politik

25. september 2020 kl. 12.11
Aktieudsigten: Den amerikanske valgkamp bliver for alvor skudt i gang med debatten tirsdag mellem præsident Donald Trump og udfordreren Joe Biden. Ugen byder på et par tunge amerikanske nøgletal i form af torsdagens ISM-erhvervstillidsopgørelse samt fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport. Kina påbegynder torsdag sin ugelange Golden Week-ferie, og på den danske scene vil fokus være rettet mod regnskabet fra Bang & Olufsen.
24. september 2020 kl. 15.49
Foreningsnyt: Regeringen foreslår at lukke muligheden for at eje unoterede aktier gennem en aldersopsparing fra nytår. Dansk Aktionærforening er modstander af forslaget
18. september 2020 kl. 12.16
Aktieudsigten: Nike og Tesla kan løbe med opmærksomheden i stille uge. Nike rapporterer tirsdag og samme dag afholder Tesla sin med spænding ventede "batteridag". På det danske aktiemarked udsender Flügger, Dantax og AGF regnskabstal i ugens løb.
10. september 2020 kl. 11.39
Aktieudsigten: Ugens store begivenhed er den amerikanske centralbanks udmelding om renten onsdag. Desuden byder ugen på regnskaber fra flere mindre, danske selskaber og produktnyheder fra Apple.
08. september 2020 kl. 15.16
Aktieudsigten: Styrkelsen af euro - og dermed danske kroner - overfor dolaren er stoppet de seneste uger. Udviklingen i den nærmeste fremtid afhænger blandt andet af torsdagens rentemøde i ECB.
04. september 2020 kl. 10.54
Aktieudsigten: Der er stille på selskabsfronten, men næste uge kan alligevel blive interessant. Er sidste uges nedtur for teknologiaktierne starten på en nedtur, eller er der blot tale om en korrektion? Det amerikanske marked er lukket mandag, og største programsatte begivenhed er ECBs rentemøde torsdag.
31. august 2020 kl. 15.34
Aktieudsigten: Torsdag får vi muligvis indirekte nyt om Pandora i kraft af den amerikanske forhandler, Signets, kvartalsregnskab. Fredag offentliggøres det såkaldte "kongetal" for USAs økonomi.
28. august 2020 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den danske regnskabssæson er et overstået kapital for de største danske selskaber, hvor ugen kun byder på mindre danske regnskaber såsom Skako. Pandora-investorerne kan torsdag få lidt nyt i regnskabet fra den amerikanske smykkeforhandler Signet. I fraværet af regnskaber vil investorerne have fokus på nøgletal fra USA
Foto: Shutterstock
25. august 2020 kl. 11.30
Finansnyhed: Covid-19 holdt i den forgangne uge fortsat verdensøkonomien i et førergreb, hvor smittetallene endnu en gang dikterede nøgletallene. Og sådan kommer det også til at være i fremtiden, lød det onsdag i det offentliggjorte mødereferat fra den amerikanske centralbanks, Federal Reserve, rentemøde den 28. og 29. juli. På mødet i slutningen af juli blev centralbankens medlemmer enige om, at den økonomiske udvikling den kommende tid vil afhænge af udviklingen i smitten, og på det område var udsigterne "højst usikre".
24. august 2020 kl. 11.51
Aktieudsigten: Ugens sidst to handelsdage byder på regnskabstal fra Scandinavian Tobacco Group, cBrain og Ophazyme.
21. august 2020 kl. 11.33
Aktieudsigten: Hos C25-selskaberne runder Ambu og Bavarian Nordic regnskabs-sæsonen af onsdag, og ugen byder også på tal fra flere interessante sidepairer, blandt andre Sydbank, Per Aarsleff, SAS og Scandinavian Tobacco Group.
Foto: DR
19. august 2020 kl. 13.12
Presseomtale: Regeringens planer om at finansiere tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet med højere skat på aktieindkomst er det modsatte af, hvad det danske samfund har brug for. Dansk Aktionærforenings direktør, Mikael Bak, var i TV-Avisen onsdag for at forklare sammenhængen mellem aktieinvesteringer og velfærd.
19. august 2020 kl. 12.34
Investorviden: Den uafhængige tænketank Kraka har beregnet, at det forventede provenu fra den forhøjede aktieskat kan blive langt mindre end forudsat af regeringen.
18. august 2020 kl. 12.09
Aktieudsigten: Sværvægterne stjal rampelyset i ugens start, men torsdag bliver der plads til at fokusere på Rockwool, Nilfisk og Matas. Opmærksomheden vil også være rettet mod handelsforholdet mellem USA og Kina. Generelt vil investorerne fortsat have fokus på smitteudvikling, myndighedernes tiltag for at begrænse en anden bølge samt regeringer og centralbankers støttetiltag.
14. august 2020 kl. 14.42
Analyse: Rusland skulle efter sigende have en corona-vaccine på vej. Vi kender ikke effekten, men en eller anden dag kommer der en vaccine, og hvem vil til den tid bliver aktiemarkedets vindere og tabere. Det er muligvis ikke dem, du tror. Læs hvorfor Vladimir Putin og Sputnik V måske er den største risiko for det danske aktiemarked. 
14. august 2020 kl. 11.35
Aktieudsigten: Endnu en stor regnskabsuge venter med rapportering fra C25-selskaberne Demant, Coloplast, Jyske Bank, Pandora, Mærsk, GN og Rockwool. Blandt sidepapirerne kommer der regnskabstal fra blandt andre rederierne Torm og D/S Norden, de tidligere søstre, NKT og Nilfisk samt fremadstormende Netcompany.
07. august 2020 kl. 11.03
Aktieudsigten: Strømmen af regnskaber eksploderer i den kommende uge, hvor ikke mindre end otte C25-selskaber - plus mange andre - afslører hvor hårdt coronakrisen har ramt, og hvad investorerne kan forvente resten af året.
10. juli 2020 kl. 11.08
Aktieudsigten: De amerikanske storbanker lægger ud, og sidst på ugen udsender også Nordea og Danske Bank halvårsregnskaber. Desuden ventes nyt fra Genmab, Topdanmark og ECB, der afholder rentemøde torsdag..
03. juli 2020 kl. 12.24
Aktieudsigten: Regnskaber fra forsikringskoncernen Tryg og Bang & Olufsen er blandt højdepunkterne i løbet af ugen, som til gengæld ikke byder på særligt mange nøgletal af den helt tunge kaliber. Da mange samtidig holder sommerferie, kan der ventes en mere afdæmpet aktivitet på finansmarkederne. Amerikanerne er dog tilbage igen efter den forlængede weekend i forbindelse med lørdagens nationaldag 4. juli, men den amerikanske sæson for aflæggelse af regnskaber for andet kvartal starter først for alvor i uge 29.
02. juli 2020 kl. 10.50
Investorviden: Vil forhøjelsen af aktiesparekontoen ikke kun gavne "de rige" og øge uligheden, og er det i bund og grund ikke kun mænd, der vil benytte sig af kontoen? Bekymringerne var mange i de politiske diskussioner op til, at loftet på aktiesparekontoen blev fordoblet. Men fakta taler heldigvis imod bekymringerne.
12. juni 2020 kl. 11.34
Aktieudsigten: Den månedlange optur standsede brat sidste uge efter fornyet bekymring om forløbet af virusudbruddet og om de økonomiske udsigter. Den kommende uge byder på flere pejlemærker om den økonomiske udvikling, men få selskabsspecifikke nyheder.
04. juni 2020 kl. 11.00
Aktieudsigten: Der er god stemning på aktiemarkederne i øjeblikket, men samtidig står usikkerhedselementerne i kø. Ugens største kalendersatte begivenhed bliver onsdagens rentemøde i USA, mens Pandora-investorerne tirsdag kan få nyt om markedsstemningen fra den amerikanske smykkeforhandler Signet.
19. maj 2020 kl. 09.57
Aktieudsigten: De seneste måneder har været tumultariske med nedlukning af de fleste af verdens store økonomier. Siden slutningen af marts er aktiemarkederne steget kraftigt, ikke mindst de amerikanske teknologiaktier, som nu er mindre end 10 procent fra toppen lige før virusudbruddet. Investorerne vil derfor fortsat skulle afveje, om tiltagene fra centralbanker og politikere er store nok til at berettige det kraftige rebound i aktiekurserne.
15. maj 2020 kl. 11.25
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen i udlandet er afsluttet, og coronakrisen kan igen tage overskrifterne i finansmedierne.
07. maj 2020 kl. 11.12
Aktieudsigten: De store internationale selskaber har aflagt opdateringer for årets første tre måneder. I Danmark synger regnskabssæsonen på sidste vers, hvor der kun mangler tal fra C25-medlemmerne Lundbeck, A.P. Møller – Mærsk og Rockwool, som kommer i denne uge, mens Simcorp venter til næste uge. Afslutningen af regnskabssæsonen giver plads til genopblusning af gamle temaer eller opblomstring af nye.
01. maj 2020 kl. 11.19
Aktieudsigten: April blev den bedste måned for S&P 500-indekset siden 1987. Spørgsmålet er nu, om det er gået lidt for hurtigt, og om det gode, gamle børsordsprog om at sælge i maj kommer til at holde stik. Ugen byder på en kongerække af regnskabsaktuelle selskaber, heriblandt Vestas, Pandora, Ambu og Demant tirsdag og Novo Nordisk, Coloplast, Genmab og ISS onsdag. Fredag venter en gyser, når rapporten for udviklingen på det amerikanske arbejdsmarked offentliggøres.
24. april 2020 kl. 11.12
Aktieudsigten: Det bliver en meget tung regnskabsuge på den danske scene, hvor der leveres regnskaber fra sværvægtere såsom Ørsted, Danske Bank, Nordea, Novozymes, DSV Panalpina og Carlsberg samt lidt mindre selskaber såsom FLSmidth, Unibrew, GN Store Nord og Sydbank. På den internationale scene vil opmærksomheden fortsat være rettet mod udviklingen i coronaviruspandemien, og bekæmpelsen af de negative økonomiske effekter af krisen. I den forbindelse kan der komme nyt onsdag aften fra den amerikanske centralbank og torsdag eftermiddag fra Den Europæiske Centralbank, når begge centralbanker er klar med rentemeldinger.
08. april 2020 kl. 11.00
Aktieudsigten: Påskeugen har færre handelsdage end normale uger, men det afholder ikke det amerikanske marked fra at tage hul på kvartalsregnskaberne. Blandt de større selskaber rapporterer JPMorgan, Wells Fargo og Johnson & Johnson. I Danmark kommer der regnskab fra Chr. Hansen. Coronakrisen vil dog fortsat sætte tonen på markederne.
03. april 2020 kl. 11.40
Aktieudsigten: Påskeugen er traditionelt en stille uge på finansmarkederne, men i år kan nye meldinger om coronakrisens udvikling skubbe markederne i den ene eller den anden retning. Også nyt fra Opec-mødet mandag og offentliggørelse af referatet fra seneste Fed-møde onsdag er værd at holde øje med.
Foto: Shutterstock
25. marts 2020 kl. 10.35
Finansnyhed: Den private kapital kan gøre en stor forskel, når vi skal have Danmark tilbage på sporet. Det handler om at skabe nogle ordninger, så flere får lyst til at være med - for der er brug for investeringskapital i det danske samfund, særligt til alle de glemte virksomheder udenfor C25.
20. marts 2020 kl. 08.18
Aktieudsigten: Effekterne af virusudbruddet og myndighedernes tiltag for at støtte den økonomiske aktivitet dominerer totalt. Der kommer dog enkelte interessante regnskaber, blandt andet fra Nike, Micron Technology, Tiffany og Signet. Mange selskaber vil formodentlig annullere deres forventninger til resultaterne for 2020.
16. marts 2020 kl. 17.17
Investorviden: Den nuværende markedsuro har gjort aktier mere attraktive for de langsigtede aktieinvestorer. Men øget risiko for en global recession af endnu ukendt dybde, gør de kortsigtede aktieudsigter meget ustabile - trods massiv global lempelse af finans- og pengepolitik. Læs her hvilke typer aktier, du skal holde særligt øje med.
13. marts 2020 kl. 15.19
Aktieudsigten: Alt handler nu om udbredelsen af coronavirus og ugens eneste, på forhånd fastsatte, højdepunkt er en forventet amerikansk rentenedsættelse på onsdag.
28. februar 2020 kl. 12.35
Investorviden: Hvis du svarer ja til spørgsmålet i overskriften, er der ingen grund til at læse videre. Nyd din sidste tid på jorden. Hvis du derimod er interesseret i at se, hvordan aktiemarkedet har klaret tidligere kriser, så læs videre.
28. februar 2020 kl. 12.16
Aktieudsigten: Den seneste uge har budt på den hurtigste korrektion på de amerikanske aktiemarkeder siden 1933, idet den frygtede coronavirus i forrige weekend spredte sig ud over Kinas grænser. Det skabte lige pludselig et scenarie, hvor investorerne skulle til at indregne, at det ikke kun var Kinas økonomi, der ville blive ramt, men at det nu var hele verden. Fokus vil derfor være på, om coronavirusudbruddet bliver inddæmmet, hvor opmærksomheden især vil være på, om det nye antal smittede uden for Kina begynder at falde.
21. februar 2020 kl. 11.27
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen er allerede gået på hæld i udlandet, men i Danmark fortsætter den med regnskaber fra C25-selskaberne Jyske Bank og ISS. Blandt de lidt mindre sidepapirer leveres også regnskaber fra Sydbank, Nilfisk, NKT og Scandinavian Tobacco Group. På den internationale scene er opmærksomheden fortsat rettet mod meldinger om udviklingen i nye smittede og døde som følge af coronavirus.
14. februar 2020 kl. 10.43
Aktieudsigten: De danske skoleelever vender tilbage fra vinterferien, og det samme gælder de store danske børsnoterede selskaber, der igen åbner op for regnskabsvinduet. Det giver i løbet af ugen regnskaber fra blandt andet biotekselskaberne Genmab og Bavarian Nordic samt rederiet Mærsk. Ugen starter stille og roligt på de internationale aktiemarkeder, idet amerikanerne holder fri som følge af helligdagen Presidents Day. Opmærksomheden vil fortsat være rettet mod meldinger fra Kina om udviklingen i nye tilfælde af smittede og døde relateret til coronavirusset.
06. februar 2020 kl. 13.29
Aktieudsigten: Den forgangne uge har været en sand regnskabsstorm med regnskaber fra sværvægtere såsom Novo, Danske Bank, Vestas og DSV Panalpina. I den nye uge står vinterferien for døren, og det kan præge mængden af aktører på den danske scene, idet langt hovedparten af de store danske selskaber har valgt at lægge regnskaberne før og efter Uge 7.
Bæredygtighed er kommet for at blive, men olieselskaber er endnu ikke dømt ude.
28. januar 2020 kl. 12.01
Investorviden: Aktiemarkederne formåede i 2019 overordnet set at levere en børsfest. Men hvad lærte vi egentlig af 2019? Vi har bedt fire eksperter fortælle hvilke nye indsigter de tager med sig ind i 2020.
24. januar 2020 kl. 11.37
Aktieudsigten: Denne uge byder på regnskab fra et enkelt C25-selskab, Ørsted, mens der er konkurrentnyt fra udlandet om storbankerne, Vestas, Novo Nordisk og FLSmidth. Også Apple og Microsoft er regnskabsaktuelle.
10. januar 2020 kl. 11.16
Aktieudsigten: De globale aktiemarkeder er ikke til at stoppe, og opturen fortsætter med uformindsket styrke. En ny regnskabssæson står for døren, og det store spørgsmål er, om selskaberne kan leve op til forventningerne. Tirsdag skydes den amerikanske regnskabssæson i gang med tal fra en række storbanker. På den danske scene vil fokus være rettet mod tirsdagens regnskab fra Bang & Olufsen, der dog allerede har nedjusteret forventningerne, og onsdagens regnskab fra Chr. Hansen.
03. januar 2020 kl. 10.33
Ugens Tekniske Analyse: Årets første fulde handelsuge er fattig på regnskaber, men det amerikanske missilangreb i Irak kan give uro. Fredag offentliggøres USAs arbejdsmarkedsrapport for december, også kaldet "kongetallet" for amerikansk økonomi.
20. december 2019 kl. 10.27
Aktieudsigten: Der er udsigt til en meget stille uge med få kalendersatte begivenheder omkring juledagene. Der kan komme udsving i forskellige aktier og sektorer i perioden frem mod nytår på grund af "window dressing", hvor fondsforvaltere køber op i aktier, der har klaret sig godt, mens tabsgivende aktier sælges. På den danske scene kan Vestas og SimCorp få opmærksomhed i tilfælde af ordreannonceringer inden årsskiftet. Topdanmark vender først på ugen tilbage til det gode selskab i C25-indekset, hvor forsikringsaktien snupper pladsen fra Maersk Drilling.
19. december 2019 kl. 10.33
Presseomtale: Et flertal i Folketinget vil forsøge at puste nyt liv i aktiesparekontoen, som er en ordning, der giver danskere mulighed for at investere frie midler i aktier til en lempelig beskatning. Det maksimalt tilladte indskud på ordningen hæves den 1. januar fra 50.000 til 100.000 kr.
18. december 2019 kl. 15.01
Investorviden: Vi står på tærsklen ikke bare til et nyt år, men et nyt årti. Det er dermed højsæson for spådomme om, hvor markedet skal hen. Hvad er udsigterne for 2020? Og hvilke specifikke sektorer og typer af aktier vil klare sig bedst?  Der er mange - og meget forskellige - bud på et svar. Frank Hvid Petersen giver dig her et overblik over de mulige scenarier for 2020. Du får også en ide om hvilke aktier, der vil gøre det bedst i de forskellige scenarier.
17. december 2019 kl. 08.01
Presseomtale: Investering skal være en mulighed for alle, men det kræver, at der bliver skabt effektive ordninger, der kan få flere til at investere. Danske vækstvirksomheder og helt almindelige danskere med penge på bankkontoen er sendt i venteposition, efter at partierne bag finansloven for nyligt offentliggjorde deres fælles aftalepapir. Aktiesparekontoen, der har til formål at få flere private danskere til at spare op i aktier og skaffe mere kapital til børsnoterede virksomheder, er tilsyneladende sikret en fremtid, men ingen tør sige præcist hvordan.
13. december 2019 kl. 11.31
Aktieudsigten: Investorerne står foran en uge uden helt så store kalendersatte begivenheder som den netop overståede, der bød på valg i Storbritannien samt rentemøder hos både den amerikanske centralbank og Den Europæiske Centralbank. Krydderiet i den forgangne uge blev positive meldinger om en fase 1-handelsaftale mellem USA og Kina, som gav solid medvind til aktierne. Især de cykliske aktier blev hjulpet af udsigten til en mere forsonende linje mellem de to supermagter. I den sidste hele uge frem mod jul kan investorerne finde inspiration i et par rentemøder i henholdsvis Storbritannien og Sverige, og yderligere leveres der regnskaber fra transportgiganten Fedex og Nike. På den danske scene rapporterer Per Aarsleff og Roblon.
06. december 2019 kl. 11.24
Aktieudsigten: Det bliver en begivenhedsrig uge på makrofronten med rentemøder både i Den amerikanske centralbank, Fed, og den europæiske pendant, ECB. Torsdag byder også på valg i Storbritannien, hvor markedet venter et absolut flertal til Boris Johnson. Regnskabssæsonen er afsluttet, så der er kun få kalendersatte begivenheder på selskabsfronten.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

  • Aktionæren 7/2020
    6.-9. oktober
  • Aktionæren 8/2020
    9.-12. november
  • Aktionæren 9/2020
    15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: