30. oktober 2020 kl. 15.30
For hård medfart til Topdanmark?
Markedet tog ikke pænt imod Topdanmarks regnskab for 3. kvartal. Da handelsdagen var slut havde investorerne kvitteret med en tilbagegang på hele 8 procent, og siden er aktien faldet yderligere. Det oplagte spørgsmål er nu, om ikke aktien er ved at nærme sig et interessant kursniveau?
Af Steen Albrechtsen, analytiker, Økonomisk Ugebrev

 

Topdanmark leverede en pæn opjustering af 2020-resultatet efter skat fra 500-750 mio. kr. til 750-850 mio. kr., men det var ikke nok. At resultatet for 3. kvartal var skuffende, var der dog ikke tvivl om. Kursudviklingen understregede det med tydelighed, ligesom CEO’s nøgterne konstatering på telefonkonferencen: ”Q3 was not a good quarter”.


Et negativt element var et skuffende forsikringsteknisk resultat, som udover de klassiske ustabile poster (vejrlig og storskader) også i særlig grad var ramt af skadeserstatninger vedrørende husforsikringer. Ligesom vi har set hos Tryg, lader det dog til, at der reageres hurtigt, når nogle områder underperformer, og der er således pæne prisstigninger på vej.


Partnerskiftet fra Danske Bank til Nordea påvirkede også negativt i årets første ni måneder, da afgangen i Danske Bank-aftalen startede, førend Nordea-aftalen var i fuld drift. Den samlede påvirkning var på minus 1,1 procent fordelt på plus 0,6 procent fra nye kunder via Nordea og minus 1,7 procent fra Danske Bank afgangen.


Konsensus for 2021 lå på 922 mio. kr. inden regnskabet, og med tanke på Topdanmarks normale praksis med drypvis at opjustere henover året, ser det ikke ud til at være en kæmpe skuffelse.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: