• Foto: Tesla
    Foto: Tesla
19. november 2020 kl. 12.00
Tesla omsider i godt selskab
Så blev Tesla en del af det gode selskab. Fra den 21. december vil Tesla indgå i det vigtigste amerikanske aktieindeks, S&P 500.
Af Steen Bech Andersen, journalist og redaktør

 

Nyheden har været længe undervejs og givet anledning til meget spekulation. Ikke desto mindre steg Teslas aktiekurs 10 procent, da meddelelsen kom i onsdags.

 

Ved de aktuelle kurser (per 18. november) vil Tesla klemme sig ind som det 8.største selskab i USA, lige bag Walmart og umiddelbart foran Visa.

 

Kilde: Statista

 

Størrelse er ikke alt

Men hvorfor har en aktie med en børsværdi på over 400 milliarder dollars ikke været den del af indekset længe? Årsagen er, at markedsværdien ikke er det eneste kriterium. Det kræves også, at mindst halvdelen af aktierne er tilgængelige for fri handel, hvilket heller ikke har været et problem for Tesla. Den afgørende hurdle har været kravet om overskud i seneste kvartal og i de forgående fire kvartaler sammenlagt. Det krav har firmaet bag indekset, S&P Dow Jones nu vurderet er opfyldt.

Hvad sker der med aktiekursen nu?

Grunden til den store interesse og spekulation omkring Teslas optagelse i indekset er forventningen om efterfølgende kursstigninger. Passive indeksfonde, der skygger S&P 500, skal nu købe Tesla-aktier til deres portefølje, og den større efterspørgsel vil i teorien medføre en stigende aktiekurs.

 

Det er da også, hvad der er sket for andre aktier efter inklusion i S&P 500. Faktisk er aktiekursen steget både op til datoen for indlemmelse i indekset og efter denne dato, som det ses af figuren nedenfor.

 

Men figuren viser også, at i Teslas tilfælde er der i høj grad taget forskud på glæderne. 

 

Og en nøgtern iagttager vil påpege, at Teslas indtjening, vækstudsigter og fremtidigt cash flow ikke ændrer sig, fordi aktien bliver inkluderet i et indeks.  

 

Kilde: Bespoke Invstment Group

 

 

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

  • Aktionæren 8/2020
    9.-12. november
  • Aktionæren 9/2020
    15.-18. december

 

 

 

Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: