• Foto: Novo Nordisk
  Foto: Novo Nordisk
01. november 2019 kl. 11.00
Nu peger pilen igen op for Novo Nordisk
Q3 rapporten den 1. november bekræfter, at Novo Nordisk efter en række år med sidelæns udvikling i salg og indtjening nu bevæger sig ind i en periode med positivt momentum.
Af Ole Søeberg, Nordic Investment Partners

På indtjeningssiden viste Q3 opdateringen, at lønsomheden var uændret. Driftsmargin ligger omkring 43%, mens driftsindtjeningen steg 9% til 13 mia.kr. og nettoresultatet 13% til 10 mia.kr. EPS steg 15% som følge af færre aktier i omløb. 

 

Novo’s opdatering for 9 måneders perioden og justering af guidance viste, at 2019 er det første år siden 2015 med højere vækstrater. Efter 9 måneder er omsætningen steget 7,6 mia.kr. til 90 mia.kr. eller 9%.  Ozempic, som blev introduceret i 2018, bidrog alene med 6 mia.kr. af omsætningsstigningen.

 

I 2020 vil den ny diabetes tablet, Rybelsus, begynde at bidrage og det samlede indtryk af Novo er, at selskabet nu er inde i en flerårig periode med højere omsætningsvækst.

 

Novo’s finansposter ventes at vise et tab på næsten 4 mia.kr. i 2019 på grund af valutaeffekter, som Novo bogfører som en finansiel omkostning og som omtrent modsvares af en tilsvarende positiv valutaeffekt på driftsresultatet.

 

I 2020 venter konsensus omsætningsvækst på 6-7% og EPS ventes 15% højere. Hvis forventningerne holder, vil aktiemarkedet sandsynligvis begynder at prissætte selskabet på 20-25x indtjeningen, hvilket giver et kurspotentiale på over 400 DKK.

 

Glæd dig til næste nummer af Aktionæren, der udkommer 4. november og som indeholder en lynanalyse af Novo Nordisk.

 

Ole Søeberg ejer aktier i Novo Nordisk og er desuden formand for Dansk Aktionærforening.

 

Analyserne i Aktionæren og på www.shareholders.dk er udtryk for skribenternes vurdering af investeringen lige nu. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som læserne måtte pådrage sig ved at følge anbefalingerne.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  9.-12. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: