masterclass

Illustration: Øivind Hovland
18. juni 2020 kl. 11.10
Investorviden: MASTERCLASS: Ofte er du selv din egen værste fjende i jagten på afkast af dine investeringer. Det skyldes grundlæggende psykologiske mekanismer, der på andre områder tjener dig godt, men som du bør være opmærksom på, når du investerer. Læs her, hvordan du undgår at spænde ben for dig selv.
Illustration: Øivind Hovland
12. maj 2020 kl. 14.19
Investorviden: Masterclass: Passiv investering vinder frem – og med god grund. Det er en nem og billig måde at opnå spredning af din portefølje, ikke mindst når det gælder mindre kendte markeder og sektorer. Men der er også nogle forbehold og bagsider, som du skal kende.
Illustration: Øivind Hovland
07. april 2020 kl. 10.43
Investorviden: Masterclass: Kunne du lide artiklen ”Læs regnskaber som en detektiv”? Så er her et par ideer til redskaber, som du kan bruge, hvis du vil videre og selv grave dybere i virksomhedernes regnskaber.
Illustration: Øivind Hovland
31. marts 2020 kl. 16.46
Investorviden: Masterclass: Regnskaber er meget mere end tal, og regnskabsanalyse er ikke kun et spørgsmål om at regne nøgletal ud. Ofte ligger det mest interessante måske slet ikke i tallene, men i ændringer i regnskabsprincipper eller i ledelsens omtale af regnskabstallene.
Illustration: Øivind Hovland
18. februar 2020 kl. 10.27
Investorviden: MASTERCLASS: God selskabsledelse handler ikke kun om at skrive et afsnit i årsrapporten og svare Aktionærforeningens repræsentanter på generalforsamlingen. God selskabsledelse kan også ses i aktiekursen. Og dårlig selskabsledelse kan være et faresignal om kursfald forude.
Illustration: Øivind Hovland
23. januar 2020 kl. 10.06
Investorviden: MASTERCLASS: Fokus på bæredygtige investeringer er stigende, både blandt private og institutionelle investorer. Men hvad er en bæredygtig investering? Hvordan kan du selv vurdere, om en aktie er mere bæredygtig end en anden? Hvordan måler man bæredygtighed på porteføljeniveau? Og kan du tjene penge på bæredygtige investeringer?
Foto: Shutterstock
12. december 2019 kl. 10.11
Investorviden: MASTERCLASS: At shorte, eller at ”gå kort”, vil sige at sælge noget, man ikke ejer. På denne måde kan du tjene penge på at have en negativ forventning til en akties kursudvikling. Men pas på, for der er væsentlige omkostninger og risici for private investorer.
12. april 2019 kl. 11.52
Guide: MASTERCLASS: Lige før børsen åbner, og lige efter den lukker, er der auktion med lidt anderledes regler– og her kan der ofte gøres en god handel i de lidt mindre papirer. I denne MasterClass-guide giver Ph.D. Niklas Kohl dig indblik i hvordan.
Forsikring i urolige perioder. Optioner og futures kan bruges til at forsikre værdien af din portefølje, så du bliver kompenseret økonomisk, hvis porteføljens værdi falder. | Foto: Colourbox
25. juli 2017 kl. 14.36
Guide: MASTERCLASS: Har du brug for at forsikre værdierne i din portefølje i en periode, hvor du forventer stor uro på finansmarkederne, kan du gøre det med optioner eller futures. Her kan du læse om de forskellige typer – og om de muligheder de giver dig.
09. oktober 2015 kl. 00.00
Investorviden: MASTERCLASS: I fortsættelsen af vores tema om ETF-fonde viser vi, hvordan ETF-fonde kan anvendes til at investere i områder, der ikke fuldt dækkes af danske investeringsforeninger.
07. november 2013 kl. 00.00
Guide: MASTER CLASS: Kan økonomiens historie lære os at sammensætte en portefølje? Få svaret i denne masterclass, hvor du kan læse, hvordan du skal investere i de forskellige konjunktur-faser.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: