Alm. Brand

Foto: Alm. Brand
22. maj 2019 kl. 10.38
Analyse: Med en solid forsikringsforretning, en bank i bedring og et stabilt udbytte er Alm. Brand en defensiv og attraktiv investeringscase og aktiekursen er steget pænt i de første fem måneder af 2019. Kasper Lihn fra Investment Panel Aarhus vurderer om der er mere at hente.
Foto: Alm. Brand
24. august 2018 kl. 13.00
Analyse: På årets sidste handelsdag i 2017 toppede Alm. Brand-aktien i kurs 81. Den havde dermed givet sine investorer et afkast på knap 500 procent over bare fem år. Men i 2018 er det gået ned ad bakke, og kursen ligger aktuelt på 58. Betyder det, at du kan gøre et godt køb, hvis du slår til nu, eller er der yderligere kursfald forude? Det giver analytiker Torben Udsen sit bud på her.
Foto: Alm. Brand
16. marts 2018 kl. 00.00
Analyse: Alm. Brand leverede igen et årsregnskab, der lå betydeligt over den oprindelige forventning. Og igen var det flotte resultat drevet af forsikrings-divisionen. Med opkøbet af Saxo Privatbank, der udvider bankens omfang med hele 50 procent, kommer den lille bankforretning i fokus. Analytiker Steen Albrechtsen ser perspektiver i opkøbet, men det er ikke uden et "men".
"Sammenlignet med de to børsnoterede konkurrenter, Topdanmark og Tryg, gør Alm. Brands skadeforsikringsaktiviteter det faktisk rigtigt godt med en combined ratio, der er 2-3 procentpoint lavere end konkurrenternes i 2016," skriver Steen Andersen. Alligevel er han skeptisk overfor koncernens fremtidsudsigter. | Foto: Alm. Brand
24. maj 2017 kl. 06.46
Analyse: For bank- og forsikringsselskabet Alm. Brand har de sidste ti år stået i oprydningens tegn. I dag belaster den nødlidende del af banken kun regnskabet marginalt. Forsikringsdelen kører rigtigt godt. Udbyttebetalingen er genoptaget. Aktiekursen er steget med 8 - 900 procent fra bunden. Så spørgsmålet er nu, om der er mere at hente, eller om effekten af selskabets turnaround er udtømt.
Danske investorer kan blandt andet se frem mod regnskaber fra H+H International, Rockwool og Alm. Brand. På den internationale scene er blikket især vendt mod USA.
11. november 2016 kl. 14.11
Aktieudsigten: Markedet er ved at tilpasse sig den nye virkelighed med Trump som præsident. Meldinger om hans politiske dagsorden, ambitioner og politiske råderum vil blive vendt og drejet. Investorerne rykker generelt over i banksektoren og aktier relateret til byggesektoren på bekostning af forbrugerrelaterede aktier.
Alm. Brands domicil. Foto: Alm. Brand
11. marts 2016 kl. 10.56
Analyse: Alm. Brand koncernen fik i 2015 et meget tilfredsstillende resultat af sine aktiviteter med forsikring og pension. Aktiekursen steg i 2015 med 48 procent, men er år til dato faldet tilbage med 4,5 procent. Banken giver stadig store tab. På trods af dette skrues der voldsomt op for udbyttet. Er det mon tiden at sælge sine aktier, når udbyttet er afregnet?

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: