• Danske investorer kan blandt andet se frem mod regnskaber fra H+H International, Rockwool og Alm. Brand. På den internationale scene er blikket især vendt mod USA.
  Danske investorer kan blandt andet se frem mod regnskaber fra H+H International, Rockwool og Alm. Brand. På den internationale scene er blikket især vendt mod USA.
11. november 2016 kl. 14.11
Uge 46: Trump vandt. Hvad nu?
Markedet er ved at tilpasse sig den nye virkelighed med Trump som præsident. Meldinger om hans politiske dagsorden, ambitioner og politiske råderum vil blive vendt og drejet. Investorerne rykker generelt over i banksektoren og aktier relateret til byggesektoren på bekostning af forbrugerrelaterede aktier.
Af Tue de Neergaard, analytiker, Aktiefokus

 

Mandag

Kinas er aktuel med industriproduktionen og detailsalget for oktober, hvilket har potentialet til at sætte tonen i finansmarkederne ved større overraskelser, men der har ikke været meget fokus på Kina de seneste måneder og premierminister Li Keqiang har i oktober pointeret, at BNP-målet for 2016 vil blive nået. Generelt har udviklingen i de kinesiske nøgletal heller ikke budt på de store overraskelser de seneste måneder, men svaghed i eksporten for oktober gav dog lidt ekstra bekymringer.

 

GN Store Nord og William Demant får regnskab fra den store schweiziske konkurrent Sonova, som er aktuel med tal for sit forskudte første halvår. Den danske interesse for Sonovas meldinger vil hovedsagligt rette sig mod udsigterne for andet halvår og eventuelt med markedspriserne. Både GN Store Nord og William Demant har fremlagt regnskab for tredje kvartal.

 

 

Tirsdag

Det amerikanske boligmarked kan blive belyst med regnskab fra Home Depot, der fremlægger regnskab for tredje kvartal. Gør-det-selv-detailgiganten, som er den største af slagsen, kan give en temperaturmåling på udsigterne for boligmarkedet, hvor en stor handelsaktivitet i boliger også typisk afføder stor aktivitet hos gør-det-selv-detailkæderne.

 

På den makroøkonomiske scene kommer der tirsdag formiddag tyske BNP for tredje kvartal, men opgørelsen ventes ikke at kunne ændrede nævneværdigt på markedets sentiment. Senere kommer USA i søgelyset med detailsalgstal for oktober.

 

 - Detailsalget vil blive gransket for, hvordan de amerikanske forbrugere er kommet ind i årets sidste kvartal. Forbrugernes købelyst er afgørende for den økonomiske vækst i USA, da privatforbruget udgør omkring 70 procent af økonomien. Udviklingen i oktober kan være påvirket af usikkerhed omkring præsidentvalget i USA. Vi vurderer, at detailsalget i oktober vil være lidt svagere end i september. Hvis de økonomiske nøgletal frem mod december udvikler sig som ventet - og Trump-usikkerheden ikke afsporer de finansielle markeder – forventer vi, at den amerikanske forbundsbank (Fed) hæver renten i december, udtaler makroanalytiker Kim Blindbæk fra Sydbank over for Aktiefokus.

 

 

Onsdag

Alm. Brand er aktuel med regnskab for tredje kvartal, hvor den vigtigste del af forretningen er skadesforsikringsdelen. I halvårsregnskab blev resultatprognosen løftet, hvilket også skete i regnskabet for første kvartal. Alm. Brand venter nu et resultat på 700-800 millioner kroner i 2016, hvor resultatet dog var hjulpet af et godt investeringsresultat og høje afløbsgevinster. Dog var skadesdelen også præget af flere skader og øget konkurrence med pressede priser, og udviklingen i skaderne og priserne vil være fikspunkter i dette regnskab.

 

Der kommer amerikanske regnskaber fra detailkoncernen Lowe’s og discountdetailkæden Target for tredje kvartal. Begge selskabers aktier fik smæk ved halvårspræsentationerne i midten af august, hvilket affødte generel nervøsitet for detailsektoren. Nu rettes blikket mod i detailsektoren mod den afgørende julehandel, og meldinger om forbrugernes købelyst vil trække opmærksomhed.

 

Efter amerikansk lukketid er Cisco Systems aktuel med regnskab for første kvartal. Den gamle it-bell weather kan stadig give et praj om erhvervslivet investeringslyst i it-udstyr og dermed også i troen på fremtiden. I sidste regnskab berettede Cisco Systems, at koncernen måtte skære 5500 stillinger væk og da berettede Cisco også, at salget vil falde eller vokse med 1 procent i første kvartal. Der er ventet en EPS-indtjening mellem 58-60 cent per aktie i første kvartal.

 

 

Torsdag

Rockwool fremlægger sit regnskab for tredje kvartal, hvilket sker efter nogle negative meldinger fra analytikerkorpset over de seneste måneder. Rockwool aflagde halvårsregnskab den 25. august og det affødte sænkede anbefalinger fra Sydbank, svenske Carnegie og HSBC, der alle sænkede Rockwool-anbefaling til hold fra køb. Sidenhen har Danske Bank og franske Exane BNP Paribas fokuseret på, at Rockwools indtjeningsmarginal kan blive udfordret af de stigende energipriser med himmelflugten i kokskulpriserne. I halvårspræsentationen fastholdt Rockwool sine forventninger til salget i 2016, hvor der ventes en lille vækst, men Rockwool løftede dog sine forventninger til EBIT-marginalen til 10 procent i 2016.

 

Den franske catering- og servicekoncern Sodexo er aktuel med regnskab for første halvår, og det kan give lidt inspiration til ISS-aktionærerne. ISS oplevede en opbremsning i den organiske vækst i sin regnskabspræsentation den 2. november, så det er et fokuspunkt for ISS-investorerne.

 

 

Fredag

Betonelementkoncernen H+H International er aktuel med regnskab for tredje kvartal. H+H har en stor del af sin eksponering i Danmark, Storbritannien og Polen, hvor især udviklingen hos den Brexit-ramte ø vil trække opmærksomhed. Koncernchef Michael T Andersen berettede i halvårsregnskabet, at man kunne fastholde årsprognosen trods den negative påvirkning fra nedturen i det britiske pund. Spørgsmålet er også, om efterspørgslen i Storbritannien fortsat går fri af Brexit-effekten.  I seneste regnskab skrev H+H, at koncernen har oplevet fordringer via højere volumen, bedre priser samt omkostningskontrol.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: