• Foto: Astralis Group
  Foto: Astralis Group
14. november 2019 kl. 15.10
E-sport rammer den danske børs
Den 9. december bliver den danske e-sportsvirksomhed, Astralis Group, børsnoteret på First North. Dermed får danske investorer udvidet viften af investeringsmuligheder med en fremtrædende spiller i en af verdens absolutte vækstbrancher.
Af Steen Bech Andersen, journalist og redaktør

Emissionen ventes at indbringe mellem 125 og 150 mio.kr., som især skal anvendes til at købe Astralis Groups tre e-sportshold ind i turneringer og ligaer rundt om i verden.

 

Indtægterne ventes ifølge prospektet at komme fra reklamer og sponsoraftaler, præmiepenge og salg af medierettigheder fra de store turneringer. På globalt plan vokser e-sport i disse år med omkring 20 procent årligt, men samtidig er der tale om et relativt nyt marked med de usikkerheder det giver. 

 

Dansk Aktionærforening hilser børsnoteringen velkommen af flere grunde. Foreningens direktør Mikael Bak siger: "Med Astralis får vi en helt ny spiller på børsen i København, hvilket som udgangspunkt er positivt. Det er glædeligt, at selskabet har valgt at lade sig notere i København i stedet for Stockholm, som i mange år har været førende indenfor gaming-aktier, og samtidig er det en ganske stor notering på First North-børsen. Desuden bringer Astralis en helt ny type investeringscase til børsen. Det vil uden tvivl kunne interessere nye målgrupper, ikke mindst de unge, som vi håber dermed kan få interesse for aktier."

 

Mikael Bak fremhæver, at det som altid er en god idé at potentielle investorer sætter sig ordentligt ind i prospektet og vurderer virksomhedens fremtidsperspektiver, inden de beslutter sig for at tegne aktier. 

 

"Det er uden tvivl en aktie, som de gængse vurderingsmodeller vil have svært ved at forholde sig til, og hvor man ud fra en traditionel værdiansættelse og risikovurdering vil kunne tænde advarselslamper. Men omvendt er der tale om en børskandidat, der har et verdenskendt brand og en bred appel i en yngre målgruppe, og som nu ønsker at udbygge sin position på det voksende globale marked for e-sport", siger Mikael Bak og afslutter:

 

"Vi ser frem til at følge børsnoteringen, hvor vi håber på, at bidrage til at formidle en dialog og skaffe svar på spørgsmål fra de private investorer. Desuden - og mindst lige så vigtigt - er det vores ambition at være med til at sikre, at selskabet også efter børsnoteringen kommunikerer åbent og direkte med investorerne."  

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: