politik

22. april 2021 kl. 13.47
Aktieudsigten: Trods en kort børsuge er der lagt op til masser af begivenheder på det danske aktiemarked. En perlerække af large cap-selskaber rapporterer i ugens løb, startende med Topdanmark mandag efterfulgt af DSV Panalpina og Novozymes tirsdag. Herefter følger storbankerne og bryggerierne.
15. april 2021 kl. 13.13
Aktieudsigten: Den internationale regnskabssæson går et gear op i uge 16, efter at den første regnskabsuge primært har budt på amerikanske bankregnskaber og regnskab fra danske Tryg og Chr. Hansen. Ugen byder blandt andet på udenlandske sværvægtere som Coca-Cola og Johnson & Johnson, hvor sidstnævnte vil komme med nyt om salgsudviklingen for Genmabs storsællert Darzalex.
08. april 2021 kl. 12.17
Aktieudsigten: Både i USA og Danmark lægger finanssektoren ud med kvartalstal. De amerikanske storbanker JPMorgan, Goldman Sachs, Bank of America og Citigroup rapporterer alle i den kommende uge. I Danmark åbner forsikringskoncernen Tryg ballet. Ugen byder desuden på forskudt kvartalsregnskab fra Chr. Hansen.
31. marts 2021 kl. 13.06
Aktieudsigten: Investorerne kan se frem til en uge med få programsatte begivenheder. Tirsdag giver Den Internationale Valutafond, IMF, sit bud på verdensøkonomiens tilstand, og herhjemme rapporterer Bang & Olufsen for sit tredje kvartal torsdag.
26. marts 2021 kl. 10.15
Aktieudsigten: Påsken lægger en dæmper på handelsaktiviteten i den kommende uge, men der kommer dog flere interessante økonomiske nøgletal fra USA. Desuden rapporterer flere mindre, danske selskaber, blandt andre biotekvirksomheden Onxeo og olieselskabet Atlantic Petroleum.
18. marts 2021 kl. 14.22
Aktieudsigten: Selv om Jerome Powell, chef for den amerikanske centralbank, fik dæmpet nervøsiteten efter rentemødet onsdag i sidste uge, så lurer frygten for stigende renter stadig i baghovedet på markedsdeltagerne. Især teknologiaktier og grønne aktier er udsatte. På den danske scene vil fokus blandt andet være på det udskudte regnskab fra Københavns Lufthavne samt tal fra Flügger, SP Group og SBS.
16. marts 2021 kl. 16.26
Investorviden: Opmærksomheden på renten kan onsdag igen komme helt frem i rampelyset, idet den amerikanske centralbank afslutter sit rentemøde med rentemelding og efterfølgende pressemøde. På den danske scene synger regnskabssæsonen på sidste vers, hvor ugen byder på regnskaber fra blandt andre Københavns Lufthavne, Bioporto og nynoterede Huscompagniet.
11. marts 2021 kl. 14.22
Aktieudsigten: Stigende renter har givet uro på aktiemarkedet, og onsdagens møde i den amerikanske centralbank kan blive afgørende. På regnskabsfronten mangler kun en række mindre selskaber at rapportere, blandt andre Københavns Lufthavne, Bioporto, Columbus og nynoterede Huscompagniet. I udlandet er der regnskaber fra Hennes & Mauritz.
09. marts 2021 kl. 12.31
Aktieudsigten: Renteudviklingen er det dominerende tema på finansmarkederne aktuelt. Vil den amerikanske 10-års rente bryde endegyldigt gennem 1,5 procent? På regnskabsfronten rapporterer det sidste C25-selskab fredag. Desuden kommer der tal fra NTG, Scandinavian Tobacco og Zealand Pharma denne uge.
05. marts 2021 kl. 08.10
Aktieudsigten: Vil den amerikanske 10-års rente bryde gennem 1,5 procent? Det er det afgørende spørgsmål for finansmarkederne aktuelt. På regnskabsfronten rapporterer det sidste C25-selskab fredag. Desuden kommer der tal fra NTG, Scandinavian Tobacco og Zealand Pharma denne uge.
02. marts 2021 kl. 14.39
Aktieudsigten: Kun et enkelt C25-selskab rapporterer denne uge, men der er regnskabsnyt fra flere interessante sidepapirer, blandt andre Nilfisk, Schouw, H+H og D/S Norden. Renteudviklingen vil fortsat præge den overordnede tendens på aktiemarkederne.
26. februar 2021 kl. 11.48
Aktieudsigten: Kun et enkelt C25-selskab rapporterer denne uge, men der er regnskabsnyt fra flere interessante sidepapirer, blandt andre Nilfisk, Schouw, Sydbank og Torm. Renteudviklingen vil fortsat præge den overordnede tendens på aktiemarkederne.
19. februar 2021 kl. 12.07
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson bliver genoptaget efter vinterferien, hvor ugen byder på C25-regnskaber fra Genmab og ISS. Uden for eliteindekset ventes regnskabsnyt fra Jyske Bank, NKT, SAS og Matas. Både herhjemme og i udlandet vil det største fokus dog være på renteudviklingen. Forventninger om øget vækst og stigende inflation har medført stigende renter og dermed en potentiel fare for et aktiemarked på rekordniveau.
12. februar 2021 kl. 11.16
Finansnyhed: Denne uge er det nøjagtigt ti år siden et af de største bankkrak i nyere tid, som samtidig markerer en skamplet på den danske børshistorie, nemlig Amagerbankens krak i februar 2011 og ikke mindst aktieemissionen blot fem måneder tidligere.
12. februar 2021 kl. 10.57
Aktieudsigten: Efter to hektiske regnskabsuger drosler det danske aktiemarked ned for rapporteringerne. Cbrain leverer ugens eneste danske regnskabsmeddelelse, mens der til gengæld kan ventes flere interessante rapporter fra udenlandske konkurrenter til danske børskæmper, blandt andre FLSmidth og Coloplast.
08. februar 2021 kl. 11.10
Aktieudsigten: Onsdag bliver en travl dag for alle regnskabslæsere, da ikke mindre end seks af eliteindeksets medlemmer rapporterer: Vestas, DSV Panalpina, Mærsk, Simcorp, Rockwool og FLSmidth.
04. februar 2021 kl. 17.21
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen kulminerer onsdag i den kommende uge med tal fra ikke mindre end seks af eliteindeksets medlemmer: Vestas, DSV Panalpina, Mærsk, Simcorp, Rockwool og FLSmidth. Ugen byder også på regnskaber fra Boozt, Demant, DFDS og GN.
02. februar 2021 kl. 16.53
Aktieudsigten: Perlerækken af regnskabsmeddelelser fra de de børsnoterede, danske selskaber, store som små, fortsætter på ugens sidste tre dage, blandt andet fra børsens to største virksomheder, Novo Nordisk og Ørsted.
28. januar 2021 kl. 14.24
Aktieudsigten: Otte selskaber i det danske eliteindeks rapporterer i den kommende uge, blandt andre Novo Nordisk, Danske Bank, Ørsted og Carlsberg. Vil udmeldingerne fra børsens sværvægtere skabe ro efter sidste uges voldsomme svingninger? Eller vil de tværtimod give anledning til fornyet usikkerhed?
27. januar 2021 kl. 09.08
Investorviden: Donald Trump er nu historie, og regnebrættet kan gøres op. Den tidligere præsidents eget succeskriterie var, om aktiemarkedet steg i hans præsidentperiode. Det gjorde det, men gjorde han det bedre end sine forgængere?
21. januar 2021 kl. 14.42
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson kommer op i gear i løbet af den kommende uge med regnskaber fra C25-selskaber som Tryg, Ambu og Netcompany, der er ved eksamensbordet tirsdag, onsdag og torsdag.
19. januar 2021 kl. 10.12
Aktieudsigten: Flere amerikanske giganter rapporterer denne uge, blandt andre Procter & Gamble, Intel og IBM. I Danmark lægger Topdanmark ud som det første større selskab.
15. januar 2021 kl. 13.54
Aktieudsigten: I USA kommer regnskabsmeddelelserne ind i en lind strøm, mens vi i Danmark starter så småt med tal fra Topdanmark på fredag. Og så er der naturligvis overdragelse af præsidentembedet i USA onsdag.
Omvalget i Georgia er afgørende for en række danske aktier.
23. december 2020 kl. 12.00
Investorviden: Fremtiden for det danske aktiemarked – og mange andre finansielle markeder verden over – afgøres allerede den 5 . januar ved to omvalg i amerikansk delstat. Frank Hvid Petersen forklarer baggrunden, konsekvenserne og hvilke aktier, der især risikerer at blive ramt ved en demokratisk valgsejr.
23. december 2020 kl. 10.55
Aktieudsigten: Mutationer af coronavirussen har givet ny usikkerhed i aktiemarkedet, men ugen vil formodentlig være præget af lav handelsaktivitet. Hold øje med selskaber som Vestas og Simcorp, der ofte melder om store ordrer lige før nytår.
18. december 2020 kl. 11.27
Aktieudsigten: Der er udsigt til nogle stille dage på aktiemarkederne, hvor investorerne gør sig klar til julen og afslutningen på et turbulent år. På den danske scene er entreprenørkoncernen Per Aarsleff mandag parat med sit forskudte regnskab og dagen efter lander regnskabet fra Roblon.
15. december 2020 kl. 18.12
Aktieudsigten: Torsdag og fredag byder på få regnskaber, men udløb af amerikanske futures og optioner kan give store udsving i kurserne.
10. december 2020 kl. 13.09
Aktieudsigten: Brexit-forhandlingerne kommer til at fylde en del, og onsdag er der møde i den amerikanske centralbank. Tre mindre danske børsselskaber aflægger regnskab, mens de udenlandske børser kan byde på tal fra Fedex, Nike og Inditex.
07. december 2020 kl. 16.12
Aktieudsigten: Torsdag bliver ugens højdepunkt i kraft af mødet i Den europæiske Centralbank og de amerikanske sundhedsmyndigheders afgørelse af, om den første COVID19-vaccine kan tages i brug.
04. december 2020 kl. 11.29
Aktieudsigten: Der ventes kun få selskabsspecifikke nyheder denne uge, hvor mødet i Den europæiske Centralbank torsdag vil være i fokus. Samme dag afgør de amerikanske sundhedsmyndigheder om den første COVID19-vaccine kan tages i brug.
24. november 2020 kl. 16.32
Aktieudsigten: Det bliver en stille afslutning på ugen. I USA fejres Thanksgiving torsdag, og fredagen er derfor også kun en halv handelsdag på de amerikanske børser. Sæsonen for kvartalsregnskaber er afsluttet på udenlandske aktiemarkeder, og i Danmark synger den på absolut sidste vers. 
20. november 2020 kl. 10.29
Aktieudsigten: Rockwool leverer sidste C25-regnskab, og blandt sidepapirerne byder ugen på regnskaber fra blandt andre Nilfisk og RTX.
17. november 2020 kl. 12.08
Aktieudsigten: Efter onsdagens tal fra AP Møller - Maersk følger kvartalsregnskabet fra Maersk Drilling (The Drilling Company of 1972) fredag. Også Sanistål og Brøndby IF rapporterer sidst på ugen.
13. november 2020 kl. 11.05
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson er gået på hæld, og ugen byder kun på to regnskaber fra C25-selskaber: Royal Unibrew tirsdag og Mærsk onsdag. Fredag rapporterer borerigsselskabet Maersk Drilling, mens Brødrene Hartmann, NTG, Sanistål og U.I.E. også leverer regnskaber i løbet af ugen.
04. november 2020 kl. 15.12
Investorviden: Meget tyder på, at den kommende præsident ikke får magt som han har agt. Det reagerer aktierne positivt på, fordi aktierne godt kan lide et lammet Washington, vurderer chefstrateg.
30. oktober 2020 kl. 15.10
Investorviden: Danske medicinalselskaber og amerikanske tech-giganter vil have de bedste forudsætninger, hvis Donald Trump snupper fire år mere i det ovale værelse.
27. oktober 2020 kl. 12.04
Aktieudsigten: Novo Nordisk og DSV er nogle af de danske giganter, der rapporterer om tredje kvartal i de kommende dage.
5 danske aktietips til dig der tror på Biden.
27. oktober 2020 kl. 11.37
Investorviden: Selvom Donald Trump har været aktiemarkedets mand, siden han blev valgt som USA's præsident, er der en række danske aktier, der formentlig vil få det bedre, hvis Joe Biden vinder valget på tirsdag.
16. oktober 2020 kl. 12.04
Aktieudsigten: En række danske børsnoterede selskaber har i løbet af de seneste uger opjusteret forventningerne. Den udvikling kan fortsætte og investorerne bør fortsat være på vagt over for uventede meldinger.
Foto: Shutterstock
15. oktober 2020 kl. 11.33
Investorviden: Vi vil gerne fremme investorkulturen i Danmark. Det skaber arbejdspladser og understøtter viljen til at spare op og sikre egen forsørgelse. Så lad nu være med at ændre pensions- og skattesystemet hele tiden.
09. oktober 2020 kl. 11.16
Aktieudsigten: Investorerne får efter godt en måned uden nævneværdige regnskabsinput igen nyt fra den anden side af Atlanten, hvor storbanken JPMorgan vanen tro skyder regnskabssæsonen i gang. Tirsdag vil opmærksomheden for investorerne på børsen i København blive rettet mod periodemeddelelsen fra Demant, og Genmab-investorerne får salgstal for storsællerten Darzalex med regnskabspræsentationen fra Johnson & Johnson.
02. oktober 2020 kl. 11.45
Aktieudsigten: Nyheden om Donald Trumps smitte med coronavirus giver ny usikkerhed, men ellers forventes en stille uge. De kinesiske markeder har lukket til og med onsdag, og i Danmark ventes kun regnskaber fra Tryg og Chr. Hansen.
25. september 2020 kl. 12.11
Aktieudsigten: Den amerikanske valgkamp bliver for alvor skudt i gang med debatten tirsdag mellem præsident Donald Trump og udfordreren Joe Biden. Ugen byder på et par tunge amerikanske nøgletal i form af torsdagens ISM-erhvervstillidsopgørelse samt fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport. Kina påbegynder torsdag sin ugelange Golden Week-ferie, og på den danske scene vil fokus være rettet mod regnskabet fra Bang & Olufsen.
24. september 2020 kl. 15.49
Foreningsnyt: Regeringen foreslår at lukke muligheden for at eje unoterede aktier gennem en aldersopsparing fra nytår. Dansk Aktionærforening er modstander af forslaget
Foto: Shutterstock
22. september 2020 kl. 08.44
Analyse: Fem skarpe strateger og investorer giver deres bud på, hvor aktierne skal hen efter præsidentvalget i november.
18. september 2020 kl. 12.16
Aktieudsigten: Nike og Tesla kan løbe med opmærksomheden i stille uge. Nike rapporterer tirsdag og samme dag afholder Tesla sin med spænding ventede "batteridag". På det danske aktiemarked udsender Flügger, Dantax og AGF regnskabstal i ugens løb.
10. september 2020 kl. 11.39
Aktieudsigten: Ugens store begivenhed er den amerikanske centralbanks udmelding om renten onsdag. Desuden byder ugen på regnskaber fra flere mindre, danske selskaber og produktnyheder fra Apple.
08. september 2020 kl. 15.16
Aktieudsigten: Styrkelsen af euro - og dermed danske kroner - overfor dolaren er stoppet de seneste uger. Udviklingen i den nærmeste fremtid afhænger blandt andet af torsdagens rentemøde i ECB.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: