• Foto: Carlsberg
  Foto: Carlsberg
21. august 2019 kl. 10.44
Er Carlsberg blevet for dyr?
Det går glimrende hos Carlsberg, men de gode tider er i dén grad også indregnet i aktiekursen. Der skal nemlig fyres gevaldigt op under kedlerne for at retfærdiggøre en kurs i omegnen af 1000. Læs her, hvorfor John Stihøj mener, at du skal tænke dig om en ekstra gang, inden du går ind i aktien.
Af John Stihøj, analytiker og ejer af Aktieinfo

Salget hos Carlsberg steg i første halvår med 4,2 procent (dog kun 2,6 procent i andet kvartal), og opgjort i kroner blev væksten på 6,5 procent. Den organiske volumenvækst var på kun 1,4 procent.  Carlsberg har i halvåret været begunstiget af et gunstigt prismix og positive valutaforhold.

 

Driftsoverskuddet imponerer med en vækst på 18,2 procent i kroner og en EBIT-margin, der steg til 15,7 procent. Gælden er trods en stigning i halvåret til 19 milliarder kroner over de senere år blevet nedbragt til 1,33 gange EBITDA. Gælden er over en årrække systematisk blevet nedbragt fra et faretruende højt niveau, og denne svaghed udgør ikke længere en udfordring men derimod fortsat en begrænsning i det finansielle beredskab. Rammen for nye opkøb er på cirka 20 milliarder kroner.  

 

 Vesteuropa er det største marked med 54 procent af omsætningen. Her oplever man en flad udvikling med forskelle fra land til land. I Danmark udvikler salget sig eksempelvis godt. Østeuropa viser fortsat svaghed i Rusland med en mindre salgsnedgang, og markedsandelen er nået ned på 28 procent, hvilket er betydeligt lavere end for få år siden. Salget i Asien vokser markant med Kina og Indien i front. Carlsberg satser på at opretholde et højt væksttempo i de to folkerige lande.

 

Samlet kan det konkluderes, at Carlsberg i første halvår har leveret flotte tal, hvilket er helt i tråd med den nuværende strategiplan, SAIL´22. Strategien går nemlig ud på at opnå en organisk vækst i driftsresultatet og en forbedring af afkastet på den investerede kapital, ROIC.

Log ind

Bliv medlem

Bliv medlem nu og få adgang til hele www.shareholders.dk med det samme.

Start dit medlemskab nu
Example

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 3/2021
  Uge 16
 • Aktionæren 4/2021
  Uge 20
 • Aktionæren 5/2021
  Uge 25
 • Aktionæren 6/2021
  Uge 36
 • Aktionæren 7/2021
  Uge 40
 • Aktionæren 8/2021
  Uge 45
 • Aktionæren 9/2021
  Uge 50

 

 

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: