politik

24. januar 2020 kl. 11.37
Aktieudsigten: Denne uge byder på regnskab fra et enkelt C25-selskab, Ørsted, mens der er konkurrentnyt fra udlandet om storbankerne, Vestas, Novo Nordisk og FLSmidth. Også Apple og Microsoft er regnskabsaktuelle.
10. januar 2020 kl. 11.16
Aktieudsigten: De globale aktiemarkeder er ikke til at stoppe, og opturen fortsætter med uformindsket styrke. En ny regnskabssæson står for døren, og det store spørgsmål er, om selskaberne kan leve op til forventningerne. Tirsdag skydes den amerikanske regnskabssæson i gang med tal fra en række storbanker. På den danske scene vil fokus være rettet mod tirsdagens regnskab fra Bang & Olufsen, der dog allerede har nedjusteret forventningerne, og onsdagens regnskab fra Chr. Hansen.
03. januar 2020 kl. 10.33
Aktieudsigten: Årets første fulde handelsuge er fattig på regnskaber, men det amerikanske missilangreb i Irak kan give uro. Fredag offentliggøres USAs arbejdsmarkedsrapport for december, også kaldet "kongetallet" for amerikansk økonomi.
20. december 2019 kl. 10.27
Aktieudsigten: Der er udsigt til en meget stille uge med få kalendersatte begivenheder omkring juledagene. Der kan komme udsving i forskellige aktier og sektorer i perioden frem mod nytår på grund af "window dressing", hvor fondsforvaltere køber op i aktier, der har klaret sig godt, mens tabsgivende aktier sælges. På den danske scene kan Vestas og SimCorp få opmærksomhed i tilfælde af ordreannonceringer inden årsskiftet. Topdanmark vender først på ugen tilbage til det gode selskab i C25-indekset, hvor forsikringsaktien snupper pladsen fra Maersk Drilling.
19. december 2019 kl. 10.33
Presseomtale: Et flertal i Folketinget vil forsøge at puste nyt liv i aktiesparekontoen, som er en ordning, der giver danskere mulighed for at investere frie midler i aktier til en lempelig beskatning. Det maksimalt tilladte indskud på ordningen hæves den 1. januar fra 50.000 til 100.000 kr.
18. december 2019 kl. 15.01
Investorviden: Vi står på tærsklen ikke bare til et nyt år, men et nyt årti. Det er dermed højsæson for spådomme om, hvor markedet skal hen. Hvad er udsigterne for 2020? Og hvilke specifikke sektorer og typer af aktier vil klare sig bedst?  Der er mange - og meget forskellige - bud på et svar. Frank Hvid Petersen giver dig her et overblik over de mulige scenarier for 2020. Du får også en ide om hvilke aktier, der vil gøre det bedst i de forskellige scenarier.
17. december 2019 kl. 08.01
Presseomtale: Investering skal være en mulighed for alle, men det kræver, at der bliver skabt effektive ordninger, der kan få flere til at investere. Danske vækstvirksomheder og helt almindelige danskere med penge på bankkontoen er sendt i venteposition, efter at partierne bag finansloven for nyligt offentliggjorde deres fælles aftalepapir. Aktiesparekontoen, der har til formål at få flere private danskere til at spare op i aktier og skaffe mere kapital til børsnoterede virksomheder, er tilsyneladende sikret en fremtid, men ingen tør sige præcist hvordan.
13. december 2019 kl. 11.31
Aktieudsigten: Investorerne står foran en uge uden helt så store kalendersatte begivenheder som den netop overståede, der bød på valg i Storbritannien samt rentemøder hos både den amerikanske centralbank og Den Europæiske Centralbank. Krydderiet i den forgangne uge blev positive meldinger om en fase 1-handelsaftale mellem USA og Kina, som gav solid medvind til aktierne. Især de cykliske aktier blev hjulpet af udsigten til en mere forsonende linje mellem de to supermagter. I den sidste hele uge frem mod jul kan investorerne finde inspiration i et par rentemøder i henholdsvis Storbritannien og Sverige, og yderligere leveres der regnskaber fra transportgiganten Fedex og Nike. På den danske scene rapporterer Per Aarsleff og Roblon.
06. december 2019 kl. 11.24
Aktieudsigten: Det bliver en begivenhedsrig uge på makrofronten med rentemøder både i Den amerikanske centralbank, Fed, og den europæiske pendant, ECB. Torsdag byder også på valg i Storbritannien, hvor markedet venter et absolut flertal til Boris Johnson. Regnskabssæsonen er afsluttet, så der er kun få kalendersatte begivenheder på selskabsfronten.
04. december 2019 kl. 09.49
Finansnyhed: Så kom Finansloven for 2020 på plads og selv om der blev delt penge ud til mange, var der ikke mange gaver til de danske aktionærer. På den anden side gik det heller ikke helt så galt som frygtet.
22. november 2019 kl. 10.39
Aktieudsigten: Regnskabssæsonen går på hæld, og der ventes kun få danske regnskabsrapporteringer, hvor borerigkoncernen Maersk Drilling vil tage størst opmærksomhed. Torsdag vil handelsaktiviteten blive reduceret, som følge af Thanksgivning Day i USA. Fredagen er også kun en halv handelsdag på børserne i New York, hvor søgelyset vil være rettet mod meldinger fra detailsektoren og Black Friday-salget.
15. november 2019 kl. 12.04
Aktieudsigten: Strømmen af kvartalsrapporteringer er ved at tynde ud, men der mangler stadig enkelte, store selskaber. Novo Nordisk' kapitalmarkedsdag onsdag kan give spændende nyt om børsens største virksomhed.
07. november 2019 kl. 12.10
Aktieudsigten: Rapporteringssæsonen i Danmark er gået ind i den sidste fase, og den kommende uge byder på regnskaber fra blandt andre Ambu, A.P. Møller - Mærsk, DFDS og Royal Unibrew.
01. november 2019 kl. 11.27
Aktieudsigten: Handelskrigen har været det altafgørende emne på aktiemarkedet i mere end et år, men på det seneste er der blæst mere positive vinde ind over USA og Kina, idet begge lande har intentioner om i november at underskrive første fase af en handelsaftale. Det har været medvirkende til at sende det amerikanske S&P 500-indeks op i et nyt rekordniveau, og det har også været med til at løfte de ellers hårdt ramte cykliske aktier. På den danske scene bliver det igen en stor regnskabsuge, hvor Coloplast, Lundbeck og Pandora er i ilden tirsdag, mens Vestas, GN Store Nord og ISS er ved eksamensbordet torsdag.
25. oktober 2019 kl. 13.35
Aktieudsigten: Der har hidtil ikke været en entydig tendens i regnskaberne for tredje kvartal, men i den kommende uge bliver vi meget klogere, når FLSmidth, Ørsted, Novo Nordisk, DSV Panalpina, Danske Bank, Carlsberg og Jyske Bank rapporterer.
Foto: Radio24syv
25. oktober 2019 kl. 11.48
Finansnyhed: Siden det i onsdags kom frem, at Radio 24Syv lukker, har mange af vores medlemmer været bekymrede. Hvad sker der mon med Millionærklubben?
04. oktober 2019 kl. 11.15
Aktieudsigten: Tryg er vanen tro hurtig til at lægge sine tal sammen, og også Chr. Hansen rapporterer denne uge, sidstnævnte dog med årsregnskab. Internationalt vil fokus blive rettet mod mødet mellem den kinesiske vicepremierminister Liu He og hans amerikanske modpart.
27. september 2019 kl. 11.13
Aktieudsigten: Den amerikanske økonomis sundhedstilstand kommer under lup med tirsdagens ISM-erhvervstillidsopgørelse og fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport. De to rapporter kan blive udslagsgivende for centralbankens ageren på rentemødet i slutningen af måneden. De sidste fire dage af ugen bliver uden aktieinput fra Kina, idet riget i midten holder national friuge. Regnskabsmæssigt vil fokus på den danske scene være rettet mod pressede Bang & Olufsen og eventuelle udmeldinger om salg af forretningen.
26. september 2019 kl. 15.26
Presseomtale: De negative renter har en positiv, men overset effekt, nemlig at det er blevet mere attraktivt at investere aktivt.
20. september 2019 kl. 13.26
Aktieudsigten: Den seneste uge har, til trods for store begivenheder som centralbankmøde i USA, stigende repo-renter i USA og den vedvarende handelskrig mellem USA og Kina, givet bemærkelsesværdigt små udsving på aktiemarkederne. Den forestående uge har umiddelbart ikke så store kalendersatte begivenheder på tapetet, men regnskabet fra sportsudstyrsgiganten Nike kan give investorerne input om privatforbrugernes købelyst, mens en opløftende regnskabsmelding fra mikrochipproducenten Micron Technology kan give en indikation om positive vinde på aktiemarkedet.
06. september 2019 kl. 11.15
Aktieudsigten: Trump og handelskrigen med Kina har længe været et tema for finansmarkederne og, alt afhængig af meldingerne fra denne kant, kan det også komme i spil i ugen, hvor det er småt med regnskabspræsentationer. De vigtige europæiske pejlemærker er rentemøde hos Den Europæiske Centralbank, hvor man kan forvente lempelser til støtte for økonomien. De britiske premierminister Boris Johnson og hans interne kamp om en hård Brexit-line vil også komme i fokus.
30. august 2019 kl. 11.47
Aktieudsigten: Kalenderen ser lidt tyndbenet ud, men mandagen er sidste sommerferiedag for mange på Wall Street. Fra tirsdag kan man forvente øget aktivitet på de globale finansmarkeder. Makrofolkene vil fokusere  på den amerikanske erhvervstillid tirsdag og den amerikanske arbejdsmarkedsrapport fredag. Pandora-investorer kan også kigge mod USA og regnskabet fra smykkeforhandleren, Signet Jewelers.
09. august 2019 kl. 11.44
Investorviden: En stor dansk regnskabsuge står igen for døren, denne gang med regnskaber fra Mærsk, Vestas, Coloplast og Lundbeck. På den globale scene er uromageren fortsat nyheder om handelskrigen mellem USA og Kina, som i sidste uge blev løftet til et nyt, kritisk højdepunkt. Samtidig er rentepresset øget over den seneste uge. Der kommer kun makrotal af mellemkaliber og de forventes derfor ikke at få afgørende betydning.
02. august 2019 kl. 10.36
Aktieudsigten: Fokus er fortsat på renterne og den globale økonomi, efter at præsident Donald Trump i sidste uge optrappede handelskrigen med annonceringen af yderligere toldafgifter. Forventningen om yderligere rentesænkning er dermed steget på grund af bekymringer om handelskrigens effekt på den økonomiske vækst. På det marked vil fokus være rettet mod regnskaberne fra Ørsted, FLSmidth, Novozymes og afslutningsvis Novo Nordisk.
26. juli 2019 kl. 09.53
Aktieudsigten: Blikket rettes igen mod Trumps armlægning med Kina, idet der ventes nye forhandlinger. Der vil desuden være fokus på det amerikanske rentemøde onsdag. Den internationale regnskabssæson kører for fuld skrue og på den danske scene får vi regnskab fra DSV. Investorer i Vestas og Novo Nordisk kan holde øje med nyt fra konkurrenterne.
19. juli 2019 kl. 09.58
Aktieudsigten: Der er stille på den danske scene, men investorerne får dog god mulighed for at finde inspiration fra udlandet i den kommende uge. Specielt den europæiske bilindustri kommer i søgelyset med regnskaber fra branchens store drenge. Ugen afsluttes med den helt store makrokonge – de amerikanske BNP-tal for 2. kvartal. Men er tallene reelt er for bagudskuende midt i uroen om handelskrig?
12. juli 2019 kl. 11.41
Aktieudsigten: Investorerne vil i ugen holde vejret i håb om, at der ikke kommer flere negative overraskelser efter nedjusteringer sidste uge fra kemikaliegiganten BASF og bilproducenten Daimler. I USA starter regnskabssæsonen for alvor mandag med regnskab fra Citigroup efterfulgt af JPMorgan, Wells Fargo og Goldman Sachs tirsdag. Også på den danske scene er bankerne i fokus med torsdagens regnskaber fra Danske Bank og Nordea.
05. juli 2019 kl. 10.54
Aktieudsigten: Sæsonen for halvårsregnskaber starter så småt. Tryg er eneste regnskabsaktuelle aktie blandt de større danske, mens Bang & Olufsen rapporterer for sit forskudte regnskabsår. Meddelelser fra nordiske konkurrenter kan påvirke Danske Bank og Nordea.
28. juni 2019 kl. 11.43
Aktieudsigten: Markedsstemningen vil mandag og resten af ugen være præget af udmeldinger om handelskrigen fra den amerikanske præsident Trump og den kinesiske præsident Xi, der har aftalt at mødes lørdag på G20-topmødet i Japan.
21. juni 2019 kl. 11.29
Aktieudsigten: Ugen kan blive lidt anderledes end normalt, idet stemningen vil være afventende op mod Trump-Xi-mødet fredag og lørdag. Den pressede transportgigant Fedex giver tirsdag en temperaturmåling på erhvervsaktiviteten og selvfølgelig på transportsektoren. Maersk Drilling debuterer i C25-indekset, mens Sydbank ryger ud.
13. juni 2019 kl. 12.48
Aktieudsigten: Både Novozymes og DFDS kæmper med udfordringer og faldende aktiekurs. Globalt er fokus på det amerikanske rentemøde, hvor centralbanken er i gang med en kovending og nu indikerer rentesænkninger. Geopolitik er fortsat en faktor med spirende Iran-krise og handelskrige.
07. juni 2019 kl. 11.01
Aktieudsigten: Ugen byder på interessant nyt fra en af Novo Nordisk' store konkurrenter. Eneste danske regnskab er Agat Ejendomme (tidligere TK Development).
31. maj 2019 kl. 08.19
Investorviden: "Valgkampen har været præget af nye og mere ekstreme partier, en statsminister under pres, og et enigt korps af eksperter, der fortæller, at resultatet aldrig har været mere forudsigeligt. Men spænding eller ej, så er valget vigtigt!" Det skriver vores direktør, Mikael Bak, i dette debatindlæg.
31. maj 2019 kl. 00.00
Investorviden: Vinder rød blok det kommende folketingsvalg, vil en regering med Socialdemokratiet i spidsen forsøge at få tilbagerullet de lempelser af beskatningen af aktieavancer, der fandt sted i 2009. Det fremgår af en rundspørge, magasinet Aktionæren har foretaget blandt de politiske partier forud for Folketingsvalget.
31. maj 2019 kl. 00.00
Aktieudsigten: Den kommende uge er præget af onsdagens Grundlovsdag, og der er stort set stilhed på den danske regnskabsscene hele ugen. Til gengæld kan du se frem til to af de helt store amerikanske makro-opgørelser, der har mulighed for at kunne påvirke aktiestemningen, et par interessante udenlandske regnskaber – og spændende nyt til investorerne i Genmab.
24. maj 2019 kl. 10.45
Aktieudsigten: Markederne har skælvet i lyset af forhandlingskollaps mellem USA og Kina, fornyet Brexit-tumult samt spændinger mellem USA og Iran. Geopolitik vil fortsat være de finansielle markeders fokus. Dog er det også en afkortet uge i de vestlige lande med mandagsfri i USA og Storbritannien, Kristi Himmelfart og efterfølgende børsfri fredag i Danmark. Interessante danske regnskaber fra Per Aarsleff og Matas.
16. maj 2019 kl. 09.40
Aktieudsigten: Den kommende uge kan du se frem til regnskaber fra både Mærsk, Bavarian Nordic, SimCorp og 14 andre danske selskaber. Ugen byder desuden på spændende nyt til Ambu-investorer og oversøisk uro, der har mulighed for at kunne påvirke den overordnede aktiestemning.
13. maj 2019 kl. 00.00
Aktieudsigten: Fredag afsluttes seneste forhandlingsrunde mellem Kina og USA, hvilket sker, efter denne artikel er lavet, så udfaldet herfra vil være afgørende for de kommende dages handel på finansmarkederne og dermed også styre den overordnede stemning, imens selskabspræsentationer spiller andenviolin. NKT bliver en joker i ugens første dage. Yderligere kommer der regnskab fra Rockwool samt det stærkt kørende biotekselskab Zealand Pharma.
03. maj 2019 kl. 10.53
Aktieudsigten: Hvordan har årets første kvartal set ud for Vestas? Og kører Pandoras nye strategi på skinner? Det og meget mere kan du blive klogere på i den kommende uge, hvor hele 28 danske selskaber er regnskabsaktuelle. Se dem alle her.
26. april 2019 kl. 12.42
Aktieudsigten: Sæsonen for spændende regnskaber er i fuld gang. Den kommende uge kan du se frem til hele 13 danske regnskaber, der tæller både Novo Nordisk, Danske Bank, DSV, Coloplast, FLSmidth, Ambu og flere af de helt tunge spillere. Se dem alle her.
17. april 2019 kl. 10.20
Aktieudsigten: Den kommende uge byder på flere interessante regnskaber fra både hjemlig og udenlandsk kant. Gå blandt andet ikke glip af Novozymes, Topdanmark, Royal Unibrew, en håndfuld store amerikanere og mange flere. 
12. april 2019 kl. 11.55
Aktieudsigten: Enkelte store udenlandske regnskabs­præsentationer vil præge billedet i denne afkortede påskeuge. Men det gør bestemt ikke ugen uinteressant for danske investorer. Både Genmab, DSV og Chr. Hansen kan se frem til interessante udenlandske indikationer.
05. april 2019 kl. 00.00
Aktieudsigten: I den kommende uge bliver den danske regnskabssæson for første kvartal skudt i gang. Det sker vanen tro med regnskabet fra Tryg. Ugen byder desuden på flere interessante udenlandske regnskaber samt spændende nyt fra amerikansk kant.
29. marts 2019 kl. 13.53
Aktieudsigten: De danske investorer ser frem mod ugens regnskab fra ingredienskoncernen Chr. Hansen. Investorerne har sat næsen op efter stærke vækstrater, så spørgsmålet er, om Chr. Hansen kan leve op til forhåbningerne. Ugen byder desuden på B&O-regnskab, Maersk Drillings første dag på børsen, vigtige makrotal og meget mere.
22. marts 2019 kl. 11.11
Aktieudsigten: I den kommende uge begynder de mindre selskaber at overtage den danske regnskabsscene. Du kan se frem til selskaber som Arkil Holding, SP Group, TK Development og mange flere. Ellers byder ugen på både vigtige makrotal og forhandlinger mellem Kina og USA, der har potentiale til at påvirke markedsstemningen.
15. marts 2019 kl. 12.27
Aktieudsigten: Investorernes øjne vil hvile tungt på Bavarian Nordic i den kommende uge, da selskabets regnskab for fjerde kvartal kan gå i flere retninger: Vil selskabet fortsætte de positive takter fra seneste regnskab, eller har det hårde fjerde kvartal fået selskabet ned med nakken? Ellers byder ugen på et par små danske regnskaber og en god håndfuld store udenlandske. Se dem alle her.
08. marts 2019 kl. 10.21
Aktieudsigten: I den kommende uge bevæger den danske regnskabssæson sig mod de lidt mindre selskaber. Du kan se frem til H+H, Scandinavian Tobacco Group, Roblon, Columbus og mange andre. Fra udenlandsk kant er der også et par interessante regnskaber at komme efter. Se dem alle her.
01. marts 2019 kl. 11.16
Aktieudsigten: Den kommende uge er der fortsat spændende danske årsregnskaber på menuen. Du kan blandt andet se frem til Schouw & Co., Zealand Pharma, Royal Unibrew, D/S Norden og mange flere. Ugen afsluttes desuden med vigtige makrotal fra amerikansk kant.
22. februar 2019 kl. 11.22
Aktieudsigten: Den kommende uge kan du se frem til spændende årsregnskaber fra Jyske Bank, GN Store Nord, NKT, Nilfisk, Per Aarsleff og en bunke andre danske selskaber. Fredag eftermiddag rystes der desuden med sablerne på den politiske scene, når præsident Trump og den kinesiske topforhandler Liu He mødes.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: