Investorviden: Gennem otte år spillede Danske Bank en central rolle i et internationalt skyggebanksystem, der hjalp lyssky personer med at hvidvaske enorme pengesummer. Den nervepirrende bog "Beskidte milliarder" reder trådene ud i sagen, der byder på alt fra hårdkogte forbrydere til korrupte politikere.
27. september 2019 kl. 09.50
Investorviden: Indsigt i virksomhedernes udvikling kan nogle gange hentes fra meget overraskende kilder. Kunstig intelligens er det seneste redskab i jagten på utraditionelle, men brugbare data. Læs her, hvordan børsmæglernes analytikere arbejder og hvilke redskaber, de udvikler til fremtidens aktieanalyse.
26. september 2019 kl. 13.26
Investorviden: Stadig flere investorer i ind- og udland investerer ud fra faktortankegangen. Den går ud på at opdele aktier efter forskellige underliggende faktorer i stedet for lande og brancher. Når en faktor så at sige går af mode og en anden kommer ind i varmen, sker der ofte store bevægelser i markedet. Det er det, vi er vidner til i øjeblikket.
10. september 2019 kl. 11.36
Investorviden: Måske forsøger du at investere bæredygtigt. Og måske oplever du, at det ikke er så ligetil at vurdere, hvad der er bæredygtigt og hvad der ikke er. Morningstars nye CO2-mærke hjælper dig med at identificere fonde med lav CO2-risiko. Læs også, hvordan opgraderingen af Morningstars rating af bæredygtighed kan gøre det nemmere at navigere udenom klimasyndere.
Er der guld i Lotte Westphaels smukke krukker? Foto: Ann Linnemann
26. august 2019 kl. 12.57
Investorviden: Flere og flere får øjnene op for at keramik er mere end Kähler-vaser på tilbud. Ud over at være en kunstform med et meget varieret udtryk er keramik også så småt ved at blive et investeringsobjekt.
26. august 2019 kl. 12.52
Investorviden: Det er nemt at være bagklog og betragte tidligere tiders spekulative bobler med en hovedrysten. Tulipanløg! Eller internet-boblen! Hvad tænkte folk dog på? Men for dén, der står midt i det, virker det tværtimod ofte som vanvid ikke at hoppe med på vognen.
26. august 2019 kl. 12.36
Investorviden: Larry Livingston havde det hele. Og tabte det hele, igen og igen. Han startede sin karriere tidligt, da han fik arbejde i en “bucket shop” - et slags kasino, hvor man kunne gamble om aktiekursernes udvikling. Egentlig skulle han bare skrive kurserne op, når de tikkede ind på telegrafen. Men pludselig begynder han at ane mønstre i tallene.
 En stor del af de sidste godt 100 års aktieafkast stammer fra nogle få superaktier, mens de fleste andre aktier ikke har leveret noget synderligt afkast. En spritny undersøgelse viser, at det gælder i overraskende høj grad for det danske marked. Foto: Aktionæren 06/2019
23. august 2019 kl. 12.11
Investorviden: I artiklen "Uden superaktier, intet afkast" fra Aktionæren 06/2019 viser Frank Hvid Petersen, at de sidste mange års afkast på aktiemarkedet udelukkende skyldes en lille håndfuld "superaktier". Resten går i nul eller giver ligefrem negativt afkast. En ny undersøgelse viser, at det danske aktiemarked er i sin helt egen klasse, når det kommer til superaktiernes betydning.
Foto: Colourbox
21. august 2019 kl. 11.20
Investorviden: Internationale shortfonde er de seneste år blevet markant mere aktive på det danske aktiemarked. En analyse viser, at andelen af shortpositioner i forhold til selskabernes aktiekapital er næsten femdoblet de seneste fem år. Aktieanalysechefer vurderer, at shortangrebene på danske børsselskaber kan stige yderligere de kommende år.
19. august 2019 kl. 10.01
Investorviden: Mange private investorer er frustrerede over de seneste måneders voldsomme kursfald. Mikael Bak, direktør i Dansk Aktionærforening, kritiserer virksomheden for ikke tilstrækkeligt at have gjort opmærksom på selskabets afhængighed af Novo. Foreningen vil desuden møde op til næste generalforsamling og stille kritiske spørgsmål.
Glæd dig til at besøge store tyske virksomheder som Hapaq-Lloyd og Beiersdorf. Du får også lov til at komme med bag kulisserne, når vi besøger én af Europas allerstørste containerhavne. Foto: Karsten Bergmann
19. august 2019 kl. 09.03
Investorviden: Torsdag d. 10. oktober 2019 inviterer Dansk Aktionærforening på en spændende investorrejse til Hamborg. Se programmet her og meld dig til, hvis du vil med på den unikke tur.
16. august 2019 kl. 17.02
Investorviden: Det er ikke svært at finde spændende køb til den internationale portefølje, trods aktiekurser tæt på rekord. Og - måske lidt overraskende - har én af de absolutte tech-giganter fundet vej til porteføljen.
De sidste par år har været noget af en rutchebanetur for de nye selskaber på Nasdaqs mini-børs, First North. Økonomisk Ugebrev vurderer, at aktørerne bag noteringerne nu har lært lektien. Grafik: Colourbox
16. august 2019 kl. 16.58
Investorviden: De første seks noteringer på First North siden starten af 2017 har kursmæssigt udviklet sig fra det katastrofale til blot ringe. Modsat har noteringerne fra efteråret 2018 og frem været kursmæssige succeser. Mindre grådighed hos sælgere og rådgivere kan have reddet den danske vækstbørs.
11. august 2019 kl. 21.56
Investorviden: Alle oplæg til InvestorUgen og -Dagene bliver optaget og gemt i vores arkiv. Så sæt dig godt til rette og gå på jagt efter utallige guldkorn fra nogle af landets skarpeste investorer.
09. august 2019 kl. 11.44
Investorviden: En stor dansk regnskabsuge står igen for døren, denne gang med regnskaber fra Mærsk, Vestas, Coloplast og Lundbeck. På den globale scene er uromageren fortsat nyheder om handelskrigen mellem USA og Kina, som i sidste uge blev løftet til et nyt, kritisk højdepunkt. Samtidig er rentepresset øget over den seneste uge. Der kommer kun makrotal af mellemkaliber og de forventes derfor ikke at få afgørende betydning.
29. juli 2019 kl. 11.29
Investorviden: Bæredygtige investeringer er ved at blive et varmt emne, som flere har fået øjnene op for. Især yngre generationer er villige til at tage chancen med bæredygtige virksomheder.
16. juli 2019 kl. 10.18
Investorviden: 2. kvartal gav en sidelæns kursudvikling for fondene i de to porteføljer. Passivfondene leverede dog samlet de bedste afkast og har nu en pæn føring i forhold til de aktivt forvaltede fonde.
11. juli 2019 kl. 10.31
Investorviden: Dansk Aktionærforening fylder i år 35 år og meget har ændret sig siden 1984. Bundesligahåret og de mangefarvede joggingdragter er væk fra gadebilledet, men også på aktiemarkedet er der sket store forandringer. En af dem er, at vi i dag handler nogle helt andre aktier end dengang.
08. juli 2019 kl. 09.53
Investorviden: Halvdelen af året er gået og blandt de mest populære artikler i nyhedsbrevene og på hjemmesiden er ikke overraskende tre artikler med aktietips. Men også dividende aristokrater og passive investeringer oplevede stor interesse.
27. juni 2019 kl. 14.24
Investorviden: Det er i høj grad følelser og den gode historie, der er på spil, når der sættes pris på ure – og i mindre grad urets funktionelle værdi.
25. juni 2019 kl. 14.22
Investorviden: Denne uges sag om Danske Banks gebyrer understreger, hvor vigtigt det er at holde øje med omkostningerne. Mange investorer kan være tilbøjelige til kun at fokusere på afkastet, men i investeringsøjeblikket vil afkastet altid være ukendt og usikkert.
18. juni 2019 kl. 18.40
Investorviden: Du er i godt selskab. Alle begår fejl, selv de bedste. Men ligesom de gør, kan du vælge at se fejltagelser som et redskab til at forbedre din strategi. Kom med bag kulisserne med bogen Big Mistakes.
18. juni 2019 kl. 18.27
Investorviden: Mange investorer ender trods høje ambitioner og flittigt forarbejde med afkast under gennemsnittet. Hvordan undgår du at blive én af dem? Denne bog går tæt på fem oplagte fejl.
13. juni 2019 kl. 08.18
Investorviden: Glem alt om risikospredning og køb kun danske aktier! Lyder det vanvittigt, så læs hvad Jesper Lund fra Dansk Finansservice skriver om emnet. Ifølge investeringsteorien bør man sprede sine aktieinvesteringer i forskellige lande. Men er det nødvendigt? Og hvad siger virkeligheden?
04. juni 2019 kl. 08.54
Investorviden: Helge Larsen er blandt de bedst kendte personer i det danske investeringslandskab - og med god grund, for han er dygtig og så deler han hellere end gerne ud af sin viden. Nu vil han med "Den tålmodige investor" hjælpe dig til at blive den bedste udgave af dig selv som investor.
31. maj 2019 kl. 08.19
Investorviden: "Valgkampen har været præget af nye og mere ekstreme partier, en statsminister under pres, og et enigt korps af eksperter, der fortæller, at resultatet aldrig har været mere forudsigeligt. Men spænding eller ej, så er valget vigtigt!" Det skriver vores direktør, Mikael Bak, i dette debatindlæg.
31. maj 2019 kl. 00.00
Investorviden: Vinder rød blok det kommende folketingsvalg, vil en regering med Socialdemokratiet i spidsen forsøge at få tilbagerullet de lempelser af beskatningen af aktieavancer, der fandt sted i 2009. Det fremgår af en rundspørge, magasinet Aktionæren har foretaget blandt de politiske partier forud for Folketingsvalget.
31. maj 2019 kl. 00.00
Investorviden: Ulrik Dalls bog "Kom i gang med aktier" er den perfekte guide til dig, der ønsker et grundlæggende indblik i aktieinvestering og en værktøjskasse til at træffe de rette investeringsvalg.
24. maj 2019 kl. 14.29
Investorviden: Dyre, franske kvalitetsvine er en alternativ investering, der over de sidste 15 år har givet et årligt afkast på 8,5 procent
24. maj 2019 kl. 00.00
Investorviden: Står klimaet højt på din liste over mærkesager, er ugens bog specielt interessant læsning for dig. Bogen "Drawdown" er en sammenfatning af en stor gruppe fagkyndiges gennemgang af 80 teknologier og sociale ændringer, der kan bidrage til at bremse den globale opvarmning.
17. maj 2019 kl. 00.00
Investorviden: Mød Schouw & Co., Bavarian Nordic, Alm. Brand og mange flere.
16. maj 2019 kl. 00.00
Investorviden: Modsat mange andre kommentatorer vurderer Fisher Investments analysechef, Aaron Anderson, at 2019 kan blive et godt aktieår. Læs hans gennemgang af sammenhængen mellem BNP-vækst og aktiekurser her.
16. maj 2019 kl. 00.00
Investorviden: Kan en virksomhed varetage aktionærernes krav på størst muligt afkast, samtidig med at den tager hensyn til både samfund, ansatte og klimaet? Vel kan den det. Bliv klogere på hvordan i bogen "The High Purpose Company", som vi anmelder i denne uge.
13. maj 2019 kl. 11.01
Investorviden: Flere og flere er begyndt at lægge vægt på etik, når de skal investere. Hvis du er én af dem, så har du nok allerede opdaget, at det ikke er helt nemt i praksis. Bogen "Investing for Change" giver dig gode råd og vejledning.
11. maj 2019 kl. 00.00
Investorviden: Men mens der er god aktivitet på børsens juniormarked, må det desværre konstateres, at tendensen på børsens hovedmarked går den anden vej, senest købstilbuddet i Arkil Holding. Hvilke overvejelser giver det anledning til for investorer i mindre, illikvide aktier?
10. maj 2019 kl. 16.34
Investorviden: Næste nyhedsbrev udskudt til mandag
10. maj 2019 kl. 14.42
Thomas A. E. Andersen, administrerende direktør i Danish Aerospace Company | Foto: Danish Aerospace Company
07. maj 2019 kl. 00.00
Investorviden: Nu kan du investere i dansk rumteknologi med 30 års erfaring. Danish Aerospace Company går på børsen, og tegningsperioden er den 7. til 21. maj. I den forbindelse inviterer selskabet til gratis investormøder i hele landet, hvor du kan møde selskabets ledelse og høre mere om Danish Aerospace Companys vej mod børsnotering.
03. maj 2019 kl. 00.00
Investorviden: Den ikoniske investor Peter Lynch har leveret imponerende resultater som leder for verdens dengang hurtigst voksende investeringsfond (Fidelty Magellan). Alligevel mener han, at du som privat investor kan have en klar fordel i forhold til de professionelle. Bliv klogere på hvordan i bogen "Beating the Street", som vi anmelder i denne uge.
29. april 2019 kl. 00.00
Investorviden: I denne uge inviterer hele fire selskaber til investormøder i København og omegn. Mandag kan du deltage i investormødet med emissionsaktuelle MenuPay og Realfiction, tirsdag kan du deltage i investormødet med Konsolidator, der er på vej på børsen, og slutteligt kan du onsdag deltage i investormødet med emissionsaktuelle Oncology Venture.
Foto: Conferize
26. april 2019 kl. 12.14
Investorviden: First North-selskabet Conferize dropper den planlagte aktieemission, fordi der ikke var interesse nok. Og selskabet sadler i samme ombæring om med ny strategi og siger farvel til direktør Martin Ferro-Thomsen.
26. april 2019 kl. 00.00
Investorviden: Verdens bedste investor, Warren Buffett, har aldrig holdt sig tilbage fra at dele ud af sin viden og sine erfaringer. Desværre er guldkornene spredt over 40 års breve til Berkshire Hathaways aktionærer. Bliv klogere på netop disse guldkorn i bogen "The Essays of Warren Buffett".
Foto: Konsolidator | CTO Lars Højer Paaske, CCO Jack Skov og CEO Claus Finderup Grove
23. april 2019 kl. 06.53
Investorviden: Software-selskabet Konsolidator går nu på børsen for at accelerere væksten. Tegningsperioden er den 23. april til den 6. maj. I den forbindelse inviterer selskabet til gratis investormøder i Aarhus og København, hvor du kan møde selskabets team og høre mere om det internationalt unikke produkt.
Foto: Kim Valentin
17. april 2019 kl. 00.00
Investorviden: Hvis du skal indbetale til pension, så start med at indbetale til aldersopsparingen. Det er den bedste og mest simple ordning, lyder rådet fra Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg. Han mener også, at aldersopsparingen burde danne model for alle danske pensionsordninger.
17. april 2019 kl. 00.00
Investorviden: ”Uden sammenligning den bedste bog, der nogensinde er skrevet om investering”. Sådan beskriver Warren Buffett bogen "The Intelligent Investor".
17. april 2019 kl. 00.00
Investorviden: Begge modelporteføljer i vores dyst mellem aktive og passive fonde går ud af første kvartal med flotte afkast. Men igen i år kommer passiv-fondene en tand bedre fra start. Ser vi nærmere på afkastet, gemmer porteføljernes underliggende fonde dog på store forskelle: Kvartalets bedste fond giver et afkast på 18 procent og den dårligste et afkast på syv procent.
Niels Raben fra Bruun Rasmussens Kunstauktioner anbefaler at investering i kunst sker med hjertet. Foto: Kim Sejr
12. april 2019 kl. 13.07
Investorviden: Når man investerer i kunst bør man som udgangspunkt altid følge sit hjerte – og derefter se på, hvad man har råd til. Sådan lyder det basale råd fra Niels Raben, afdelingsleder for moderne kunst hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner A/S.
12. april 2019 kl. 00.00
Investorviden: Kan det lade sig gøre at nedsætte risikoen i din portefølje uden at ændre afkastet? Sagtens. Bliv klogere på hvordan i bogen "The Intelligent Asset Allocator". Den giver dig både de teoretiske forklaringer og retningslinjerne til, hvordan du rent praktisk gør.
12. april 2019 kl. 00.00
Investorviden: Efter en periode med rygvind på aktiemarkedet vælger Per Juul denne gang at sælge tre aktier i "Den internationale portefølje" og blot købe én. Om nyindkøbet skriver han: "Jeg synes, forretningen ser stærk ud, deres fokus på grønne investeringer er fremtidssikker, og analytikerne forventer, at både vækst og udbytte bibeholdes over de næste par år."
05. april 2019 kl. 00.00
Investorviden: David F. Swensen har leveret imponerende resultater som fondsbestyrer hos det gamle, amerikanske universitet Yale. I ugens bog "Pioneering Portfolio Management" kan du få indblik i hans succesfulde metoder.
05. april 2019 kl. 00.00
Investorviden: Læs, hvordan Dansk Aktionærforening kårer årets bedste investeringsfonde.
05. april 2019 kl. 00.00
Investorviden: I Aktionæren nr. 3/2019 har vi kåret de bedste investeringsfonde med opgørelsesdato 31.12.2018. Her får du adgang til vores data, så du selv kan finde frem til de investeringsfonde, der passer til dine behov – og har bevist sit værd gennem tiden.
05. april 2019 kl. 00.00
Investorviden: Se data for alle deltagere i konkurrencen om at blive Årets bedste investeringsfond 2019
04. april 2019 kl. 00.00
Investorviden: Igen i år er der stor forskel på afkastene, når vi sammenligner de bedste med de dårligste fonde. Se her, hvilke fonde du skal vælge.
29. marts 2019 kl. 00.00
Investorviden: “Gør ikke tingene mere komplicerede end nødvendigt”. Det er princippet i bogen "The Bogleheads' Guide to the Three-Fund Portfolio", som vi anmelder i denne uge. Bliv her klogere på, hvad det princip konkret betyder for din portefølje (og hvad en Boglehead er).
Søren Dalsgaard Hansen, CFO (tv) og Martin-Ferro Thomsen, CEO (th).
29. marts 2019 kl. 00.00
Investorviden: De har brugt år og mange millioner kroner på at udvikle deres produkt. Nu forærer de det væk. Kom til gratis investormøder med Conferize i Odense, Aarhus, Aalborg og København.
Foto: Lau Svenssen
22. marts 2019 kl. 00.00
Investorviden: KOMMENTAR: Sjældent har medierne formået at fremkalde en så voldsom nedtur på aktiemarkedet som nu. Børsmarkedet har ladet sig kyse, og en række nordiske bankaktier er blevet ramt af udsalg efter skiftende negativ omtale. Men for investorer kan det være en gylden mulighed. De store kursfald giver nemlig aktuelt interessante købsmuligheder – hvis man da ellers tør.
21. marts 2019 kl. 20.38
Investorviden: Hvordan sammensætter du din portefølje, så din risiko mindskes, uden at det forventede afkast bliver lavere? Det kan du blive klogere på med bogen "All About Asset Allocation".
15. marts 2019 kl. 00.00
Investorviden: De fleste kender Warren Buffett-citatet: “Det er meget bedre at købe en fantastisk virksomhed til en rimelig pris end en rimelig virksomhed til en fantastisk pris.” Men det var langtfra sådan, Buffett gjorde i starten af sin karriere. Hans fremgangsmåde dengang – cigarstumps-investering – kan du blive klogere på med "The Net Current Asset Value Approach to Stock Investing".
Foto: Morningstar
08. marts 2019 kl. 00.00
Investorviden: Morningstar kårede i denne uge de bedste investeringsforeninger og investeringsfonde i deres årlige kåring "Morningstar Fund Awards". Se de otte vindere her.
08. marts 2019 kl. 00.00
Investorviden: Værdi er dét, du får. Prisen er dét, du betaler. Sådan lyder value-investorens mantra. Men hvordan gør du i praksis? Det kan du finde svar på i The Manual of Ideas, der præsenterer hele ni forskellige tilgange til valueinvestering. Læs mere om bogen her.
Foto: Per Hansen, Nordnet
07. marts 2019 kl. 15.07
Investorviden: 40 milliarder kroner er på vej til aktionærerne i form af udbytter, viser en oversigt, som Nordnet netop har offentliggjort. Men investorerne skal huske ikke at stirre sig blinde på udbytteudbetalingerne, og i stedet vurdere det samlede afkast over en årrække, påpeger investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.
01. marts 2019 kl. 15.10
Investorviden: Helen Sørensen har investeret i aktier i cirka tre år. Hun sparer op hver måned og køber, når hun har samlet penge nok.
01. marts 2019 kl. 15.06
Investorviden: Helle Snedker rådgiver til daglig andre om privatøkonomi. Privat er hun en udpræget køb og behold-investor, som følger de råd, som Penge & Pensionspanelet udgav i 2011.
01. marts 2019 kl. 15.00
Investorviden: Anna Marie Schou Ringive er bankuddannet og styrer selv sine investeringer – både til pension og for fri midler. Her fortæller hun, hvordan porteføljerne er bygget op, og hvilke tanker der ligger bag.
01. marts 2019 kl. 14.55
Investorviden: Det var i 2017, Sarah Ophelia Møss besluttede, at hun ville lære, hvordan man selv investerer sin opsparing. Bankens 'leverpostejsprodukt' var ikke noget for hende. Efter fire måneders intensiv læsning var hun klar.
01. marts 2019 kl. 14.12
Investorviden: Louise Fredbo-Nielsen købte sin første aktie for fem år siden – efter et halvt års grundigt forarbejde. I dag styrer hun selv investeringerne i en aldersopsparing og en privat opsparing. For at undgå fejlkøb arbejder hun med en bobleliste, hvor nye ideer får lov til at ruge, indtil hendes egen eufori har lagt sig.
01. marts 2019 kl. 14.10
Investorviden: Kort tid efter finanskrisen fyrede Ulla Jepsen sin bankrådgiver. Det har hun ikke fortrudt. Det er en god følelse at have taget hånd om mine investeringer, siger hun. Og så synes hun ikke, at investeringer er så svært, som nogen vil gøre det til.
01. marts 2019 kl. 13.09
Investorviden: Anna-Sophie Hartvigsen begyndte at investere for tre år siden. Hun startede med investeringsfonde, men fandt hurtigt ud af, at det var alt for kedeligt for hende. Så de seneste to år har hun skiftet investeringsfonde ud med gearede aktieinvesteringer med høj risiko. Og hun elsker det!
01. marts 2019 kl. 00.00
Investorviden: Før finanskrisen interesserede Inger Kehlet sig ikke for aktier og investering. Vendepunktet kom midt i finanskrisen, da hun oplevede, at den konto, hendes bank forvaltede, blev mindre og mindre.
01. marts 2019 kl. 00.00
Investorviden: Har du utallige undskyldninger for, hvorfor du overlader familiens økonomi fuldstændig til din partner? I så fald er "Plus på kontoen" et kærligt spark bagi og en velmenende håndsrækning til dig. Forfatteren Ann Lehmann Erichsen viser dig, at økonomi hverken er kedeligt eller svært – og hun giver dig konkrete tips og råd til at få kontrol over din økonomi. Læs mere om bogen her.
01. marts 2019 kl. 00.00
Investorviden: Det var i studiemiljøet på CBS, Emilie Steensen Blicher fik interessen for at investere. Hun startede med at købe aktier i solide danske selskaber, og det gør hun stadig. Men i dag supplerer hun med små aktier med større risiko.
22. februar 2019 kl. 00.00
Investorviden: Med denne bog i bagagen er læseren rigtigt godt klædt på til at vide, hvordan hun eller han skal håndtere de mange forskellige økonomiske valg, livet byder på – fra studiejob til valg af bolig, skriver vores boganmelder om Karsten Engmann Jensens "Sådan bliver du rig".
15. februar 2019 kl. 00.00
Investorviden: Hvis barnets opsparing står på en frie midler-konto, kan forældrene i nogle tilfælde blive beskattet af udbytter fra barnets investeringer. Kursgevinster bliver barnet altid beskattet af. Bliv i denne artikel klogere på, hvordan det hele hænger sammen.
15. februar 2019 kl. 00.00
Investorviden: Kan et budget hjælpe dig til at opnå det liv, du gerne vil have? Med bogen 'You Need a Budget' er du i hvert fald på rette vej, vurderer vores boganmelder. Læs mere om bogen her.
08. februar 2019 kl. 00.00
Investorviden: Lad dig ikke narre af bogens beskedne omfang. "Den lille bog om din økonomi" indeholder masser af nyttig viden om privatøkonomi for de fleste, skriver vores boganmelder. Læs mere om bogen her – og se, hvordan medlemmer af Dansk Aktionærforening køber bogen til rabatpris.
25. januar 2019 kl. 00.00
Investorviden: DYST MELLEM AKTIVE OG PASSIVE FONDE: Aktiemarkederne sluttede 2018 med et dårligt kvartal. Og i vores dyst mellem aktive og passive fonde endte året med en klar føring til de passivt forvaltede fonde. I alle geografiske områder har de passive fonde klaret sig bedre end de aktive fonde. Derfor gennemgår vi den aktive portefølje kritisk og foretager en enkelt udskiftning.
18. januar 2019 kl. 08.32
Investorviden: Den internationale portefølje har holdt næsen oven vande i et negativt marked siden sidste status. Alligevel skriver Per Juul ved denne status: "Selvom jeg tror mest på, at vi får positivt afkast fremad, så har opsvinget varet længe, og det er længe siden, vi har haft en stor korrektion. Derfor øger jeg i stabilt forbrug og teknologi." Se her, hvilke nye aktier der skal sikre porteføljen.
Foto: Forex
18. januar 2019 kl. 00.00
Investorviden: Som afslutning på vores serie med ti af de helt store tænkere inden for investering er vi i denne uge nået til den ikoniske investor Peter Lynch, der i tidens løb har tjent enorme summer på at spotte aktier med højt vækstpotentiale til en rimelig pris. Bliv klogere på hans investerings-filosofi – og få input til en bog, der kan klæde dig på til at investere som ham.
17. januar 2019 kl. 11.41
Investorviden: Vinden har blæst i skiftende retninger på de finansielle markeder i 2018, og hvis man skal tro landets skarpeste finansielle vejrhaner, tegner 2019 også til at blive et år med omskifteligt aktievejr. Dit afkast vil i høj grad afhænge af, hvilke aktier du har valgt at investere i.
17. januar 2019 kl. 00.00
Investorviden: I Formel 1 kører bilerne i pitstop en, to eller tre gange, inden løbet er slut. Nye dæk monteres på rekordtid og ekstra brændstof fyldes på. Er der et vejrskifte på vej, skifter de til regnvejrsdæk. Sådan bør du også gøre med dine investeringer – kør porteføljen ind til pitstop, så den er trimmet til de næste mange omgange.
Foto: Colourbox
11. januar 2019 kl. 08.57
Investorviden: Alle investorer har formentlig prøvet at træffe en beslutning, de senere har fortrudt. Nogle har ligefrem oplevet det gentagne gange. Og det har en naturlig forklaring: Vores hjerne er biologisk kodet til at træffe hurtige beslutninger, der bygger på en stemning. Kun hvis vi tvinger hjernen til det, vil den tænke rationelt.
Aaron Anderson, Senior Vice President i Fisher Investments
11. januar 2019 kl. 00.00
Investorviden: 2018 sluttede alt andet end muntert på aktiemarkedet, og flere eksperter ser afslutningen på bull-markedet som en snarlig realitet. Men er frygten nu også begrundet – eller venter der et godt og sundt aktieår forude? Det giver Aaron Anderson fra Fisher Investments sit bud på i denne klumme.
04. januar 2019 kl. 09.58
Investorviden: 1. januar i år så Aktiesparekontoen dagens lys. Direktør i Dansk Aktionærforening, Mikael Bak, giver dig her en guide til, hvordan du kommer i gang med at bruge kontoen.
26. december 2018 kl. 00.00
Investorviden: 2018 blev et skidt aktieår, og ved indgangen til 2019 er der flere sorte skyer på himlen. Per Hansen fra Nordnet forsøger i denne nytårsklumme at finde lidt lys gennem de mørke skyer. Muligheden for et overraskende godt aktieår findes faktisk, konkluderer han.
Foto: Per Henrik Skov
21. december 2018 kl. 13.26
Investorviden: Handelskonflikten mellem USA og Kina og Brexit-forhandlingerne ligger som tunge dyner over finansmarkederne. Men hos Carnegie tror de på, at der kommer fornuftige løsninger på begge problemer. I dette interview fortæller chefstrateg Henrik Drusebjerg, hvordan Carnegie ser på aktiemarkederne lige nu og i året, der kommer.
21. december 2018 kl. 00.00
Investorviden: De fleste banker er klar til at tilbyde aktiesparekontoen fra starten af det nye år. Dog ikke de to udenlandske mæglere – Nordnet og Degiro. Her får du en gennemgang af, hvordan kontoen kommer til at fungere, og hvem der med fordel kan bruge den.
Foto: Danske Bank
14. december 2018 kl. 12.53
Investorviden: Aktiekurserne ikke steget så meget i 2018, som de økonomiske resultater i virksomhederne berettiger til. Frygt har trukket kurserne ned – og en del af denne frygt er ubegrundet, siger Danske Banks chefstrateg Tine Choi, som forventer, at 2019 vil blive et ganske pænt aktieår. Derfor holder Danske Bank fast i at anbefale en overvægt af aktier.
Foto: Volkswagen
10. december 2018 kl. 00.00
Investorviden: Har du ejet aktier i Volkswagen eller Porsche i perioden fra 1.1.2009 til 20.9.2015 og tabt penge, kan du ganske gratis tilslutte dig det gruppesøgsmål, der er i gang i Tyskland – uanset om du har solgt dine aktier i perioden. Sidste frist for at tilmelde dig søgsmålet er 31. december 2018. Se her hvordan.
Foto: Dreman Value Management
07. december 2018 kl. 00.00
Investorviden: Det er ikke nemt at gå mod strømmen. Men hvis du vil have et bedre afkast end de fleste, giver det sig selv, at du ikke kan nøjes med at gøre som alle andre. I vores serie med ti af de helt store tænkere inden for investering er vi i denne uge nået til den kontrære investor David Dreman. Bliv klogere på hans investerings-filosofi – og få input til en bog, der kan klæde dig på til at investere som ham.
07. december 2018 kl. 00.00
Investorviden: Finanskrisen var en usædvanlig dyb og omfattende krise – langt værre, end kriser normalt er. Men det er den, de fleste husker eller har hørt om. Når den næste krise på et tidspunkt kommer, vil den være anderledes. Hvordan vil den så se ud, og hvor længe vil den vare?
07. december 2018 kl. 00.00
Investorviden: Se her, hvor dygtig du har været til at forudse udviklingen i andet halvår af 2018 – og hvem, der blev årets vinder med hele ti rigtige svar.
28. november 2018 kl. 00.00
Investorviden: Den danske it-virksomhed Adform er på vej mod notering på Nasdaq Copenhagen og forventer at rejse 750 millioner kroner til blandt andet accelereret global vækst. Tegningsperioden løber indtil d. 4. december.
22. november 2018 kl. 12.59
Investorviden: GomSpace udsteder lige nu aktier til kapitaludvidelse for at kunne implementere selskabets fremadrettede strategi. GomSpace inviterer i den forbindelse til gratis investormøder i Aalborg (27. november) og København (29. november), hvor administrerende direktør Niels Buus vil fortælle mere om emissionen og selskabets strategi.
22. november 2018 kl. 12.14
Investorviden: Tirsdag den 27. november kan du deltage i et gratis investorarrangement med to spændende svenske selskaber på Hotel Phønix i København. Du kan denne aften blive klogere på både FXI, der har udviklet et valutahandelsystem, og SensoDetect, der har udviklet et værktøj, som objektivtivt kan klarlægge hjernestammmefunktioner med fokus på diagnoser i ADHD.
Mød Adforms direktør, Gustav Mellentin, til aktionærmødet i København | Foto: Adform
19. november 2018 kl. 00.00
Investorviden: Den danske it-virksomhed Adform er på vej mod notering på Nasdaq Copenhagen og forventer at rejse 750 millioner kroner til blandt andet accelereret global vækst. Tegningsperioden er 19. november til 29. november. I den forbindelse inviterer Adform til et gratis investormøde i København den 22. november.
15. november 2018 kl. 13.19
Investorviden: Det er en sejlivet myte, at det koster på afkastet, hvis man investerer ud fra etiske kriterier. Flere undersøgelser viser, at etiske investeringer ofte giver et lidt højere afkast end investeringer, der ikke er screenet for bæredygtighed.
Foto: Youtube/Google
09. november 2018 kl. 00.00
Investorviden: I vores serie med ti af de helt store tænkere inden for investering er vi i denne uge nået til Joel Greenblatt – manden bag fovaltningsselskabet Gotham Capital. Virker de gængse value-strategier for besværlige at følge i praksis, så har Joel Greenblatt en fremgangsmåde, du kan prøve. Læs her hvilken – og få input til to gode bøger, der kan klæde dig på til at investere som Greenblatt.
Foto: Maj Invest
08. november 2018 kl. 13.00
Investorviden: De globale aktiemarkeder er bremset op. De ”normale” aktiekursstigninger udebliver, og en række af de største og mest succesfulde selskaber som eksempelvis Amazon, Google og Netflix har pludselig faldende børskurser. Er dette begyndelsen på en større børskrise? Det giver direktør i Maj Invest, Jeppe Christiansen, sit bud på her.
06. november 2018 kl. 14.09
Investorviden: Hvad går den anerkendte robotteknologi SCAPE Pin-Picker ud på? Hvad er baggrund for udbuddet? Hvorfor er Scape Technologies interessante at investere i? Det er blot nogle af de spørgsmål, vi besvarer, når Scape Technologies’ CEO Søren Bøving-Andersen stiller op i Odense, Århus og København og fortæller om den aktuelle børsnotering.
Foto: Wikimedia Commons (Bennys Buidl Fabrik)
02. november 2018 kl. 00.00
Investorviden: I vores serie med ti af de helt store tænkere inden for investering er vi i denne uge nået til André Kostolany – en af verdens ældste børsspekulanter. Hans strategi er: Masser af penge, rigeligt med tid og nerver af stål. Læs her, hvad det vil sige – og få input til to gode bøger, der kan klæde dig på til at investere som Kostolany.
Foto: Oaktree Capital
26. oktober 2018 kl. 00.00
Investorviden: I vores serie med ti af de helt store tænkere inden for investering er vi i denne uge nået til Howard Marks – grundlæggeren af Oaktree Capital Management, der administrerer mere end 100 milliarder dollars. Marks' strategi er at holde et fast blik på virksomhedernes reelle værdi. Læs her, hvad det vil sige – og få input til to gode bøger, der kan klæde dig på til at investere som Marks.
25. oktober 2018 kl. 09.18
Investorviden: For investorer verden over bliver Midtvejsvalget i USA den 6. november særdeles interessant, fordi valgresultatet kan ændre USA’s økonomiske politik – og afslutte Trumps handelssanktioner.
19. oktober 2018 kl. 14.05
Investorviden: Den 9. november går it-virksomheden Seluxit på børsen, og den 22. november følger Den Jyske Sparekasse. Vi giver dig mulighed for at møde virksomhederne, så du kan høre mere om potentialet og stille dine egne spørgsmål til ledelsen. Det sker på en række gratis investormøder rundt om i landet. Læs mere og tilmeld dig her.
19. oktober 2018 kl. 11.30
Investorviden: DYST MELLEM AKTIVE OG PASSIVE FONDE: Også i tredje kvartal gav investeringsfondene pæne afkast, men med stor spredning. Fonde med amerikanske og globale aktier gav flotte afkast, mens fjernøstlige aktier generelt havde et dårligt kvartal. De passive fonde gav de bedste afkast i alle grupper – ganske klart endda. Og de fører nu så stort, at forspringet næppe kan sættes over styr i årets sidste kvartal.
19. oktober 2018 kl. 09.51
Investorviden: Den internationale portefølje har klaret den seneste turbulens ganske godt. Fald i kurserne har gjort flere aktier interessante, og Per Juul køber og sælger denne gang adskillige aktier. Se hvilke her.
18. oktober 2018 kl. 00.00
Investorviden: Seluxit er en innovativ tech-virksomhed med stærke kunderelationer og stort vækstpotentiale. Nu går selskabet på børsen Nasdaq First North i Danmark. Tegningsperioden er 22. oktober til 2. november. I den forbindelse inviterer Seluxit til gratis investormøder i Aalborg, Aarhus og København.
18. oktober 2018 kl. 00.00
Investorviden: Den Jyske Sparekasse bliver børsnoteret den 22. november, og i den forbindelse inviterer sparekassen til hele ni lokale investormøder, hvor du kan blive klogere på virksomheden og børsnoteringen.
Foto: Danske Bank
12. oktober 2018 kl. 19.13
Investorviden: Den store nedtur på aktiemarkederne i sidste uge handlede ikke om frygt for stigende renter i USA. Den kom, fordi investorerne er begyndt at indstille sig på den kommende regnskabssæson, hvor vi endnu ikke ved, hvor hårdt selskaber og hele brancher er ramt af handelskonflikten. Det mener Tine Choi Danielsen, chefstrateg i Danske Bank.
05. oktober 2018 kl. 10.08
05. oktober 2018 kl. 09.59
05. oktober 2018 kl. 09.52
05. oktober 2018 kl. 09.44
04. oktober 2018 kl. 23.07
04. oktober 2018 kl. 17.30
04. oktober 2018 kl. 16.02
03. oktober 2018 kl. 14.39
Investorviden: Finanskrisen var en af de helt store kriser - den næstværste i historien. Nu er der gået ti år, siden den brød ud. Og hvad har vi så lært? Det har vi spurgt en række investorer og eksperter om. Vi vil også gerne have dit bud.
01. oktober 2018 kl. 08.44
Investorviden: I kølvandet på finanskrisen bad den amerikanske regering en kommission om at trænge til bunds i, hvad der egentlig var sket under krisen, hvorfor den opstod og, ikke mindst, hvordan det kunne gå så galt. Det kom der en diger rapport ud af, og den er interessant læsning, skriver vores belæste boganmelder Jakob Petersen. Få indblik i rapporten – og hent den ganske gratis her.
Foto: Karsten Moran/Scanpix
28. september 2018 kl. 00.00
Investorviden: I vores serie med ti af de helt store tænkere inden for investering er vi i denne uge nået til den aktivistiske storinvestor Carl Icahn. Når det kommer frem, at Icahn har købt aktier i et selskab, stiger selskabets aktiekurs som regel, mens selskabets ledelse begynder at ryste i bukserne. Læs her, hvorfor det er – og få input til to gode bøger, der kan klæde dig på til at investere som Icahn.
27. september 2018 kl. 01.12
Investorviden: Spørger man Ray Dalio, så var finanskrisen ikke anderledes end mange andre økonomiske kriser. Komplekse derivater med forkortelser som MBS, CDO og CDS giver måske indtryk af, at denne gang var anderledes - men i bund og grund var der tale om en gammeldags gældskrise helt efter bogen.
18. september 2018 kl. 00.00
Investorviden: Indslag fra InvestorDagen i København: "Amerikansk porteføljeforvalter: Glem Trump og handelskrig - sådan investerer vi"
Redux/Scanpix
14. september 2018 kl. 00.00
Investorviden: I vores serie med ti af de helt store tænkere inden for investering er vi i denne uge nået til John Bogle – en legendarisk skikkelse indenfor passiv investering. Han skabte den første indeksforening og grundlagde verdens største udbyder af investeringsfonde, Vanguard Group. Læs her, hvorfor han sværger til passiv investering – og få input til to gode bøger, der kan klæde dig på til at investere som Bogle.
 Nicholas Kamm/Scanpix
07. september 2018 kl. 00.00
Investorviden: I vores serie med ti af de helt store tænkere inden for investering er vi i denne uge nået til Warren Buffett, verdens mest succesfulde investor. Arven fra Benjamin Graham (som vi præsenterede i sidste uge) fornægter sig ikke, men Buffetts strategi er mere kompleks end læremesterens. Læs her, hvad det vil sige - og få input til to gode bøger, der kan klæde dig på til at investere som Buffett.
Foto: Colourbox
31. august 2018 kl. 09.54
Investorviden: KLUMME: Globalt har aktiemarkederne givet pæne afkast i første halvår af 2018. Men hvordan ser det ud resten af året og i året, der kommer? Det giver Aaron Anderson fra Fisher Investments sit bud på i denne klumme, hvor han gennemgår de faktorer, der har givet usikkerhed i 2018.
31. august 2018 kl. 00.00
Investorviden: Denne uge giver vi dig endnu en brik i vores serie om ti af de helt store tænkere inden for investering. Du kan her blive klogere på Benjamin Graham, value-investeringens fader og Warren Buffetts læremester. 
 Francois Mori/Scanpix
24. august 2018 kl. 00.00
Investorviden: Vi tager i denne uge hul på en serie med ti af de helt store tænkere inden for investering. Du kan her blive klogere på George Soros, der har tjent enorme summer på valutaspekulation. Han tilskriver selv sin succes, at han forstår psykologien bag markedet og slår til, når de bedste muligheder byder sig. 
22. august 2018 kl. 12.34
Investorviden: Dansk Aktionærforening og Hauthuille IR GmbH inviterer til investormøde, hvor du kan møde og stille spørgsmål til direktøren for CEL-SCI, der er noteret på New York Stock Exchange. Selskabet er ved at afslutte en stor fase-3-undersøgelse, der har været undervejs i over otte år - og resultaterne kan få stor indflydelse på CEL-SCIs markedsværdi.
Foto: Hypefactors
13. august 2018 kl. 00.00
Investorviden: Hypefactors har udviklet en unik PR-softwareplatform, der blandt andet er baseret på kunstig intelligens. Nu går selskabet på Nasdaq First North i Danmark for at finansiere den internationale ekspansion. Tegningsperioden er 15. til 28. august. I den forbindelse inviterer Hypefactors i samarbejde med Dansk Aktionærforening til gratis investormøder i Aarhus, Charlottenlund og København, hvor du kan møde ledelsen samt se og høre mere om Hypefactors og teknologien bag.
10. august 2018 kl. 00.00
Investorviden: Forfatter Robert Reich er forhenværende arbejdsminister i USA. I ’Saving Capitalism’ argumenterer han for, at kapitalismen - som den ser ud i dag - er blevet en stor trussel mod det amerikanske samfund. Se her, hvad det vil sige.
Foto: Colourbox
10. august 2018 kl. 00.00
Investorviden: Er indeksfonde altid billige? Tænker du umiddelbart ja, bør du spidse ører. Morningstar afliver her tre udbredte misforståelser om indeksfonde - og giver dig indblik i, hvordan du vælger de bedste fonde til din portefølje.
10. august 2018 kl. 00.00
Investorviden: KLUMME: Meningerne er mange, når man stiller netop dette spørgsmål. Analytiker Jesper Lund, der er kendt for at have en meget høj aktieandel i sin portefølje, graver et spadestik dybere end de fleste for at svare på spørgsmålet. Han dykker i denne klumme ned i de forskellige faktorer, som kan udløse en boble, og giver et indblik i, om han dags dato er i gang med at boble-sikre sin portefølje.
03. august 2018 kl. 00.00
Investorviden: Hvis der fandtes et verdensmesterskab i afkast, ville Warren Buffett stå øverst på skamlen. Ingen har som han formået at få sine investeringer til at vokse. Hvis du fra starten havde købt for 1000 dollar i hans selskab Berkshire Hathaway, ville du i dag eje 10,5 millioner dollar. Her gennemgår vi de fire vigtigste principper bag denne succes – og giver dig en stor analyse af de selskaber, Warren Buffett har investeret i.
27. juli 2018 kl. 00.00
Investorviden: Med nyt job kommer også en ny pensionsordning, og hvis du ikke sætter dig ind i den, så risikerer du at være dobbeltforsikret og betale unødvendige omkostninger. Det kan blive dyrt! Forbrugerøkonom Carsten Holdum fra PFA guider dig her til, hvad du skal gøre.
27. juli 2018 kl. 00.00
Investorviden: Er kapitalismen, som vi kender den, ved at være et overstået kapitel? Ja, mener forfatterne bag ugens bog ”Reinventing Capitalism in the Age of Big Data”. Data og kunstig intelligens vil revolutionere hele markedsøkonomien, og du bliver en del af det.
20. juli 2018 kl. 00.00
Investorviden: GUIDE: Et børsprospekt er et juridisk tilbudsdokument, der skal indeholde alle relevante oplysninger ved børsnotering af en virksomheds aktie. Det kan være på langt over 100 sider. Så hvad skal du især holde øje med? Og hvordan skal informationerne og adfærden fortolkes? Analytiker John Stihøj giver dig her overblikket.
13. juli 2018 kl. 13.53
Investorviden: Nu kommer regnskaberne i en lind strøm – fra både Danmark, Sverige og USA. Ugen byder for eksempel på bankregnskaber fra både Danske Bank og Nordea. Men Genmab-investorerne er nok mere interesseret i regnskabet fra den amerikanske samarbejdspartner Johnson & Johnson.
13. juli 2018 kl. 11.57
Investorviden: På globalt plan er aktier generelt fair prissat. Skal man finde undervurderede aktier, bør man kigge efter defensive aktier indenfor stabilt forbrug og sundhed. Det er konklusionen i den seneste kvartalsopgørelse fra Morningstar, som også peger på enkelte selskaber, der betragtes som godt køb.
12. juli 2018 kl. 15.00
Investorviden: Siden år 2000 har det i gennemsnit været en skidt forretning at deltage i en børsnotering – med mindre du er gået ud på den første handelsdag. Det viser en ny undersøgelse. "At deltage i en børsnotering er meget højrisiko," siger personerne bag undersøgelsen.
11. juli 2018 kl. 09.41
Investorviden: I vores dyst mellem aktive og passive investeringsfonde har både aktive og passive fond leveret pæne afkast i andet kvartal af 2018. Og det var især de amerikanske aktier og de globale aktier, der gav flotte afkast, mens danske aktier stod stille. De passive fonde klarede sig bedst i alle geografiske områder og har nu en pæn føring samlet set.
10. juli 2018 kl. 11.56
Investorviden: Er prisen alt for høj, når nye vækstselskaber går på minibørsen First North? Det er der en række iværksættere og professionelle investorer, der mener. Og det er især prissætningen af Happy Helper, der står for skud. De høje priser risikerer at ødelægge First North og de selskaber, der i fremtiden vil børsnoteres der, lyder kritikken.
10. juli 2018 kl. 11.03
Investorviden: ATP og Lønmodtagernes Dyrtidsfond gør det ikke. De tre største pensionskasser PFA, Danica Pension og Nordea Liv & Pension gør heller ikke. Men hvem er det så, der låner deres aktier ud til de udenlandske hedgefonde, der spekulerer i, at danske aktier skal falde i værdi?
Foto: Millionærklubben
06. juli 2018 kl. 14.08
Investorviden: Den store analyse af norske aktier i seneste nummer af Aktionæren var det store tema i Millionærklubbens program, hvor det også blev til en snak om cannabis-aktier.
05. juli 2018 kl. 15.04
Investorviden: Per Juuls internationale portefølje har været i modvind - primært trukket ned af et par danske aktier. Porteføljen suppleres denne gang med en svensk online-kasino-operatør.
22. juni 2018 kl. 13.33
Investorviden: BOGOMTALE: Der findes andre måder at indrette en økonomi på end kapitalisme. Økonomiprofessoren Giacomo Corneo gennemgår i denne uges bog "Is Capitalism Obsolete?" alternativerne fra Platon og frem – og han kommer frem til, hvilket system der fungerer bedst. Se hvilket her.
Foto: iStock
22. juni 2018 kl. 00.00
Investorviden: KLUMME: Argentina, Tyrkiet og Brasilien er i øjeblikket præget af uro, og det har tydeligt kunne mærkes på aktiemarkederne på disse kanter. Men kan denne uro give aktieuro på det brede aktiemarked? Aaron Anderson fra Fisher Investments gør dig i denne klumme klogere på, om du bør være urolig.
Foto: Colourbox
15. juni 2018 kl. 10.15
Investorviden: Hele fem danske banker får aktuelt advarselslamperne til at blinke. Det viser den årlige rangliste over sundhedstilstanden i de danske børsnoterede banker. Se her, om din bank er i blandt.
06. juni 2018 kl. 14.04
Investorviden: BOGOMTALE: "Det frie marked findes ikke" og "Virksomheder bør ikke ledes i deres ejeres interesse". Det er to af 23 udsagn, du kan blive klogere på i bogen "23 ting man fortier om kapitalismen", som vi anmelder i denne uge. Bogen er skrevet af en af verdens mest toneangivende økonomer, sydkoreanske Ha-Joon Chang - og medlemmer af Dansk Aktionærforening kan endda købe den med 33 procent rabat.
Foto: Otico
06. juni 2018 kl. 09.36
Investorviden: Odico er den første danske robotvirksomhed, der børsnoteres, og tegningsperioden løber fra den 11. til 22. juni. I den forbindelse inviterer Odico i samarbejde med Dansk Aktionærforening til gratis investormøder i Aarhus, København og Odense, hvor du kan møde ledelsen og blive klogere på Odico og robotteknologien bag.
Foto: ViroGates
04. juni 2018 kl. 11.30
Investorviden: ViroGates er et medicoteknisk selskab, der udvikler og markedsfører prognostiske produkter til sundhedssektoren. Selskabet bliver nu børsnoteret på Nasdaq First North i Danmark, og tegningsperioden løber fra den 7. til 20. juni. I den forbindelse inviterer selskabet i samarbejde med Dansk Aktionærforening til gratis aktionærmøder i Aarhus og København den 12. og 18. juni, hvor du kan møde ledelsen.
01. juni 2018 kl. 00.00
Investorviden: BOGOMTALE: Er Donald Trump ved at splitte hele det økonomiske system ad? Ja, mener Nobelpris-modtager og Verdensbankens tidligere cheføkonom Joseph Stiglitz. Det argumenterer han for i "Globalization and Its Discontents Revisited: Anti-Globalization in the Era of Trump".
25. maj 2018 kl. 00.00
Investorviden: BOGOMTALE: Robert J. Gordon er blandt de mest indflydelsesrige makroøkonomer i verden. I sin bog, ”The Rise and Fall of American Growth”, gennemgår han USA's nyere økonomiske historie med fokus på, hvordan den økonomiske vækst har påvirket leve­standarden – der igen har påvirket væksten.
25. maj 2018 kl. 00.00
Investorviden: Se her, hvor dygtig du har været til at forudse udviklingen i første del af 2018 - og hvem, der blev quizzens vinder med flest rigtige svar.
25. maj 2018 kl. 00.00
Investorviden: Er du vild med udbytteaktier, bør du kigge på den amerikanske liste over ’udbytte-aristokrater’ (på engelsk: Dividend Aristocrats). Det er udbytteaktiernes superliga, og den indeholder udelukkende selskaber, der har hævet udbyttet mindst 25 år i træk. Lige nu er der 53 selskaber på listen.
Foto: Colourbox
18. maj 2018 kl. 00.00
Investorviden: KLUMME: Overvejer du at investere i emerging markets? Så er det vigtigt at forstå, hvad emerging markets er, for det er langt fra en homogen blok. Aaron Anderson fra Fisher Investments gør dig i denne klumme klogere på investering i emerging markets. Og han mener i øvrigt, at det er et godt tidspunkt at investere.
15. maj 2018 kl. 12.22
Investorviden: Freetrailer bliver den første danske virksomhed, der listes på Aktietorget i danske kroner. Tegningsperioden løber frem til 29. maj 2018. I den forbindelse har selskabet i samarbejde med Dansk Aktionærforening inviteret til investormøder, som du nu kan se som webcast her.
11. maj 2018 kl. 00.00
Investorviden: BOGOMTALE: Foreign Affairs er ikke en bog, selvom sideantallet kunne tyde på det. Det er derimod et hæderkronet amerikansk tidsskrift om udenrigspolitik og internationale anliggender. I denne uge anmelder vi Foreign Affairs' udgivelse "Letting Go. Trump, America and the World", der giver dig indblik i USA og landets rolle i verden efter indsættelsen af Donald Trump som præsident.
09. maj 2018 kl. 11.07
Investorviden: Danske investorer har en forkærlighed for aktivt forvaltede fonde. Det er her, de største formuer er placeret. Men det er også her, der er størst forskel på gode og dårlige fonde. Er det så de gode fonde, danskerne har valgt at investere i?
08. maj 2018 kl. 11.24
Investorviden: Den gennemsnitlige levealder stiger. Det gør pensionsalderen også. Så lille Leonora kan se frem til at skulle være 50 år på arbejdsmarkedet. Hvis hun vil have frihed til at tage en pause i det lange arbejdsliv, skal hun ikke kun spare op til pension, men også have en 'frihedskonto'.
04. maj 2018 kl. 09.44
Investorviden: USA's rejse mod højere og højere økonomiske tinder har ikke været uden huller i vejen. I denne uge anmelder vi Scott Nations "A History of the United States in Five Crashes", der fortæller historien om, hvordan landet er blevet påvirket af fem store børskrak fra 1907 og frem til nu.
04. maj 2018 kl. 00.00
Investorviden: KOMMENTAR: I denne uge offentliggjorte Finanstilsynet resultatet af deres gennemgang af Danske Banks hvidvasksag i den estiske filial. Det førte til både påbud, påtaler, forhøjet kapitalkrav, og at Finanstilsynets formand valgte at trække sig. Direktør for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, kommenterer her sagen.
26. april 2018 kl. 00.00
Investorviden: Forfatteren af bogen "Fraud 101" Stephen Pedneault er revisor - men han er ikke som de fleste revisorer. Han har nemlig specialiseret sig i at afsløre bedrageri (Certified Fraud Examiner). I bogen gennemgår han forskellige typer af svindel og viser dig, hvordan du bliver bedre til at afsløre, når nogen forsøger at snyde dig.
26. april 2018 kl. 00.00
Investorviden: "Den internationale portefølje" har klaret starten af 2018 bedre end det generelle marked. Alligevel sidder Per Juul ikke på hænderne. Han køber blandt andet to danske aktier, der begge har haft det hårdt, men som han tror går en gylden tid i møde. 
22. april 2018 kl. 00.00
Investorviden: Du har allerede fået din årsopgørelse fra Skat, og du ved ganske givet, om du skal have penge tilbage. Men har du aktier eller andre værdipapirer, er der god grund til at tjekke, om Skats oplysninger er korrekte. Her er syv steder, du kan slå ned – og en vejledning i, hvordan du retter tallene hos Skat.
20. april 2018 kl. 00.00
Investorviden: De to Nobelpris-modtagere George A. Akerlof og Robert Schiller har sammen skrevet bogen ”Phishing for Phools”. Den giver dig indblik i, hvordan virksomheder prøver at udnytte dig, og hvordan du kan gennemskue svindelnumrene.
13. april 2018 kl. 00.00
Investorviden: Første kvartal har været udfordrende for både den aktive og passive modelportefølje med investeringsfonde. Porteføljernes underliggende fonde gemmer dog på store forskelle, når man ser nærmere på afkastet: Kvartalets bedste fond giver et afkast på knap to procent og den dårligste et afkast på minus otte procent. 
13. april 2018 kl. 00.00
Investorviden: Er du glad for Excel, har du en Sherlock Holmes i maven, og elsker du at investere i enkelt­aktier? Så er ugens bog "Financial Shenanigans" lige noget for dig. Bogen giver dig værktøjer til at afsløre, om et selskab manipulerer deres regnskaber for at få deres økonomi til at se bedre ud, end den er.
06. april 2018 kl. 00.00
Investorviden: Bogomtale: Jeg har et godt tilbud til dig. Hvis du investerer dine penge hos mig, så får du et garanteret afkast på 50 procent efter tre måneder. Var det noget?
05. april 2018 kl. 10.56
Investorviden: Dansk Aktionærforening og lokalforeningen København City arrangerer tre dages besøg på Færøerne. Det bliver en spændende tur med besøg hos BankNordik, den største bank på Færøerne, Bakkafrost, en af verdens største lakseproducenter, Atlantic Petroleum, et lille selskab med store ambitioner - samt ikke mindst en uforglemmelig naturoplevelse.
28. marts 2018 kl. 18.05
Investorviden: De private investorer i OW Bunker kan godt gå sammen i et gruppesøgsmål mod OW Bunkers ledelse og kapitalfonden Altor. Det har Østre Landsret afgjort, og det er en stor og vigtig sejr, mener Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening. Andre dele af rettens afgørelse ser han som et par små og et stort nederlag. Her får du et overblik over, hvad retten har besluttet, og hvad det betyder.
28. marts 2018 kl. 16.12
Investorviden: Første kvartal er nu afsluttet. Det betyder, at virksomhederne den næste tid kan komme med vigtige udmeldinger, hvor de justerer prognoser og præciserer præstationerne for det afsluttede kvartal. Fra udlandet står den på amerikanske nøgletal og truslen om handelskrig. Højdepunktet for danske investorer vil være kvartalsregnskab fra B&O.
28. marts 2018 kl. 14.04
Investorviden: Hvis du har både aktier og investeringsfonde i din portefølje, kan det være svært at få et nøjagtigt overblik over, hvordan din opsparing er investeret. Det overblik kan du få – ganske gratis – hvis du taster alle dine investeringer ind på Morningstars hjemmeside og bruger deres suveræne X-Ray-funktion.
Billede: Colourbox
28. marts 2018 kl. 11.48
Investorviden: KLUMME: Den seneste tids frygt for, at højere renter vil presse aktiekurserne ned, er en falsk frygt. Højere renter på obligationer vil ikke bremse bull-markedet. Det skriver Aaron Anderson fra Fisher Investments i denne klumme, hvor han peger på en række andre faktorer, der påvirker prisen på aktier.
25. marts 2018 kl. 00.00
Investorviden: Andelen af danske aktier, der er på udenlandske hænder, steg helt frem til 2016. I dag ejer udenlandske investorer seks ud af ti danske aktier. Det er en meget høj andel. Hvad sker der, hvis de udenlandske investorer begynder at trække sig ud? Og hvordan forbereder man sig på den situation? Det gør Michael Friis, Chef Aktieanalytiker i Alm. Brand, dig klogere på her.
24. marts 2018 kl. 16.38
Investorviden: På InvestorDagen i København blev det offentliggjort, hvilke seks investeringsfonde der løber med titlen som årets bedste. Sammenlignet med sidste år er der flere gengangere, og igen i år løber Nordea Invest med halvdelen af titlerne.
Nykredit Invest og SEB løb med flest priser ved Morningstar Fund Awards i år. Prisen som bedste forening til både aktier og obligationer gik til Nykredit Invest. Foto: Morningstar
24. marts 2018 kl. 12.11
Investorviden: Morningstar kårede i denne uge årets fem bedste investeringsfonde og de tre bedste investeringsforeninger. Ved kåringen blev der især lagt vægt på afkastet det seneste år. Se de otte vindere her.
23. marts 2018 kl. 00.00
Investorviden: Se data for alle deltagere i konkurrencen om at blive Årets investeringsfond 2018
23. marts 2018 kl. 00.00
Investorviden: Læs, hvordan Dansk Aktionærforening kårer årets bedste investeringsfonde
23. marts 2018 kl. 00.00
Investorviden: I Aktionæren nr. 2/2018 har vi kåret de bedste investeringsfonde med opgørelsesdato 31.12.2017. Her får du adgang til vores data, så du selv kan finde frem til de investeringsfonde, der passer til dine behov - og har bevist sit værd gennem tiden.
Investeringsfonde, der udelukkende investerer i danske værdipapirer, løber med sejren i fire ud af de seks kategorier. Og samtlige vindere i år er aktivt forvaltede investeringsfonde.
21. marts 2018 kl. 15.44
Investorviden: Igen i år er der stor forskel på afkastene, når vi sammenligner de bedste med de dårligste fonde. Se her, hvilke fonde du skal vælge.
21. marts 2018 kl. 15.35
Investorviden: Vi kårer årets bedste investeringsfonde, Lau Svenssen viser vej blandt nordiske konglomerater til rabatpris, og vi fortæller om et smart værktøj til at forstå din porteføljes sammensætning og risiko. Derudover får du selvfølgelig en række grundige aktieanalyser og relevante investor-nyheder.
16. marts 2018 kl. 00.00
Investorviden: I 2017 modtog Richard H. Thaler Nobelprisen i økonomi for sine betydelige bidrag til forskningen indenfor adfærdsøkonomi. Hans bog "Misbehaving: The Making of Behavioral Economics" giver dig indblik i, hvorfor du ikke er et rationelt menneske - og hvorfor det kan være farligt at tro, at du er.
Foto: NNIT
09. marts 2018 kl. 00.00
Investorviden: 2017 blev et turbulent år for det danske it-selskab NNIT. Året sluttede med et stærkt fjerde kvartal med flot vækst - men er tiden mon kommet til, at selskabets investorer skal vænne sig til, at "meget høj vækst” er udskiftet med ”lidt mindre høj vækst"? I den nyeste udgave af podcasten "Penge med Per" kan du høre finansdirektør i NNIT, Carsten Krogsgaard Thomsen, fortælle om selskabets aktuelle status og fremtidsudsigter.
02. marts 2018 kl. 12.54
Investorviden: Er du interesseret i investorpsykologi, er denne uges bog en moderne klassiker, det er svært at komme uden om. Lars Tvedes "Børshandlerens Psykologi" giver dig indblik i investor-hjernen, så du kan udnytte markedets svagheder uden at lade dig snyde af dine egne. Medlemmer af Dansk Aktionærforening kan købe bogen med 100 kroners rabat.
02. marts 2018 kl. 11.38
Investorviden: ”Kig på virksomhedernes fremtidige indtjening. Det er den, I betaler for.” Sådan lød opfordringen fra Carnegies chefstrateg, Henrik Drusebjerg, til tilhørerne på InvestorDagen i København sidste år. Nu har de fleste selskaber fremlagt deres årsregnskaber. Hvordan ser det så ud med forventningerne til den fremtidige indtjening? Vi har bedt Henrik Drusebjerg gøre status.
23. februar 2018 kl. 12.16
Investorviden: Hvorfor træffer du nogle gange dårlige valg? Det kan du få svar på i denne uges bog. Bogen er skrevet af Daniel Kahneman, der har brugt størstedelen af sit liv på at forske i netop dette område. Medlemmer af Dansk Aktionærforening kan desuden købe bogen med 25 procent rabat.
Soulaima Gourani (venstre) og Ann Lehmann Erichsen (højre)
16. februar 2018 kl. 09.51
Investorviden: Allerede som teenager oprettede forfatteren og foredragsholderen Soulaima Gourani en ”fuck you-konto,” der skulle sikre hende økonomisk uafhængighed. Nordeas forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen anbefaler alle at oprette en ”frihedsopsparing.” Læs to tankevækkende kommentarer om økonomisk frihed – skrevet af to markante kvinder.
Foto: Nordnetbloggen
16. februar 2018 kl. 00.00
Investorviden: Tryg forgyldte selskabets aktionærer med et afkast på mere end 30 procent i 2017 og har lige købt Alka. Siden årsskiftet er kursen dog raslet ned. I den nyeste udgave af podcasten "Penge med Per" kan du høre Trygs Investor Relation Manager, Peter Brondt, fortælle om selskabets aktuelle status og fremtidsudsigter.
16. februar 2018 kl. 00.00
Investorviden: Slutningen af 2017 var udfordrende for "Den internationale portefølje", og årets afkast landede dermed under verdensmarkedet. Det råder Per Juul nu bod på ved blandt andet at købe en dansk gigant, der aktuelt har en price/earnings under 11, samt en svensk spiludvikler med enorm vækst. 
16. februar 2018 kl. 00.00
Investorviden: 2017 gav pæne afkast til både aktive og passive fonde i vores nye kappestrid på shareholders.dk. Samlet ligger de aktive fonde i front, men forspringet skyldes udelukkende flotte resultater i Fjernøsten-­aktier. I alle andre kategorier har de passive fonde givet et bedre afkast.
09. februar 2018 kl. 12.13
Investorviden: Magasinet Aktionæren har fået en ansigtsløftning. Det leveres til din postkasse på andre ugedage end hidtil. Og fremover kan du læse magasinet elektronisk her på hjemmesiden, før det lander i din postkasse. Det er tre af de markante ændringer, der sker her i 2018. Læs om de mange ændringer – og baggrunden for dem.
08. februar 2018 kl. 13.08
Investorviden: Verdensøkonomien vokser, og det er godt for det danske aktiemarked. Men aktierne er generelt ret dyre – målt på price/earnings – så der er høje forventninger indregnet i prisen. Hvad betyder det for udsigterne for 2018?
Foto: Scanpix
02. februar 2018 kl. 10.06
Investorviden: Verdens mest succesfulde investor, Warren Buffett, kunne ikke drømme om at investere i Bitcoin eller andre af de hypede kryptovalutaer. I et nyligt interview med tv-stationen CNBC forklarer han hvorfor.
02. februar 2018 kl. 00.00
Investorviden: Overvejer du, om de billige ETF'er (exchange traded funds) kunne være noget for dig? I denne uge anmelder vi bogen "The ETF Book - All You Need To Know About Exchange Traded Funds", der giver dig en grundig indføring i ETF'ernes verden - og et overblik over, hvordan du konkret kan bruge dem i din investeringsstategi.
Foto: Maj Invest
02. februar 2018 kl. 00.00
Investorviden: ”Der er næppe grund til at frygte et aktiecrash i 2018, men der er risiko for betydelige kursudsving, som let kan blive på både 10 og 20 procent.” Det skriver direktør i Maj Invest, Jeppe Christiansen, i denne artikel. Læs med her og bliv klogere på, hvad det betyder for dig som privat investor.
31. januar 2018 kl. 09.04
Investorviden: Den økonomiske optur har varet længe, og aktiemarkederne er steget markant siden finanskrisen. Det har fået nogle til at advare om, at kurserne er kommet alt for højt op. Men under den længste økonomiske optur fra 1982 til år 2000 steg aktierne meget mere. Så måske er der stadig langt til toppen.
26. januar 2018 kl. 00.00
Investorviden: Japan har verdens højeste statsgæld. Kinas virksomheder er til gengæld verdens mest forgældede. Hvordan påvirker den høje gæld finansmarkederne, og er det noget, vi som investorer skal bekymre os om?
Chefstrateg Thomas Thygesen | Foto: SEB
26. januar 2018 kl. 00.00
Investorviden: SEB Pension pressede aktiespeederen i bund i 2017. Det resulterede i, at de gav baghjul til konkurrenterne og indkasserede årets højeste afkast. I den nyeste udgave af podcasten "Penge med Per" kan du høre chefstrateg i SEB, Thomas Thygesen, fortælle om udsigterne for 2018.
Foto: BIL Danmark
26. januar 2018 kl. 00.00
Investorviden: FEM-STJERNEDE INVESTORER: Peter Nyborg Moltke fra investeringsforeningen BIL Danmark investerer udelukkende i danske aktier – primært små og mellemstore selskaber. Målt på afkast over tre år ligger hans fond lige nu på en flot førsteplads blandt samtlige danske investeringsfonde. Her fortæller han, hvordan han finder de aktier, han vil investere i. Og du kan se porteføljens aktuelle top-ti.
Foto: Colourbox
19. januar 2018 kl. 14.30
Investorviden: Du kan godt begynde at glæde dig: Udbytterne fra de danske investeringsfonde er på vej ind på kundernes konti. Og i år vil udbytterne være næsten dobbelt så store som sidste år.
19. januar 2018 kl. 11.20
Investorviden: Denne uge anmelder vi bogen "Investeringsforeninger". Bogen er skrevet af Peter Wendt, der har mange års erfaring fra branchen, og den giver dig håndgribelige værktøjer til at navigere i skoven af investeringsfonde. Medlemmer af Dansk Aktionærforening kan desuden købe bogen til rabatpris.
Foto: iStock
19. januar 2018 kl. 00.00
Investorviden: POLITIK: Centralbanker og renter er to af de mest omtalte temaer i finansverdenen i dag. Morningstar ser i denne artikel nærmere på, hvordan fremtiden tegner sig for de europæiske renter – og analysehuset giver dig som bonus nogle aktier, som de mener bør få medvind, hvis renterne begynder at stige.
Foto: iStock
12. januar 2018 kl. 13.48
Investorviden: Er du ganske uopfordret blevet ringet op af en ukendt børsmægler, der lovede dig guld og grønne skove? I så fald er du ikke alene. Finanstilsynet beretter, at de kan mærke en massiv stigning i antal borgere, der er udsat for svindel og ulovlig værdipapirhandel.
12. januar 2018 kl. 00.00
Investorviden: John Bogle er en legendarisk skikkelse indenfor passiv investering. Han skabte den første indeksforening og grundlagde verdens største udbyder af investeringsfonde, Vanguard Group. Bogles klassiker ”The Little Book of Common Sense Investing” forklarer, hvorfor han mener, at passiv investering er det bedste valg.
Otto Friedrichsen fra Formuepleje (venstre) og Jacob Pedersen fra Sydbank (højre) tager her et kig ind i 2018
11. januar 2018 kl. 13.29
Investorviden: De store økonomier i verden vokser alle på samme tid. Det er sjældent, det sker. Og det taler for et godt aktieår i 2018. Men prisen på aktier er rekordhøj. Det kunne varsle, at opturen snart er slut. Så hvad skal man mene? Vi har spurgt Otto Friedrichsen fra Formuepleje og Jacob Pedersen fra Sydbank om, hvordan de ser på mulighederne i det kommende aktieår.
Foto: iStock
06. januar 2018 kl. 00.00
Investorviden: Fra nytår trådte en række pensionsregler i kraft. Uanset om du er gået på pension eller slet ikke er begyndt at tænke på den, er der nye regler, du bør kende.
06. januar 2018 kl. 00.00
Investorviden: Hele 34 danske investeringsfonde gik ud af 2017 med et minus på bundlinjen. De fleste er naturligt nok fonde med obligationer. Men der findes også aktiefonde blandt årets bundskrabere. Har du investeret i en dansk fond, der gav et negativt afkast?
Foto: Colourbox
06. januar 2018 kl. 00.00
Investorviden: Værdien af en Bitcoin steg mere end 1000 procent i 2017. For de fleste lyder det helt forrykt. Men 1000 procent rækker end ikke til en plads i top 10 over årets mest stigende kryptovalutaer. Andre steg langt mere. Her får du listen over de ti kryptovalutaer, der klarede sig bedst i 2017.
I år kan vi fejre 25-året for den banebrydende rapport, Cadbury-rapporten, som opstillede de retningslinjer for ansvarlig virksomhedsledelse og aktionærernes rolle, vi kender i dag.
26. december 2017 kl. 00.00
Investorviden: KLUMME: Dansk Aktionærforenings direktør Leonhardt Pihl arbejdede i London og mærkede stemningen, da den banebrydende rapport, Cadbury-rapporten, blev udarbejdet og publiceret. Her fortæller han om oplevelserne dengang, og hvilken indflydelse rapporten har i dag på samarbejdet mellem virksomhedsledelse og aktionærer.
Kurt Kara og de andre i teamet har "hænderne på kogepladen". De har alle investeret mellem 40 og 50 procent af deres pensionsopsparinger i Maj Invest Value Aktier. |  Foto: Maj Invest
26. december 2017 kl. 00.00
Investorviden: FEM-STJERNEDE INVESTORER: Investeringsfonden ”Maj Invest Value Aktier” - med makkerparet Kurt Kara og Ulrik Jensen ved roret – slår år efter år indekset. Hvad er hemmeligheden? I dette interview forklarer de to aktieeksperter, hvordan de vælger aktier til porteføljen.
22. december 2017 kl. 00.00
Investorviden: Vi har stadig til gode at se aktierne give de helt store gevinster, som normalt kendetegner et sent bull-marked, skriver finansmanden Ken Fisher i denne nytårsklumme. Derfor synes han, at det er nu, du skal eje aktier – og nyde udviklingen.
22. december 2017 kl. 00.00
Investorviden: KLUMME: Formand i Dansk Aktionærforening, Niels Mengel, tager et kig på året, der er gået – og året, vi står på trinnet ind til. Og han kan lide, hvad han ser. Se her, hvor positiviteten kommer fra.
19. december 2017 kl. 11.11
Investorviden: Denne uge anmelder vi en bog fra en af de helt store mastodonter inden for aktieinvestering: Peter Lynch. Lynch's mantra er, at den største fare for en investor er at betale for meget – og ikke kende virksomhederne godt nok. Bogen "One Up On Wall Street" giver dig våben mod disse farer.
15. december 2017 kl. 11.36
Investorviden: Denne uge kan Warren Buffett-entusiasterne se frem til et spændende indblik i den unge Buffett. Bogen "Warren Buffett's Ground Rules" tager dig med tilbage i tiden, til dengang superinvestorens investeringsstrategi var en ganske anden, end den er i dag. Se her, hvad det vil sige.
15. december 2017 kl. 11.30
Investorviden: KLUMME: Tiltag som aktiesparekontoen og Aktietorget på dansk grund har gjort 2017 til et ganske løfterigt år, og begge dele kan blive katalysatorer for noget meget større i årene, der kommer. Men der er stadig et stykke vej. Det skriver direktør i Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, i denne klumme om den aktuelle status på børsmarkedet her ved indgangen til 2018.
12. december 2017 kl. 11.56
Investorviden: Kom med, når Dansk Aktionærforening tager på investerings-cruise til Oslo. Det bliver en tur med spændende investorpræsentationer, virksomhedsbesøg i Oslo og en masse hyggeligt samvær med andre investerings-interesserede.
Foto: SP Group
08. december 2017 kl. 12.07
Investorviden: Plastproducenten SP Group har år efter år givet investorerne imponerende afkast. I den nyeste udgave af podcasten "Penge med Per" kan du høre SP Groups administrerende direktør, Frank Gad, fortælle om selskabets vækstdrivere, 2020-plan og fremtidsudsigter.
08. december 2017 kl. 00.00
Investorviden: Investerer du via en virksomhed, skal din virksomhed fremover have en international LEI-kode. Ellers er det slut med at købe og sælge værdipapirer. Men prisen for at få en LEI-kode kan være høj. Dansk Aktionærforening kritiserer, at det skal koste penge at få en kode.
01. december 2017 kl. 00.00
Investorviden: I denne uge udkom bogen "Skibsrederen", der fortæller historien om Danmarks ubetinget største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk. Forfatteren Søren Ellemose har fulgt selskabet i mere end 25 år, og hans store viden kan du nu få indblik i med denne "moppedreng" på hele 542 sider.
De fleste udbydere af binære optioner har flotte og ofte avancerede hjemmesider. Der er oven i købet  udarbejdet en prisportal, hvor interesserede kunder kan sammenligne priser hos de forskellige udbydere.  På denne side fremstår kundetilfredsheden – målt med stjerner og procent – imponerende høj.  (Ill.: Apple og screenshot af hjemmeside)
24. november 2017 kl. 09.55
Investorviden: Flere private investorer er blevet lokket til at indgå væddemål med udbydere af såkaldte binære optioner. Finanstilsynet og Dansk Aktionærforening advarer mod selve produktet.
24. november 2017 kl. 09.05
Investorviden: Se her, hvor dygtig du har været til at forudse udviklingen i andet halvår af 2017 - og hvem, der blev årets vinder med hele ti rigtige svar.
24. november 2017 kl. 08.13
Investorviden: Vil du gerne udvide din investor-værktøjskasse med teknisk analyse, er ugens bog et oplagt sted at begynde. Ulrik Dall gennemgår kort, præcist og pædagogisk de teknikker, du skal beherske for at kunne spotte gode investeringer med teknisk analyse. Medlemmer af Dansk Aktionærforening kan desuden købe bogen til rabatpris.
17. november 2017 kl. 13.11
Investorviden: KLUMME | "I dag står vi så med en lille nyfødt, der slet ikke holder den vægt, jordemødrene havde varslet. Og fra Dansk Aktionærforenings side har vi da også lidt svært ved at vedkende os slægtskabet, hvis vi ser os selv i spejlet. Men nu er barnet der, og vi kan ikke bare vende ryggen til. Al ny begyndelse rummer jo også muligheder," skriver direktør i Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, i denne klumme om aktiesparekontoen.
17. november 2017 kl. 12.22
Investorviden: Robotvirksomheder begik fodfejl, da de stod over for masser af kapital på intenst møde. "De er utroligt dårlige til at præsentere sig," mente investor
17. november 2017 kl. 00.00
Investorviden: Bruger du teknisk analyse til at finde frem til de gode investeringer? I så fald er ugens bog "The Art and Science of Technical Analysis" en håndsrækning til at tage din tekniske analyse til et endnu højere niveau.
Fire aktieeksperter med vidt forskellige holdninger forsøger her at svare på spørgsmålet: "Er det tid til at dæmpe aktieinvesteringerne?"
17. november 2017 kl. 00.00
Investorviden: Prisen på aktier er rekordhøj. Det giver nogle lyst til at løbe skrigende væk fra aktieinvesteringer. Nej, siger andre, der er stadig meget at hente, så du bør i stedet skrue op for din aktieandel. Her får du bud fra begge lejre.
15. november 2017 kl. 09.17
Investorviden: Private investorer kan fra 1. januar 2019 oprette en aktiesparekonto. Har du svært ved at hitte hoved og hale i, hvad aktiesparekontoen konkret kommer til at betyde for dig? Vi guider dig her igennem, hvad vi på nuværende tidspunkt ved.
Foto: Colourbox
10. november 2017 kl. 17.18
Investorviden: Ny måling viser, at antallet af danskere, der vil bruge den kommende aktiesparekonto, er sekscifret. Ung investor siger, at kontoen vil få ham til at tage mere risiko.
10. november 2017 kl. 00.00
Investorviden: Hvordan kan du bruge teknisk analyse til at vælge de rigtige investeringer? Det kan bogen "Finansielle markedsanalysers anatomi" give dig et grundigt indblik i. Medlemmer af Dansk Aktionærforening kan desuden købe bogen med 200 kroners rabat.
03. november 2017 kl. 09.39
Investorviden: POLITIK: Mange lønmodtagere sparer for lidt op til deres pensionisttilværelse. Det viser nye tal fra ATP. Flere eksperter advarer om udviklingen og mener, at regeringen må tvinge alle til at spare op til pensionen. Ellers ryger regningen bare videre til dem, der har sparet op.
03. november 2017 kl. 00.00
Investorviden: Kurt Kara er mangeårig forvalter af Maj Invest Value Aktier. Sidste år udgav han bogen "Den rationelle investor", som viser dig, hvordan du finder frem til de bedste investeringer gennem en langsigtet value-strategi. Medlemmer af Dansk Aktionærforening kan i november købe bogen til rabatpris.
Gijs Nagel, administrerende direktør i Degiro, varsler markante ændringer for kunderne i 2018. For eksempel vil Degiro fremover indberette handler til Skat, så kunderne slipper for at gøre det. | Foto: Degiro
02. november 2017 kl. 10.58
Investorviden: Tilfredse kunder, en velfungerende handelsplatform og meget lave priser. Det er de tre vigtigste forklaringer på, at hollandske Degiro i år løber med titlen som årets børsmægler. Men kapløbet om at vinde titlen var meget tæt.
31. oktober 2017 kl. 12.01
Investorviden: Når kursen på en af dine aktier falder, er det så et signal til at sælge? Eller et signal til at købe mere?
30. oktober 2017 kl. 12.22
Investorviden: Forlaget Bodano har udgivet fire rigtig gode bøger til dig, der er ny inden for aktier og investeringsbeviser - eller måske bare har brug for at få genopfrisket nogle af grundreglerne. Denne uge sætter vi spot på de fire bøger, som medlemmer af Dansk Aktionærforening desuden kan købe til rabatpris.
"Det er befriende, at de tør mene og fremføre andet end de fleste analytikere og markedsiagttagere," skriver Morten Bang i denne anmeldelse af podcasten "Adventures in Finance" | Foto: Adventures in Finance
21. oktober 2017 kl. 00.00
Investorviden: Værterne i podcasten "Adventures in Finance" er både kontrære og velargumenterende, og de udfordrer din opfattelse af verden som investor. Podcasten byder blandt andet på "Things we got wrong", hvor en investor fortæller om de investeringsfejl, vedkommende har begået.
For kvartalet er det de fjernøstlige aktier og de europæiske aktier, der trækker afkastet op. Afkastet på amerikanske aktier, globale aktier og danske aktier har været beskedne, men trods alt positive.
20. oktober 2017 kl. 09.53
Investorviden: Tredje kvartal gav plusser på kontoen for samtlige fonde i vores dyst mellem aktive og passive investeringsfonde. Der var dog stor forskel på størrelsen af disse plusser. Fondene med fjernøstlige aktier buldrede igen af sted med flotte afkast - specielt i den aktive portefølje. Men der var også andre mærkbare afkastforskelle i porteføljernes underliggende fonde. Se vindere og tabere her.
"Regeringens forslag er bare en ren skattelettelse til aktionærer," udtager Kristian Thulesen Dahl (foto). | Foto: Steen Brogaard, Folketinget
20. oktober 2017 kl. 09.42
Investorviden: Regeringens udspil til en kommende aktiesparekonto og lavere aktieskat møder nu modstand. Står det til Dansk Folkeparti, skal loftet på kontoen sænkes fra de udmeldte 500.000 kroner til 50.000, og aktieskatten skal forblive uændret. Både Dansk Aktionærforening og flere økonomiske rådgivere er ærgerlige over denne udmelding.
13. oktober 2017 kl. 13.38
Investorviden: Direktør i Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, slår i denne kommentar et slag for, at de danske investorer ikke har brug for restriktioner, når den nye aktiesparekonto skal fra papiret og ud i virkeligheden. Vejen frem er derimod information og oplysning.
Foto: Bavarian Nordic
13. oktober 2017 kl. 13.31
Investorviden: For en måned siden blev Bavarian Nordics værdi halveret fra dag til dag, da selskabets forsøg med milliardhåbet Prostvac mod prostatakræft blev stoppet. I denne uge kunne du i podcasten ”Penge med Per” høre Rolf S. Sørensen, IR-chef hos Bavarian Nordic, fortælle om, hvordan selskabet selv ser fremtidsudsigterne.
10. oktober 2017 kl. 13.52
Investorviden: Det er formålet med dit køb af en kryptovaluta, der afgør, om du skal betale skat af en gevinst – og kan trække tab fra.
10. oktober 2017 kl. 12.22
Investorviden: Hvis du – trods alle de røde advarselslamper – skulle få lyst til at købe virtuelle valutaer, er fremgangsmåden anderledes, end du er vant til, når du handler andre typer af værdipapirer.
10. oktober 2017 kl. 11.28
Investorviden: Kryptovalutaer introducerer en række nye begreber, som er nødvendige at forstå, hvis du overvejer at købe. Her gennemgår vi nogle af de vigtigste.
09. oktober 2017 kl. 14.49
Investorviden: Det er absolut ikke en aktie. En obligation er det heller ikke. Den kan heller ikke sammenlignes med traditionelle valutaer. Så spørgsmålet er: Hvad er bitcoin og andre såkaldte kryptovalutaer investeringsmæssigt? Her gennemgår vi de fem største valutaer.
Det er gået rigtigt godt i porteføljen siden sidste status i juli, og afkastet har været hele 6,8 procent, mens verdensindekset er steget 2,1 procent.
06. oktober 2017 kl. 11.04
Investorviden: Aktierne i "Den internationale portefølje" har på tre måneder givet et imponerende afkast på knap syv procent. Alligevel skifter Per Juul markant ud ved denne status. Blandt andet må vinderaktien HollyFrontier, der er steget hele 30 procent, gøre plads til fire nye aktier med stort potentiale. Se hvilke her.
06. oktober 2017 kl. 00.00
Investorviden: I Bloombergs podcast "Masters in Business" kan du blive klogere på, hvordan succesrige forretningsfolk som Ken Fisher, Howard Marks, Michael Lewis og mange flere er nået så langt, som de er.
29. september 2017 kl. 14.20
Investorviden: Danskerne har aldrig før haft så mange penge investeret i danske værdipapirer som nu. Det viser nye tal fra Nationalbanken. Men graver man lidt dybere i tallene, viser de også, at aktive investeringer faktisk halter lidt efter.
29. september 2017 kl. 00.00
Investorviden: Kender du pengenes historie - fra bytteøkonomi til mønter af guld? Denne uge har vi en bog, der udfordrer det, du tror, du ved og præsenterer en ny teori. Herudover kan du også få indblik i Euroens historie og blive klogere på, om den monetære union kan overleve i fremtiden.
16. september 2017 kl. 05.13
Investorviden: Hvad er værdien af en virksomhed? Og er værdi mere end blot regnskabstal? Denne uge har vi to bøger - der er alt andet end hyggelæsning - som klæder dig på til at svare kvalificeret på de spørgsmål.
Chefen for den europæiske Centralbank, Mario Draghi (billedet), vil ikke påvirke renteniveauet, så længe inflationen er under målet og euroen er så stærk overfor dollaren. Foto: Den europæiske Centralbank
08. september 2017 kl. 17.21
Investorviden: Den Europæiske Centralbank fortætter med at købe obligationer i stor stil, og renten forbliver lav. Det besluttede banken i denne uge, hvor det også kom frem, at banken nu har købt obligationer fra næsten 1000 europæiske virksomheder.
Hvis Nets bliver opkøbt af en kapitalfond, er det overvejende sandsynligt, at fonden vil forsøge at afnotere Nets. Og det kan bringe de private investorer i en vanskelig situation. Foto: Nets
08. september 2017 kl. 16.24
Investorviden: Hvis betalingstjenesten Nets bliver solgt til en udenlandsk kapitalfond, kan de private investorer i Nets komme i en vanskelig situation. Selskabets meget korte historie som børsnoteret selskab og den specielle ejerstruktur gør, at en virksomhedsovertagelse ikke nødvendigvis vil foregå, som vi plejer at se dem. Sådan lyder advarslen fra Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening.
I første halvår blev 39 selskaber noteret i Sverige, mens kun et enkelt selskab gik på børsen i Danmark. Lyt med i dette program, hvor Millionærklubben på Radio24syv tager emnet op. Foto: Radio24syv
08. september 2017 kl. 15.06
Investorviden: Det er reglen mere end undtagelsen, at danske selskaber går på børsen i Sverige frem for i Danmark. Millionærklubben på Radio24syv har taget emnet op, og har John Stihøj fra Aktiefokus med på råd. Han diskuterer et udpluk af de lovende selskaber, han har behandlet mere grundigt i den seneste version af magasinet Aktionæren.
07. september 2017 kl. 14.27
Investorviden: Med udgangspunkt i bogen "Efficiently Inefficient" forklarer Per Juul nogle af de mest succesfulde hedgefond-strategier, og hvordan du kan inspireres af dem – uden at påtage dig unødige risici.
De lave oliepriser fra 2014 til 2016 har medført et dramatisk fald i investeringerne globalt på hele 44 procent. Olieselskaberne blev tvunget til at reducere omkostningerne kraftigt for at sikre en bedre lønsomhed. | Foto: Statoil
07. september 2017 kl. 12.50
Investorviden: Thina Saltvedt er en af de mest citerede olieanalytikere i Norden, og hun er af Bloomberg udpeget som en af de tre mest træfsikre olieanalytikere i verden. I denne artikel giver hun dig indblik i, hvorfor prisen på olie bliver ved med at være presset, og hvornår vi kan forvente, at prisen begynde at stige igen.
31. august 2017 kl. 12.11
Investorviden: I podcasten "The Investors Podcast– We Study Billionaires" kan du blive klogere på, hvordan kendte investorer træffer beslutninger.
31. august 2017 kl. 12.07
Investorviden: I løbet af ugen har vi fået et indblik i den kommende finanslov. Informationerne er kommet drypvis, med masser af spin og en udpræget mangel på fakta. Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, ser tilbage på ugen, der gik.
"Det er en rigtig god pakke, regeringen har fremlagt. Den vil styrke aktiekulturen og medvirke til at øge afkastet på risikovillig investering," siger Dansk Aktionærforenings direktør, Leonhardt Pihl.
30. august 2017 kl. 13.12
Investorviden: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) fremlagde i dag regeringens udspil "Sammen om fremtidens virksomheder". Her kommenterer Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, de forslag, der har betydning for danske investorer.
25. august 2017 kl. 14.16
Investorviden: Bitcoins og andre såkaldte krypto-valutaer er i mediernes søgelys for tiden. Men hvordan fungerer teknologierne - og kan de digitale penge være en fornuftig investeringsidé? Få et overblik med bogen "Cryptocurrency"
18. august 2017 kl. 11.29
Investorviden: Et politisk flertal vil afskaffe merskat på passive, udenlandske investingsfonde som eksempelvis ETF'er. Dansk Aktionærforening er glad og ser frem til konkret handling.
18. august 2017 kl. 08.54
Investorviden: Klassikeren "Security Analysis”, der er skrevet af Buffetts læremester Benjamin Graham, og Per Juuls ”Find de bedste aktier” gør dig begge klogere på, hvordan du bruger en virksomheds årsrapport til at gennemskue, om en investering er god eller ej.
Foto: Flickr
10. august 2017 kl. 17.29
Investorviden: Spændingerne mellem den amerikanske præsident Donald Trump og Nordkoreas øverste leder Kim Jong-un lagde i denne uge en dæmper på aktiemarkederne og fik investorerne til at søge mod ”sikre havne”.
Dine penge mister stille og roligt deres værdi, hvis du sætter dem ind på en bankkonto. Invester pengene i stedet - og se frem til eksponentiel vækst.
08. august 2017 kl. 13.43
Investorviden: Investering er ofte lig med store kursudsving og mange bekymringer. Er det ikke bedre bare at spare op og undgå risiko? Nej, siger analytiker Per Juul, der i denne guide giver dig hele seks årsager til, at investering er det rigtige valg – og én undtagelse.
Foto: Flickr
04. august 2017 kl. 14.08
Investorviden: Finansmarkederne har ikke længere tiltro til, at USA’s republikanske præsident Donald Trump får gennemført politiske reformer. Der er ingen forventninger priset ind i hverken aktiekurser eller dollarkurs. Det siger to analytikere. Skulle Trump blive tvunget til at træde tilbage, vil det ikke chokere finansmarkederne.
Foto: Flickr
03. august 2017 kl. 13.23
Investorviden: Vejrudsigten truer med regn i weekenden. Er du løbet tør for interessante indendørs-sysler? Så lav en omgang popcorn og slå fødderne op. Vi har her fundet en serie, en film og en dokumentar om Wall Street, der kan forsøde tiden, indtil solen titter frem igen.
28. juli 2017 kl. 15.43
Investorviden: POLITIK: Intet nyt er godt nyt, siger man ofte. Men det ordsprog gælder ikke for ugens møde i den ameri-kanske centralbank. Helt som ventet besluttede centralbanken, at den ikke vil ændre renten i USA i den-ne omgang. Planerne om at sælge ud af den gigantiske beholdning af obligationer blev der heller ikke ændret ved. Alligevel fik mødets udfald dollarkursen til at falde. Og beslutningen om status quo påvirker de aktier, du har i din portefølje – både danske og udenlandske. Læs her, hvordan det hænger sammen.
Foto: Scanpix
26. juli 2017 kl. 14.47
Investorviden: KULTUR: Læn dig tilbage i solsengen, luk øjnene og få investeringstips fra Warren Buffett. Lyder det for godt til at være sandt? Den er skam god nok. Du kan downloade hele syv Buffett-bøger som lydbøger. Se hvilke her.
Nordnets danske landechef, Niklas Odenwall, har lavet en opgørelse over de 15 danske og 15 udenlandske aktier, der har været mest eftertragtede blandt Nordnets kunder i sidste måned. Se opgørelsen herunder. | Foto: GreenMobility, Pandora, Novo Nordisk og Conferize
19. juli 2017 kl. 12.28
Investorviden: Hvilke aktier, tror du, var de mest eftertragtede i juni? To nye danske aktier - Conferize og GreenMobility - så dagens lys, men hvem trak flest investorer? Det kan du få svar på i det seneste blogindlæg fra Nordnets danske landechef, Niklas Odenwall.
18. juli 2017 kl. 11.22
Investorviden: Andet kvartal har været udfordrende for både den aktive og passive modelportefølje med investeringsfonde. Begge lejre går ud af kvartalet med et lille negativt afkast - marginalt bedre for den passive portefølje, der nu fører dysten med et mulehår. Porteføljernes underliggende fonde gemmer dog på store afkast-forskelle. Se vinderne og taberne her.
"Derfor melder spørgsmålene sig: Hvornår sætter centralbankerne renterne op igen? Vil det bremse den økonomiske vækst og sætte en stopper for risikovilligheden og aktiemarkedet?" skriver Jeppe Christiansen herunder. | Foto: Maj Invest
18. juli 2017 kl. 07.19
Investorviden: POLITIK: Vi nærmer os en lidt speciel mærkedag. Det er snart ti år siden, at vi hørte startskuddet til en af historiens største finanskriser, der fik finans- og aktiemarkederne til at skælve i mange år fremefter. Administrerende direktør i Maj Invest, Jeppe Christiansen, giver dig et indblik i markedernes aktuelle tilstand. Er der noget, du som investor bør være opmærksom på?
Den internationale portefølje har præsteret lidt dårligere end markedet i det seneste kvartal. En årsag er, at porteføljens retail-aktier volder problemer. Se herunder, hvordan Per Juul tackler den udfordring.
14. juli 2017 kl. 12.26
Investorviden: I 2017 er den internationale portefølje indtil videre blevet udvidet med tre nordiske aktier, der alle har klaret sig bedre end markedet. Ved denne status køber Per Juul yderligere op i én af dem, da den fortsat har ”en pæn rabat”. Derimod har porteføljens retail-aktier skuffet fælt, og to ud af fem aktier må i samme ombæring lade livet. Se her, hvilke aktier der er tale om.
Der er aktuelt to centrale pejlemærke, du som investor bør holde øje med, for ikke at blive taget på sengen af en nedtur på aktiemarkedet, skriver Morten Langer i sit blogindlæg. Læs herunder hvilke. | Foto: Colourbox
13. juli 2017 kl. 13.54
Investorviden: KULTUR: Erhvervsjournalist og redaktør for Økonomisk Ugebrev, Morten Langer, blogger hver lørdag på Nordnetbloggen. I sit seneste indlæg kunne du blive klogere på, om vi står foran en nedtur på aktiemarkedet, og få indblik i aktuelle danske vinderaktier og aktier, du bør skynde dig ud af.
Warren Buffett donerede i sidste uge over 20 milliarder kroner (3,17 milliarder dollar) til velgørende formål. | Foto: Scanpix
13. juli 2017 kl. 10.49
Investorviden: Superinvestoren Warren Buffett har længe haft som mål, at han vil forære over 99 procent af sin formue på 76,3 milliarder dollar (knap 500 milliarder kroner) til velgørende formål. I denne uge satte han turbo på uddelingerne.
”Forslaget fra regeringen går den forkerte vej. Det gør pensionsopsparing mere kompliceret, og det er ikke det, der er brug for,” siger Kim Valentin. Foto: iStockphoto
07. juli 2017 kl. 14.11
Investorviden: Regeringen og Dansk Folkeparti blev i slutningen af juni enige om indholdet i en ny pensionsreform. Som en del af aftalen ændres reglerne for indbetalinger til aldersopsparingen markant, og det får hårde ord med på vejen. ”En dårlig løsning” og ”den forkerte vej at gå” lyder kritikken.
Den første uge efter offentliggørelsen af den nye Tesla 3 fik Tesla 400.000 reservationer med et depositum på 1000 dollar, selv om kunderne kun havde set et billede og en beskrivelse af den nye model. Bilindustrien har aldrig oplevet noget tilsvarende. | Foto: Tesla
07. juli 2017 kl. 00.00
Investorviden: Hvad der tidligere lignede ren science fiction, er langt tættere på, end de fleste tror. Om få år vil hele transportsektoren gennemgå en udvikling, der bliver lige så markant, som da Ford begyndte at producere biler på samlebånd. Og på energiområdet vil kul, olie og atomkraft blive erstattet af vedvarende energi. Allerede i dag leverer solpaneler den billigste energi. Læs her, hvad det vil betyde for private investorer.
06. juli 2017 kl. 12.02
Investorviden: Denne uge sætter vi spotlys på fremtiden med to bøger, der har helt forskellige fremtidssyn. "The End of Alchemy" kommer med nogle forudsigelser, der nok vil risle koldt ned ad ryggen på dig. Hvorimod "The Inevitable" hilser fremtiden - og dens markante teknologiske fremskridt - velkommen.
04. juli 2017 kl. 15.10
Investorviden: Du kan bruge Finanskalenderen til at få overblik over kommende regnskaber fra danske og større udenlandske selskaber. Du kan også holde øje med, hvornår de vigtigste økonomiske nøgletal bliver offentliggjort.
30. juni 2017 kl. 00.00
Investorviden: Se her, hvor dygtig du har været til at forudse udviklingen i første halvår af 2017 - og hvem, der blev quizzens vinder med flest rigtige svar.
29. juni 2017 kl. 14.06
Investorviden: Denne uge kan du blive klogere på menneskets rolle i fremtiden. Bøgerne ”Rise of the Robots” og ”Homo Deus” giver (et skæmmende) indblik i, hvorfor fremtiden er brolagt med arbejdsløshed – og ikke nødvendigvis en, der kun rammer folk med manuelle, rutineprægede jobs.
Foto: Flickr
23. juni 2017 kl. 14.00
Investorviden: Morningstar er mest kendt for deres arbejde med investeringsfonde, som de uddeler et antal stjerner til. Dette stjernesystem bruges verden over. Men Morningstar laver meget andet. Blandt andet analyserer de aktier. Her får du tre eksempler, som ligger frit tilgængeligt på deres hjemmeside.
23. juni 2017 kl. 12.05
Investorviden: Denne uge kan du blive klogere på nogle af de udfordringer, der står mellem dig og det gode afkast. "Against the Gods" giver dig indblik i, hvorfor du bør sprede dine investeringer, og "Black Swan" viser, hvordan uventede hændelser - som 9/11 - påvirker økonomien.
"Objektivt set er det ikke en god forretning at købe og beholde aktier i cykliske selskaber, fordi det langsigtede afkast i sådanne selskaber oftest er lavere end i defensive selskaber," skriver Jesper Lund. Der er dog et lille men. | Foto: Colourbox
23. juni 2017 kl. 10.37
Investorviden: Nogle fastholder hårdnakket, at en køb og behold-strategi altid er den mest lønsomme måde at investere på. Andre mener, at man opnår de bedste resultater ved at købe og sælge aktier på de rigtige tidspunkter. Men behøver det at være et enten/eller? Her viser Jesper Lund, at det i høj grad er typen af aktier, der afgør, om du bør vælge den ene eller den anden strategi.
"Efter sommerferien kommer jeg med nogle initiativer, så der bliver bedre muligheder for som almindelig dansker at investere i vækst-iværksættere," udtaler Brian Mikkelsen. | Foto: Det Konservative Folkeparti (Helle Moos)
23. juni 2017 kl. 09.10
Investorviden: Sverige har længe haft en investeringssparekonto, der gør det nemmere at være investor. Nu følger også Norge trop. Dansk Aktionærforening og fondsbørsen kalder på politisk handlekraft: Kom så med den danske investeringssparekonto! Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lover et udspil efter sommerferien.
16. juni 2017 kl. 00.00
Investorviden: Denne uge kan både den spirende iværksætter og virksomhedsejeren blive klogere. De to bøger ”Business Model Generation” og ”How to Attract Investors” giver dig input til, om din virksomhed har den rigtige forretningsmodel – eller om der er plads til forbedringer - og hvordan du kan øge chancerne for at tiltrække investorer.
De nye regler for ”aktivt ejerskab” oplister i syv punkter, hvordan en institutionel investor bør optræde som stor aktionær. Og flere af de danske pensionskasser er allerede begyndt at implementere de nye regler. | Foto: Mærsk
16. juni 2017 kl. 00.00
Investorviden: Pensionskasser og andre store investorer skal være mere aktive som investorer. Det er målet med et nyt sæt regler om ”aktivt ejerskab,” som blev vedtaget i november sidste år. Betyder det, at vi fremover vil se flere af de store investorer på generalforsamlingerne i de danske selskaber?
09. juni 2017 kl. 13.43
Investorviden: Hvert år slår omkring 30.000 nye danske virksomheder dørene op. Denne uge kan du med bøgerne "The Personal MBA" og "The Lean Startup" få indspark til, hvordan du griber det an, hvis du også går med drømme om at springe ud som iværksætter.
| Foto: Wedelslund Gods
02. juni 2017 kl. 13.41
Investorviden: Havde du ikke mulighed for at deltage i Classic Car Race forrige weekend, har du nu igen muligheden for at se nærmere på de to røde ”Team Dansk Aktionærforening”-veteranbiler. Denne gang til Træf- og Køretøjsdag på Wedelslund Gods i Galten ved Aarhus.
| Foto: Maj Invest
29. maj 2017 kl. 11.32
Investorviden: POLITIK: På trods af politiske usikkerhedsmomenter som Brexit, Trump og en spirende usikkerhed om EU’s fremtid, så kan vi konstatere en forbløffende stabilitet i aktie- og obligationsmarkederne. Og det er særligt i stabile perioder som denne, at man skal være opmærksom på finansielle risici, advarer Jeppe Christiansen, administrerende direktør i Maj Invest. Men hvordan tilpasser du din portefølje til denne risiko?
24. maj 2017 kl. 22.53
Investorviden: Church of England har slået de bedste kapitalforvaltere i 2016. Kirkens fond opnåede et afkast på hele 17 procent. Bliv klogere på kirkens investeringsstrategi her.
Det store amerikanske indeks S&P 500 steg knap 20 procent i 2016. Men stigningerne kan ikke tilskrives Donald Trump, mener Teis Knuthsen, investeringsdirektør i Saxo Privatbank. | Foto: Scanpix
24. maj 2017 kl. 08.14
Investorviden: Aktiemarkederne steg markant i 2016. Mange har snakket om Trump-effekten. Men var det virkelig valget i USA, der drev kurserne op, eller var det helt andre faktorer? Tre eksperter gør dig klogere her.
"Der er også tegn på boligbobler i mange andre lande, bl.a. også her i Norden," skriver Henrik Drusebjerg i sin morgenkommentar.
19. maj 2017 kl. 11.35
Investorviden: Denne uge bød på et specielt jubilæum for finanskrisen, påpeger chefstrateg Henrik Drusebjerg. Han ser tegn på, at historien gentager sig, og han frygter, at vi igen kan stå overfor en boble på boligmarkedet.
18. maj 2017 kl. 00.00
Investorviden: Læs hvordan Dansk Aktionærforening kårer årets bedste investeringsfonde
18. maj 2017 kl. 00.00
Investorviden: Igen i år er der stor forskel på afkastene, når vi sammenligner de bedste med de dårligste fonde. Se her, hvilke fonde du skal vælge.
18. maj 2017 kl. 00.00
Investorviden: Med udgangspunkt i datagrundlaget for kåringen af Årets investeringsfonde 2017 viser vi dig her, hvordan du finder frem til de bedste investeringsfonde til dit formål.
18. maj 2017 kl. 00.00
Investorviden: Se data for alle deltagere i konkurrencen om at blive Årets investeringsfond 2017
18. maj 2017 kl. 00.00
Investorviden: Denne uge kan du få et dybdegående indblik i Oraklet fra Omaha med bøgerne "The Snowball" og "The Warren Buffett CEO". Du kan se frem til at blive klogere på manden bag myten - men også på, hvordan han med stor succes har angrebet rollen som øverste chef i de virksomheder, som Berkshire Hathaway ejer.
"På både et-, tre- og femårs sigt har de udvalgte aktivt forvaltede fonde i vores portefølje klaret sig bedre end de passivt forvaltede fonde, vi har udvalgt. Merafkastet vokser endda jo længere periode, vi sammenligner," skriver Ulrik Dall i denne artikel | Foto: Colourbox
18. maj 2017 kl. 00.00
Investorviden: Der er stor forskel på afkastet i direkte sammenlignelig investeringsfonde. Det gælder især for de aktivt styrede fonde. Derfor vigtigt at vælge de rigtige. Men kan man det? Her viser vi en metode til at udvælge de aktivt styrede fonde, der med pæn sandsynlighed vil klare sig bedre end indeksfondene i fremtiden.
11. maj 2017 kl. 12.50
Investorviden: Sampension, PFA, ATP, PKA, Pensam og over 200 andre globale investorer underskrev i denne uge et fælles klimabrev til en række af verdens regeringsledere. Brevet blæser til kamp mod klimaforandringerne.
11. maj 2017 kl. 00.00
Investorviden: Denne uge kan du lære at investere som Warren Buffett med bøgerne "The Warren Buffett Philosophy of Investment" og "Inside the Investments of Warren Buffett". Du får dybdegående indsigt i de investeringsprincipper, der formede verdens bedste investor - og indblik i hans 20 største investeringer gennem tiden, og hvorfor valget faldt på netop dem. 
Foto: Classic Race Aarhus
05. maj 2017 kl. 15.13
Investorviden: Når årets veteranbils-motorløb Classic Race drøner afsted i Aarhus den 19.-21. maj, står Dansk Aktionærforening klar med to ”DAF-røde” veteranbiler, der er spået gode vinderchancer.
Ifølge PFA peger alt på, at Emmanuel Macron (foto) bliver Frankrigs kommende præsident på søndag. Og det har pensionsselskabet positioneret deres investeringer efter | Foto: Caroline Blumberg, Scanpix
05. maj 2017 kl. 11.36
Investorviden: Finansmarkederne tog meget positivt imod resultatet af første runde af præsidentvalget i Frankrig. Det nød PFA godt af. De tjente faktisk hele 800 millioner kroner på at positionere sig rigtigt op mod valget. Se her hvordan - samt hvordan de vurderer, at verden ser ud efter anden runde af valget på søndag.
At betale udbytte og købe selskabets egne aktier er to sider af samme sag. Det er to måder at betale penge ud til ejerne, men valget gør en forskel for forskellige investorer, skriver Per Juul.
28. april 2017 kl. 11.39
Investorviden: Der er stærkt delte meninger om aktietilbagekøb. De fleste ser det som et plus, men bevidstløse tilbagekøb uden skelen til aktiens værdi, kan være skadeligt for dit afkast. Per Juul giver dig her overblikket.
Hele fire banker får advarselslamperne til at blinke på årets risikoanalyse, der tidligere har spottet 11 ud af 20 bankkrak. Foto: Colourbox
28. april 2017 kl. 00.00
Investorviden: Københavns Andelskasse er i alvorlige problemer. Det viser en omfattende analyse - populært kaldet "dødslisten" - foretaget af analysefirmaet Bankresearch. Yderligere tre banker får advarselslamperne til at blinke. Se her, om din bank er i blandt.
21. april 2017 kl. 00.00
Investorviden: I denne uge kan du få et indblik i, hvor meget Wall Street har ændret sig på knap 100 år: Fra finansielle rådgivere, der påstår at kunne se ind i fremtiden, til højfrekvens-handlere, der tjener formuer ved at handle værdipapirer få millisekunder før alle andre ved at benytte avanceret software.
2017 har allerede vist positive takter på aktiekurserne, men chefstrateg Tine Choi skønner, at der fortsat er noget at komme efter. | Foto: Danske Bank
10. april 2017 kl. 14.36
Investorviden: KULTUR: Chefstrateg Tine Choi blogger på sitet InvestorView. I hendes sidste blogindlæg kunne du blive klogere på, hvorfor hun skønner, at 2017 og 2018 bliver gode aktieår - og hvorfor europæiske aktier er at foretrække.
08. april 2017 kl. 00.04
Investorviden: I denne uge tager de to forfattere - og tidligere børsmæglere - Michael Lewis og John LeFevre dig med bag kulisserne på Wall Street, hvor forsmåede sælgere, sadistiske tradere og utilregnelige chefer er hverdagskost.
Vækstfonden vil i første omgang børsnotere nogle af de virksomheder, som Vækstfonden allerede har investeret i, forklarer Christian Motzfeldt. Men han er åben for, at der også kan blive tale om andre børsklare selskaber. | Foto: Thomas Brolyng Steen (Scanpix)
07. april 2017 kl. 21.18
Investorviden: Det næste halvandet år vil børsnoteringerne komme som perler på en snor hos Nasdaq Copenhagen. Regeringens vækstfond regner med at sende ”en håndfuld” nye danske selskaber på børsen. På sigt er målet, at hele 25 små og mellemstore danske selskaber skal børsnoteres.
07. april 2017 kl. 20.27
Investorviden: I januar blev den internationale portefølje udvidet med norsk it og svensk gambling. På bare to måneder har de to nyindkøb kastet kursstigninger på henholdsvis 19 og 25 procent af sig. Ved denne status er der nyt guldstøv at komme efter i form af et norsk forsikringsselskab med høj vækst.
07. april 2017 kl. 00.00
Investorviden: De to modelporteføljer med henholdsvis aktive og passive investeringsfonde er kommet godt fra start i 2017 med pæne afkast. Men der er store forskelle på de enkelte fonde, så spredning har igen vist sig at være en klog strategi.
31. marts 2017 kl. 22.38
Investorviden: POLITIK: I Sverige har de en aktiekultur, der er langt mere udbredt og stikker dybere end den danske. Hvad er det, svenskerne kan? Og hvad skal der til, før Danmark kommer op på det niveau? Det var et af emnerne, da podcasten ”Penge med Per” blev optaget på InvestorDagen i København.
”Vi investerer i både små og store danske selskaber. Men den størrelse, vi har fået nu, sætter nogle begrænsninger for, hvad vi kan. Man kan sige, at det er muligheden for at finde en ny RTX, der gør, at vi nu lukker for nye kunder,” forklarer Michael Voss.
31. marts 2017 kl. 01.46
Investorviden: Fundamental Invest lukkede i onsdags for tilgang af nye kunder. Investeringsforeningen vil ikke være større, lyder begrundelsen. Det er et yderst sympatisk træk, mener Anders Nørskov, bestyrelsesmedlem i Dansk Aktionærforening.
"Som langsigtet investor er det netop i disse tider, man skal nedjustere sin risiko," skriver Jeppe Christiansen. | Foto: Lennart Søgård-Høyer, Maj Invest
31. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Nobelpristager Robert J. Shiller - der forudsagde både it-boblen i 1999 og boligboblen i 2007 - udtalte for nyligt, at vi lige nu befinder os i en aktieboble. Bør du være nervøs? Administrerende direktør for Maj Invest, Jeppe Christiansen, guider dig her til, hvordan du bedst tager hånd om dine investeringer i den aktuelle situation.
Foto: Novo Nordisk
24. marts 2017 kl. 14.19
Investorviden: Forløbet med udskiftninger i ledelsen af Novo Nordisk har været så kritisabel, at bestyrelsesformanden, Göran Aldo, bør gå af ved den næste generalforsamling. Det mener Dansk Aktionærforening.
24. marts 2017 kl. 10.10
Investorviden: Gældsloftet i USA kan spænde ben for nogle af Donald Trumps finanspolitiske planer, vurderer Industriens Pension - og dét kan give rabalder på aktiemarkedet.
23. marts 2017 kl. 11.05
Investorviden: I denne uge vender vi spotlyset mod to af de mere "skruppelløse" investorer. George Soros interesserer sig ikke det store for, hvad han investerer i, bare det giver hurtig gevinst. Carl Icahn opkøber virksomheder for at gennemtrumfe forandringer, der kan presse prisen på aktierne i vejret, uanset de langsigtede konsekvenser. Læs mere om de to legendariske investorer her.
Foto: Nationalbanken
17. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Vi kan se frem til højere vækst de kommende år. Det var budskabet fra nationalbankdirektør Lars Rohde, der onsdag i denne uge præsenterede en ny analyse af dansk økonomi. Men flere risikomomenter kan stikke en kæp i væksthjulet.
17. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Spionage, bestikkelse og sminkede regnskaber. Historien om den vestjyske verdensvirksomhed Vestas er langt fra kedelig, cementerer bogen ”Vestas – Verdensmester for enhver pris,” der netop er udkommet i denne uge.
16. marts 2017 kl. 16.13
Investorviden: Morningstar kårede i denne uge de bedste investeringsforeninger og investeringsfonde i deres årlige kåring "Morningstar Fund Awards". Se de otte vindere her.
100 kroner er vokset til 1006 kroner i Thorleif Jacksons portefølje siden starten i 2004.
10. marts 2017 kl. 16.55
Investorviden: Dansk Aktionærforenings fundamentale portefølje, som styres af Thorleif Jackson, har netop rundet et skarpt hjørne. Siden starten i 2004 er porteføljens værdi ti-doblet. Sammenlignet med C20-indekset har den givet et merafkast på 8,6 procent pr. år.
Flere sydeuropæiske lande har været kendetegnet af en årrække med økonomiske nedskæringer, stor arbejdsløshed, manglende investeringer og unge uden penge eller håb for fremtiden. Det er med til at fastholde en lav rente i Europa. Foto: Scanpix
10. marts 2017 kl. 11.57
Investorviden: Den europæiske Centralbank er under pres for at hæve renten og nedtrappe de massive opkøb af obligationer, men en rentestigning kan tidligst komme på tale i slutningen af 2018.
10. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Er du til aktive eller passive investeringer? I denne uge har vi en bog, der giver dig indblik i, hvordan Warren Buffett - verdens mest succesfulde investor - udvælger sine investeringer, og en anden, der fortæller historien om de passive investeringers fader, John Bogle.
"Et klart tegn på, at den globale vækst nærmer sig toppen, er, at både råvarepriser og inflation er stigende. Både i USA og i Europa er inflationen klart på vej frem," vurderer Jeppe Christiansen. | Foto: Lennart Søgård-Høyer, Maj Invest
03. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Det globale væksttog fortsætter derudaf. Jeppe Christiansen, administrerende direktør for Maj Invest, ser dog klare tegn på, at væksten nærmer sig toppen. Se her, hvad det vil sige – og hvordan det kan få betydning for dig?
Aktiemarkederne er blevet resistente overfor dårlige nyheder. Den nervøsitet, vi så i starten af 2016, er stort set væk, mener Michael Voss.
03. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: De danske aktier kom godt fra start i begyndelsen af januar. Men hvordan ser det ud resten af året? Her får du et bud fra Michael Voss, som fortæller, hvordan han ser på aktiemarkedet generelt og nogle af de aktier, han ser størst potentiale i.
"Spørgsmålet er derfor, om det er på tide at være mere selektiv i sine investeringer og satse på den grundige selskabsanalyse, fremfor de brede indekser," skriver Alexandra Morris i sin Morgenkommentar.
03. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: KULTUR: Har du brug for friske input til dine investeringer? Finansmediet Investor giver dig hver uge inspirerende morgenkommentarer med aktuelle indspark fra finansverdenen. Denne uge kunne du blandt andet blive klogere på, om amerikanske aktier er toppet for denne gang.
Trump lovede i sin valgkamp, at nu skulle der investeres massivt i landets infrastruktur. Det er ikke noget, der står øverst på republikanernes ønskeliste, for det er jo skatteydernes penge, der skal bruges. Foto: Scanpix
03. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Alle har øjnene rettet mod Donald Trump og de mange forslag, han kommer med. Men hvad vil det republikanske flertal i Kongressens to kamre være med til? Republikanerne har jo hidtil været tilhængere af frihandel, mindre stat og lavere skatter. USA-korrespondent Vivian Jordansen giver dig her overblikket.
24. februar 2017 kl. 00.00
Investorviden: Investerer du i Petrus, Latour eller Lafite Rothschild? I så fald er du ikke den eneste. Investorernes efterspørgsel efter fine vine er på det højeste niveau i mere end fem år.
24. februar 2017 kl. 00.00
Investorviden: Ti selskaber har måtte lægge kind til verbale lussinger fra den amerikanske præsident på Twitter og i tv-interviews. Alligevel er de samlet steget 15 milliarder kroner i værdi om dagen siden valget. Se, hvordan det er gået de ti forhadte selskaber her.
"For kunderne i banken er det en klar fordel at få et transparent og bedre produkt. Det får de ikke med den nuværende løsning, og det synes vi er ærgerligt," siger Dansk Aktionærforenings direktør, Leonhardt Pihl.
17. februar 2017 kl. 15.10
Investorviden: Har du en porteføljeplejeordning? I så fald er 1. juli en vigtig dato for dig. Her træder det nye forbud mod provisionsbetaling nemlig i kraft, og det kan betyde, at banken ændrer de gebyrer, du skal betale. Den endelige tolkning af reglerne lader fortsat vente på sig, og nu mudrer flere banker billedet ved at lancere nye produkter, der skal erstatte de tidligere porteføljeplejeprodukter.
Lars Kroijers mest viste YouTube-video ”How to invest if you can’t beat the markets” er blevet vist næsten 20.000 gange.
17. februar 2017 kl. 14.59
Investorviden: Tidligere hedgefond-manager og forfatter Lars Kroijer deler ud af sin viden på YouTube. Denne uge kan du blive klogere på, hvilken indflydelse Trump har på aktiemarkedet – og om du bør tage højde for det i dine investeringer.
Hos OW Bunker forsvandt finansdirektøren pludseligt. Folk skifter job – det er naturligt – men hvis det ledsages af en ’utydelig mumlen’, så er det værd at bide mærke i.
10. februar 2017 kl. 00.00
Investorviden: En investering, der går konkurs, er meget dyr for dit afkast. Læs med, når Per Juul gennemgår, hvad du kan holde øje med for at undgå, at det sker for dig.
10. februar 2017 kl. 00.00
Investorviden: ”Hold din økonomi i topform” - dét lover ugens indlæg på økonomisk rådgiver Kim Valentins blog ”FinansNyt”. Indlægget giver dig en privatøkonomisk opgavekalender for 2017, der viser, hvordan du hver måned året rundt kan justere økonomien og få mere ud af dine penge.
10. februar 2017 kl. 00.00
Investorviden: Erhvervsministeriets nye prisportal, Tjek Boliglån, er blevet kritiseret for at være fyldt med fejl. ”Der er tale om mikroskopiske fejl,” forsvarede erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) på et åbent samråd i denne uge.
03. februar 2017 kl. 00.00
Investorviden: HBO havde i denne uge premiere på dokumentaren ”Becoming Warren Buffett”. Dokumentaren zoomer helt tæt på mennesket Warren Buffett og giver dig eksklusive interviews med venner og familie og indblik i den legendariske investors hverdag.
02. februar 2017 kl. 16.15
Investorviden: Aktiemarkedet afslører tydeligt, at investorerne ryster i bukserne over Frankrigs præsidentvalg i april. Lige nu er prisen på april-futures på det europæiske frygt-indeks "Euro Stoxx 50 Votality", der kan fungere som forsikring mod europæisk aktieuro, bemærkelsesværdigt høj.
Henrik Drusebjerg om CoCo-obligationer: "Reelt er det et produkt, der kræver dobbelt analyse. Man skal både analysere rentemarkedet og aktiemarkedet, før man investerer.”
02. februar 2017 kl. 12.44
Investorviden: Nogle banker er begyndt at tilbyde kunder at købe såkaldte CoCo-obligationer. Hvis du får tilbuddet, så tøv en kende, for CoCo-obligationer er et komplekst investeringsprodukt med høj risiko. Her guider Henrik Drusebjerg og Leonhardt Pihl dig igennem det ildrøde produkt.
27. januar 2017 kl. 14.27
Investorviden: Tror du, at professionelle forvaltere og analytikere aldrig begår fejl? Så tro om igen. Læs med, når Per Juul gennemgår de 7 mest typiske fejl, der koster på afkastet.
27. januar 2017 kl. 10.16
Investorviden: I sidste del af 2016 fik Den Internationale Portefølje medvind fra USA. Tre af porteføljens amerikanere steg mellem 27 og 38 procent på tre måneder! Ved årsskiftet vinker Per Juul farvel til en amerikansk it-aktie for at gøre plads til to nye håb: Norsk it og svensk gambling. Se hvilke selskaber her.
27. januar 2017 kl. 00.00
Investorviden: Har du overvejet at investere på en af de nye platforme Better Rates eller Lendino, hvor private kan udlåne til private eller til virksomheder? Forbrugerrådet råber nu vagt i gevær.
Foto: Gyldendal
27. januar 2017 kl. 00.00
Investorviden: KULTUR: Erhvervskommentator Jens Chr. Hansen tager børsens tunge drenge under luppen på sin blog ”Børsen & Bosserne”. Denne uge er spotlyset vendt mod Novo-gruppen.
21. januar 2017 kl. 06.06
Investorviden: Den kommende uge kommer der en bølge regnskaber - specielt fra den amerikanske scene. Det kan give interessante meldinger for danske selskaber, hvor Genmab-investorerne kan have et vågent øje rettet mod samarbejdspartneren Johnson & Johnson, mens FLSmidth-aktionærer får nyt fra sektoren med præsentation fra Caterpillar. TDC-investorerne kigger med garanti mod den anden side af Øresund, fordi opkøbsspekulationerne er blusset op igen, og den eventuelle køber, Telia, kommer med regnskab.
Foto: Scanpix
20. januar 2017 kl. 12.57
Investorviden: To bankøkonomer ser en global økonomi, der vokser langsomt i 2017. ”Ikke sprudlende” og ”Ikke fantastisk, men dog fremad” kalder de den globale vækst i året, der banker på. Hvorefter de opremser en lang række usikkerhedsmomenter, der indikerer, at året 2017 for private investorer godt kan ende med at blive lige så uroligt som 2015 og 2016.
13. januar 2017 kl. 13.31
Investorviden: KULTUR | Fra denne uge kan du lytte til podcasten "Penge med Per". Her inviterer investeringsøkonom Per Hansen spændende gæster i studiet, så du kan få et indblik i, hvad der sker på finansmarkederne lige nu.
13. januar 2017 kl. 00.00
Investorviden: POLITIK | Både Novo Nordisk, Lundbeck og Genmab raslede ned, efter at Donald Trump på et pressemøde i denne uge langede ud efter medicinalindustrien og varslede, at han ville presse medicinpriserne ned.
Foto: Scanpix
06. januar 2017 kl. 16.46
Investorviden: Den kommende præsidents udtalelser på Twitter har flere gange fået aktiekurser til at styrtdykke. Nu kan du bruge app’en Trigger til at blive advaret, hvis han nævner firmaer, du har aktier i.
06. januar 2017 kl. 15.41
Investorviden: KULTUR: Freakonomics er en underholdende bestseller, der har sat sig for at udfordre de gængse forklaringer på en række dagligdags fænomener. Er det farligere at flyve end at køre bil? Hvad er farligst - våben eller swimmingpools? Hvor meget betyder opdragelse egentlig for, om børn klarer sig godt i skolen? Svarene er ofte overraskende.
23. december 2016 kl. 12.55
Investorviden: De fonde, der nu skal dyste, er valgt ud fra de historiske resultater. Og det er vores målsætning, at det er de samme fonde, der skal dyste år efter år.