Aktieligaen

Aktieligaen: Læs holdkaptajnernes strategi

Billede
Mød Buffett Brigade og TUI, to stærke hold i Aktieligaen, der deler ud af deres strategier og bedste investeringer i spillet indtil videre.
Billede

Af
Christina Bruun Andersen

redaktionsmedarbejder

Denne artikel blev bragt i Aktionæren 5, 2024.

Blot to måneder efter, at der blev åbnet for handel i Aktieligaen, har fem hold allerede lagt sig i spidsen for turneringen. I skrivende stund har to af holdene i top-5, Buffett Brigade og TUI, i gennemsnit vækstet formuen med henholdsvis 160.000 kroner og 106.000 kroner.

Naturligvis er Dansk Aktionærforenings redaktion nysgerrige efter at vide mere om spillerne på disse skarpe hold, der har formået at skabe imponerende høje afkast på så kort tid. Derfor har vi snakket med holdkaptajnerne om deres investeringsstrategier samt hvilke enkeltaktier, der har bidraget mest til deres flotte førerposition.

Se den nuværende stilling her!

Kort om Buffett Brigade:
Vi er tre kollegaer, som ofte taler investeringer på arbejdet, og da vi så muligheden for at deltage i Aktieligaen, syntes vi, det kunne være en sjov konkurrence.

Holdkaptajn: Oliver Frandsen

By: Falster, Køge, Vesterbro


Stor risiko, stor gevinst

Hvad har været din investeringsstrategi i Aktieligaen indtil videre?
Strategien har været, at have så stor risiko som muligt her i starten af spillet, hvorefter vi senere kan begynde at handle mere konservativt, hvis vores placering tillader det. Der er derfor investeret i aktier med stort potentiale, men hvor det også sagtens kan ende med at være en dårlig case på den korte bane.  

Har holdet en overordnet investeringsstrategi, eller kører I hver jeres strategi?
Vi har en del investeret mod biotek/medicinalsektoren, da vi tror på, at disse selskaber kan give nogle gode afkast på den korte bane.
Vi har fra start vidst, at vi "kun" har seks måneder, hvorfor vi ikke kan investere i gode solide selskaber, som blot giver stabile afkast, over tid – selskaber vi nok ellers ville gå efter i vores private portefølje, hvor tidshorisonten er en del længere.

Det er samtidig også det, som gør spillet spændende: At man kun spiller i et halvt år og man derfor skal kunne forudse, hvad der er 'hot' lige nu og her. Man tager derfor nogle chancer, som kan gå både den ene og den anden vej.

Hvilken aktie har du tjent mest på indtil videre, og hvor stort et procentvist afkast har den givet dig?
For mig har det været Hansa Biopharma, som har været højdespringeren i min portefølje målt på procent. Den er siden jeg købte den steget med lidt over 50 procent. Aktien, der har givet mig det højeste afkast i kroner og ører, er Nvidia. Den fik jeg heldigvis fyldt godt op af inden deres regnskab. Derudover har vi en Brøndby-fan i gruppen, som har købt Brøndby aktier og beholdt dem efter nederlaget til FCK – det har vist sig at være et rigtig godt træk. Derudover var Teslas stigning det, der kickstartede spillet for os.

Hvilken aktie har du tabt mest på indtil videre, og hvor stort et procentvist tab har den givet dig?
Gamestop har desværre ikke været særlig god. Da hypen kom op omkring aktien igen, tog jeg en chance og købte ind i den, da den faldt lidt tilbage – siden er den desværre faldet yderligere 10 procent. Men med den historik, den aktie har, holder jeg fast i den og håber, at den kan stikke af igen.
 

Kort om TUI:
Mikkel, Morten og Rasmus. Morten og Mikkel er bosat i Silkeborg, Rasmus er bosat i København men oprindeligt fra Silkeborg.

Holdkaptajn: Mikkel Hansen

By: Silkeborg


Metaller og memeaktier

Hvad har været din investeringsstrategi indtil videre?
Den begyndte med at tage en masse forskellige aktier, som jeg i forvejen har haft et godt øje til, og som jeg tidligere har haft i kikkerten til min personlige portefølje. En blandet pose bolsjer, fordi spredning er redning, men vi spiller også et spil, så jeg begyndte med en overeksponering mod sundhed, tech og generelt vækstaktier. En langt mere risikovillig strategi, end hvad jeg følger med mine private investeringer. Efter lidt tid tog jeg så noget gevinst hjem på nogle af de aktier, der var startet god ud, og så satsede jeg i stedet på metaller og kinesiske aktier. Det har indtil videre været en dum idé – i hvert fald her på den korte bane. Men jeg holder fast lidt endnu.

Har holdet en overordnet strategi, eller kører I hver jeres strategi?
Vi har hver vores strategi. Rasmus er vores mest risikovillige medlem, men han har også det klart højeste afkast. Specielt fordi han forudså memeaktiernes tilbagekomst. Så han tjente godt på GameStop og tog overskuddet hjem. Derudover har han Nvidia, som er steget pænt. Rasmus definerer sin strategi som ”GameStop og Ferrari”. GameStop var til den korte bane, og nu tror han på Ferrari på den lange bane. Morten betegner selv sin strategi som ”metaller og tålmodighed”. Hans oprindelige strategi var egentlig at lukke tab tidligt for at finde noget momentum andre steder, men nu tror han så meget på metaller, at han forbliver overvægtet der. Han har dog også ramt meget godt med Puma og GN Store Nord, som har givet pæne afkast. Med mit eget fokus på metaller er vi efterhånden ret eksponeret på det område, så det kan godt være, at en af os bør sadle om, så 2/3 af vores porteføljer ikke er overvægtet mod det samme.

Hvilken aktie har du tjent mest på indtil videre, og hvor stort et procentvist afkast har den givet dig?
Min bedste investering har været Lantheus Holdings. Den er oppe med over 20 procent lige nu og har været højere oppe end det. En sundhedsaktie, som jeg har haft et godt øje til længe, da dens nøgletal er pæne, og fordi jeg synes, den handles forholdsvis billigt. Jeg tog også en pæn gevinst hjem på GN Store Nord, og så har jeg været glad for Celsius Holdings, der lige nu er oppe med omkring 10 procent, men også har været højere end det. Tesla har også klaret sig fint i min portefølje. Den synes jeg, var kommet langt ned, men det er ikke noget, jeg vil røre med en ildtang i min personlige portefølje til dens nuværende pris, da det er alt for risikabelt til min strategi ellers.

Hvilken aktie lurer du på at købe?
Jeg kigger ret meget mod virksomheder, som kan klare sig godt hen over sommeren. Royal Unibrew og Harboe er to bud. Jeg vil ikke gå med større spillere som Carlsberg og Anheuser-Busch, da det skal være mere risikable aktier, som potentielt kan rykke sig mere ad gangen. Vi spiller jo et spil. Jeg faldt også over en sjov aktie ved navn Pool Corporation, som sælger swimmingpools. Det må da siges at være ret sæsonbetonet, og folk har jo brug for at blive kølet ned i disse varme dage, men deres nøgletal imponerer mig ikke synderligt, så nu må vi se. Hvis vi stadig ligger højt til efteråret, vil jeg nok gå over til en fedtspillertaktik og fylde min portefølje med store sundhedsaktier og stabilt forbrug. Selvom vi er et hold, vil både Morten og jeg gerne forsøge at nå Rasmus, så vi vil stadig tage risiko ind lidt endnu.