Analyser

Corona-ramte ISS kan ride stormen af

Billede
Med en solid organisk vækst på 4,1% i 1. kvartal viste ISS, at storkundestrategien bærer frugt. Med styrket likviditet og gennemsigtighed om coronapåvirkningen bør aktien kunne ride stormen og shortbelejringen af.
Billede

Af
Steen Albrechtsen

Analytiker, Økonomisk Ugebrev

Opdateringen for 1. kvartal gav ikke konkrete regnskabstal for coronapåvirkningen, men gennemsigtigheden var dog ganske god med oplysninger om en estimeret organisk vækst i april på minus 20 procent, hvoraf corona isoleret set anslås at stå for minus 25 procentpoint. April og maj må p.t. anses som højdepunktet for nedlukningen, hvor næsten alle ISS’ operationelle lande var under nedlukning.

De værst ramte områder er cateringdelen, som naturligvis er påvirket af, at arbejdspladserne er tomme. Food service udgør 15 procent af omsætningen. Det er også værd at bemærke, at eksponeringen til de værst ramte sektorer, såsom sport, underholdning, undervisning, lufthavne, m.v. samlet udgør op til 10 procent. Her ligger den største risiko sandsynligvis, da det måske ikke er alle forretninger, der eksisterer på den anden side af coronakrisen.

På den positive side tæller, at corona naturligvis også stiller en række ny rengøringskrav og -opgaver, ligesom ISS også styrker relationen til og samarbejdet med de store kunder. Man er således blevet en integreret del af kundernes arbejde og planer for at skabe en sikker genåbning af bygninger og arbejdspladser.

Stadig ingen guidance for 2020

Det er stadig for tidligt for ISS at udstikke en ny guidance for 2020, dertil er usikkerheden endnu for stor. Til gengæld gav meddelelsen klarhed og sikkerhed på den kapitalmæssige og likviditetsmæssige side, hvilket bør bringe aktien mere sikkert gennem resten af året, hvis coronasituationen generelt ikke ændrer sig til det værre.

Det seneste halvandet år har shortpositionen i ISS ligget stabilt, men igennem marts og april er positionerne over 0,50 procent blevet øget til 6,09 procent, hvilket gør ISS til den mest shortede aktie på fondsbørsen.

Kursudviklingen i marts viste, hvad sortsyn og shortpres kan gøre ved aktien, som bundede i 65,44 den 19. marts. Aktien ser nu ud til at have stabiliseret sig igennem april måned med stigende kursbunde og et handelsinterval mellem 95 og 105.

Stigningen på kvartalsopdateringen indikerer, at sortsynet blandt investorerne måske var blevet lige lovligt stort, og det var næppe uden grund, at ISS’ CFO følte det nødvendigt at understrege, at man i modsætning til ”visse” sektorkolleger ikke befinder sig i risikozonen for en kapitalrejsning.

Vi satte sidste gang et kursmål på 150, men det var før corona brød ud i fuldt flor, og det må nu betragtes som for optimistisk. Også selvom 2020 under alle omstændigheder må betragtes som et tabt år. I lyset af den manglende gennemsigtighed sænker vi vort kursmål til 125, som afspejler, at 2020 er tabt, og at hackergenopretningen ser ud til at vare året ud.

Det afspejler også, at selskabet ikke skal rejse ny kapital, og at man efter eget udsagn har kørt en række ”stressscenarier”, som viser, at man vil have en stærk likviditetsposition året ud, nærmest uanset hvor længe nedlukningen varer.

Dermed er der plads og tid til at ride coronastormen af, og vi har stor tiltro til, at selskabet på den anden side vil stå med en fornuftig forretning og god vækst – også selvom det måske vil ske fra et permanent lavere udgangspunkt. Den nuværende markedsværdi på 18 mia. kr. er i det lys ikke skræmmende og ser mere end fornuftig ud.

Billede
Billede

Børskurs på analysetidspunktet 104,00

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr) 120,0

Analysen er en redigeret udgave af en analyse bragt i Økonomisk Ugebrev Formue/AktieUgebrevet nr. 18/2020

 

Steen Albrechtsen er er analytiker for Økonomisk Ugebrev Formue (AktieUgebrevet).

Steen Albrechtsen og/eller dennes nærtstående ejer aktier i ISS.


Få tre gratis numre af AktieUgebrevet ved at trykke her eller tilmeld dig gratis nyhedsmail fra Økonomisk Ugebrev formue (AktieUgebrevet) her.


Analyserne i Aktionæren og på Shareholders.dk er udtryk for skribentens vurdering af investeringen lige nu. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som læserne måtte pådrage sig ved at følge anbefalingerne.