• Foto: Ørsted
  Foto: Ørsted
05. november 2019 kl. 09.09
Ørsted ramt hårdt af marginal måljustering
Kvartalstallene fra Ørsted blev sat i skyggen af meddelelsen om opdatering af de langsigtede finansielle mål, der blev offentliggjort umiddelbart før regnskabet. Selv om tre ud af fire mål forblev uændrede, gav meddelelsen alligevel anledning til et pænt kursfald på op imod 10%. Er det en købsmulighed i en af årets mest stigende aktier? Steen Albrechtsen giver sit bud her.
Af Steen Albrechtsen, analytiker, Økonomisk Ugebrev

Ser man nærmere på, hvad Ørsted faktisk ændrede, kan det umiddelbart synes at være en overreaktion, givet at målene for EBITDA-vækst og afkast af investeret kapital (ROCE) frem mod 2023 forblev uændret.


Ørsted ændrede kun den kapacitetsvægtede gennemsnitlige levetids-Interne Rente (IRR) for syv konkrete vundne udbud (og dermed ikke opførte projekter). IRR-intervallet blev således sænket ganske marginalt fra 7,5%-8,5% til 7-8%.

 

Det er vigtigt at notere, at IRR ikke handler om projektets profitabilitet i forhold til Ørsteds kapitalomkostning. Det er interessant, fordi faldet i ”lånerenten” det seneste år faktisk udligner det forventede fald i IRR på projekterne.


De finansielle mål blev opstillet på kapitalmarkedsdagen i november sidste år, og den lille korrektion, der nu foretages, skal ses som en opsummering af de mange ændringer, der løbende forekommer i alle de dynamiske variable, der indgår i økonomien over et projekts fulde livstid.


Ændringen i IRR kan henføres til flere forhold, men det der især skiller sig ud er en nedjustering af produktionsforventningerne, som kommer på basis af nye data og simuleringsmodeller af to vindtekniske effekter i offshore-parkerne: blockage og wake.

 

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: