aktiesparekonto

08. juli 2020 kl. 14.57
Foreningsnyt: Aktiesparekontoen er på til at blive en succes, og det skyldes ikke mindst de yngre aldersgrupper. En stor medlemsundersøgelse viser, at tre ud af fire medlemmer under 30 allerede har åbnet en aktiesparekonto.
02. juli 2020 kl. 10.50
Investorviden: Vil forhøjelsen af aktiesparekontoen ikke kun gavne "de rige" og øge uligheden, og er det i bund og grund ikke kun mænd, der vil benytte sig af kontoen? Bekymringerne var mange i de politiske diskussioner op til, at loftet på aktiesparekontoen blev fordoblet. Men fakta taler heldigvis imod bekymringerne.
01. juli 2020 kl. 09.31
InvestorSkolen: Loftet på aktiesparekontoen er blevet hævet til 100.000 kroner. Det betyder, at kontoen er blevet (endnu mere) relevant for dig som privat investor. Og der er masser af gode grunde til at komme i gang - kontoen er både nem, enkel og attraktiv med lav beskatning og uden bindinger. Bliv klogere på aktiesparekontoen her.
Antallet af aktiesparekonti er kraftigt voksende. Foto: Shutterstock
24. juni 2020 kl. 15.08
Investorviden: Interessen for aktiesparekontoen ventes at accelerere yderligere efter fordoblingen af indskudsloftet 1. juli. Her får du en oversigt over de nye regler.
29. maj 2020 kl. 00.00
Investorviden: Dine investeringer på aktiesparekontoen beskattes efter lagerprincippet – og det er specielt smart, når du investerer i aktier fra First North-børsen. Se her hvorfor.
29. maj 2020 kl. 00.00
Investorviden: Så skete det endelig. I denne uge vedtog Folketinget en fordobling af det maksimale indskud på aktiesparekontoen. Det betyder, at loftet for indskud på kontoen fra 1. juli i år løftes fra 50.000 til 100.000 kroner.
22. januar 2020 kl. 11.22
Presseomtale: 22-årige Frederik Askov Storm har valgt en aktiesparekonto for at få en skattefordel. Loftet over indskud på ordningen fordobles nu til 100.000 kroner, og det vil - måske - få flere i gang med investering. Har du haft en aktiegevinst, skal du have skattepenge op af lommen hvert år. Uanset om du har solgt aktierne eller ej.
17. november 2017 kl. 13.11
Investorviden: KLUMME | "I dag står vi så med en lille nyfødt, der slet ikke holder den vægt, jordemødrene havde varslet. Og fra Dansk Aktionærforenings side har vi da også lidt svært ved at vedkende os slægtskabet, hvis vi ser os selv i spejlet. Men nu er barnet der, og vi kan ikke bare vende ryggen til. Al ny begyndelse rummer jo også muligheder," skriver direktør i Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, i denne klumme om aktiesparekontoen.
15. november 2017 kl. 09.17
Investorviden: Private investorer kan fra 1. januar 2019 oprette en aktiesparekonto. Har du svært ved at hitte hoved og hale i, hvad aktiesparekontoen konkret kommer til at betyde for dig? Vi guider dig her igennem, hvad vi på nuværende tidspunkt ved.
31. august 2017 kl. 12.07
Investorviden: I løbet af ugen har vi fået et indblik i den kommende finanslov. Informationerne er kommet drypvis, med masser af spin og en udpræget mangel på fakta. Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, ser tilbage på ugen, der gik.
"Det er en rigtig god pakke, regeringen har fremlagt. Den vil styrke aktiekulturen og medvirke til at øge afkastet på risikovillig investering," siger Dansk Aktionærforenings direktør, Leonhardt Pihl.
30. august 2017 kl. 13.12
Investorviden: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) fremlagde i dag regeringens udspil "Sammen om fremtidens virksomheder". Her kommenterer Leonhardt Pihl, direktør i Dansk Aktionærforening, de forslag, der har betydning for danske investorer.
24. august 2017 kl. 18.26
Pressemeddelelse: Det er en stor dag for Dansk Aktionærforening og den danske aktiekultur. Nu får private investorer den aktiesparekonto, som foreningen har talt varmt for i mere end et årti.
"Efter sommerferien kommer jeg med nogle initiativer, så der bliver bedre muligheder for som almindelig dansker at investere i vækst-iværksættere," udtaler Brian Mikkelsen. | Foto: Det Konservative Folkeparti (Helle Moos)
23. juni 2017 kl. 09.10
Investorviden: Sverige har længe haft en investeringssparekonto, der gør det nemmere at være investor. Nu følger også Norge trop. Dansk Aktionærforening og fondsbørsen kalder på politisk handlekraft: Kom så med den danske investeringssparekonto! Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lover et udspil efter sommerferien.
Sverige har en anderledes aktiekultur end Danmark med langt flere aktive investorer. Måske er den specielle 'aktiesparkonto' en del af forklaringen. Foto: Colourbox
09. december 2016 kl. 15.02
Investorviden: Danske politikere er begyndt at kigge over Øresund, når de skal finde en bedre måde at beskatte danske investorers opsparing. Og det er der god grund til. For den svenske ’investeringsparkonto’ gør livet meget lettere for den private investor.
09. december 2016 kl. 14.55
Investorviden: Brian Mikkelsen starter i sin nye rolle som Erhvervsvækstminister med tidlige julegaver til investorerne. Han vil nemlig indføre en flad aktieskat på 27 procent og vil desuden undersøge, om danskerne i fremtiden skal have en investeringsopsparingskonto efter svensk forbillede.
Et talstærkt publikum var mødt op for at høre Skatteminister Karsten Lauritzen på InvestorDagen den 20. september i København.
23. september 2016 kl. 17.48
Investorviden: I spørgetiden efter sit oplæg på InvestorDagen i København sagde skatteminister Karsten Lauritzen, at han arbejder på flere ændringer af de danske regler for beskatning af aktier.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: