28. januar 2020 kl. 09.24
Mikro-aktier udenfor mediernes søgelys
I februar vil en flodbølge af årsregnskaber strømme ind over de danske aktionærer, og regnskaberne fra de store selskaber vil dominere nyhedsstrømmen. Det er naturligt, da det er her langt de fleste investorkroner er placeret. Men den store opmærksomhed betyder ikke, at de store selskaber er alene på børsen.
Af Bruno Japp, analytiker, Økonomisk Ugebrev

Udenfor den daglige medieopmærksomhed findes en underskov af små børsnoterede selskaber, som kun omsættes ganske lidt på børsen.


Som eksempel kan nævnes producenten af HiFi-udstyr Dantax med en markedsværdi på 69 mio. kr., som de seneste 12 måneder gennemsnitligt er omsat for 43.000 kr. om dagen. Så lav en omsætning gør aktien uinteressant for de store investorer. Med mindre de er så store, at de kan købe en stor eksisterende aktiepost udenom børsen.


Den lave omsætning gør også aktien uinteressant for de kortsigtede investorer, da der ikke kan forventes nævneværdige kursudsving på kort sigt. Altså bortset fra dem man selv skaber ved et køb eller salg, og som dermed gør det vanskeligt at handle større portioner af aktien. Det er et af de indbyggede problemer ved handel med små aktier.


Men betyder det så, at små børsnoterede selskaber per definition er uinteressante? Nej, det gør det ikke. For en beskeden størrelse er ikke ensbetydende med, at selskabet bag aktien er dårlig til at drive forretning. Og et veldrevet selskab kan godt være en god langsigtet investering, selvom man ikke kan regne med at sælge en aktie i selskabet med gevinst i løbet af få uger eller måneder.


Vi nævnte indledningsvis Dantax som eksempel på et lille børsnoteret selskab udenfor mediernes søgelys. Men hvis man kigger på selskabets regnskaber dukker der noget interessant op, som måske kan gøre aktien en overvejelse værd på lang sigt. Læs mere herom længere nede på siden.


At et børsnoteret selskab er lille er dog heller ikke ensbetydende med, at det automatisk er en skjult guldklump. I denne artikel viser vi den økonomiske udvikling i en række børsnoterede selskaber med en markedsværdi på under 100 mio. kr. Måske dukker der noget interessant op.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

  • Aktionæren 7/2020
    6.-9. oktober
  • Aktionæren 8/2020
    9.-12. november
  • Aktionæren 9/2020
    15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: