politik

08. december 2017 kl. 00.00
Investorviden: Investerer du via en virksomhed, skal din virksomhed fremover have en international LEI-kode. Ellers er det slut med at købe og sælge værdipapirer. Men prisen for at få en LEI-kode kan være høj. Dansk Aktionærforening kritiserer, at det skal koste penge at få en kode.
De fleste udbydere af binære optioner har flotte og ofte avancerede hjemmesider. Der er oven i købet  udarbejdet en prisportal, hvor interesserede kunder kan sammenligne priser hos de forskellige udbydere.  På denne side fremstår kundetilfredsheden – målt med stjerner og procent – imponerende høj.  (Ill.: Apple og screenshot af hjemmeside)
24. november 2017 kl. 09.55
Investorviden: Flere private investorer er blevet lokket til at indgå væddemål med udbydere af såkaldte binære optioner. Finanstilsynet og Dansk Aktionærforening advarer mod selve produktet.
17. november 2017 kl. 13.11
Investorviden: KLUMME | "I dag står vi så med en lille nyfødt, der slet ikke holder den vægt, jordemødrene havde varslet. Og fra Dansk Aktionærforenings side har vi da også lidt svært ved at vedkende os slægtskabet, hvis vi ser os selv i spejlet. Men nu er barnet der, og vi kan ikke bare vende ryggen til. Al ny begyndelse rummer jo også muligheder," skriver direktør i Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, i denne klumme om aktiesparekontoen.
15. november 2017 kl. 09.17
Investorviden: Private investorer kan fra 1. januar 2019 oprette en aktiesparekonto. Har du svært ved at hitte hoved og hale i, hvad aktiesparekontoen konkret kommer til at betyde for dig? Vi guider dig her igennem, hvad vi på nuværende tidspunkt ved.
Foto: Colourbox
10. november 2017 kl. 17.18
Investorviden: Ny måling viser, at antallet af danskere, der vil bruge den kommende aktiesparekonto, er sekscifret. Ung investor siger, at kontoen vil få ham til at tage mere risiko.
03. november 2017 kl. 09.39
Investorviden: POLITIK: Mange lønmodtagere sparer for lidt op til deres pensionisttilværelse. Det viser nye tal fra ATP. Flere eksperter advarer om udviklingen og mener, at regeringen må tvinge alle til at spare op til pensionen. Ellers ryger regningen bare videre til dem, der har sparet op.
Foto: Colourbox
30. oktober 2017 kl. 16.14
Investorviden: Reglerne for pensionsopsparinger ændres formentlig fra nytår. Opretter du en aldersopsparing til dit barn nu, betyder det, at barnet skal arbejde to år mindre, før pensionsopsparingen kan udbetales. Derfor er det en win-win at sætte en aldersopsparing øverst på gavelisten.
"Regeringens forslag er bare en ren skattelettelse til aktionærer," udtager Kristian Thulesen Dahl (foto). | Foto: Steen Brogaard, Folketinget
20. oktober 2017 kl. 09.42
Investorviden: Regeringens udspil til en kommende aktiesparekonto og lavere aktieskat møder nu modstand. Står det til Dansk Folkeparti, skal loftet på kontoen sænkes fra de udmeldte 500.000 kroner til 50.000, og aktieskatten skal forblive uændret. Både Dansk Aktionærforening og flere økonomiske rådgivere er ærgerlige over denne udmelding.
13. oktober 2017 kl. 13.38
Investorviden: Direktør i Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, slår i denne kommentar et slag for, at de danske investorer ikke har brug for restriktioner, når den nye aktiesparekonto skal fra papiret og ud i virkeligheden. Vejen frem er derimod information og oplysning.
29. september 2017 kl. 14.20
Investorviden: Danskerne har aldrig før haft så mange penge investeret i danske værdipapirer som nu. Det viser nye tal fra Nationalbanken. Men graver man lidt dybere i tallene, viser de også, at aktive investeringer faktisk halter lidt efter.
Chefen for den europæiske Centralbank, Mario Draghi (billedet), vil ikke påvirke renteniveauet, så længe inflationen er under målet og euroen er så stærk overfor dollaren. Foto: Den europæiske Centralbank
08. september 2017 kl. 17.21
Investorviden: Den Europæiske Centralbank fortætter med at købe obligationer i stor stil, og renten forbliver lav. Det besluttede banken i denne uge, hvor det også kom frem, at banken nu har købt obligationer fra næsten 1000 europæiske virksomheder.
De lave oliepriser fra 2014 til 2016 har medført et dramatisk fald i investeringerne globalt på hele 44 procent. Olieselskaberne blev tvunget til at reducere omkostningerne kraftigt for at sikre en bedre lønsomhed. | Foto: Statoil
07. september 2017 kl. 12.50
Investorviden: Thina Saltvedt er en af de mest citerede olieanalytikere i Norden, og hun er af Bloomberg udpeget som en af de tre mest træfsikre olieanalytikere i verden. I denne artikel giver hun dig indblik i, hvorfor prisen på olie bliver ved med at være presset, og hvornår vi kan forvente, at prisen begynde at stige igen.
18. august 2017 kl. 11.29
Investorviden: Et politisk flertal vil afskaffe merskat på passive, udenlandske investingsfonde som eksempelvis ETF'er. Dansk Aktionærforening er glad og ser frem til konkret handling.
Foto: Flickr
10. august 2017 kl. 17.29
Investorviden: Spændingerne mellem den amerikanske præsident Donald Trump og Nordkoreas øverste leder Kim Jong-un lagde i denne uge en dæmper på aktiemarkederne og fik investorerne til at søge mod ”sikre havne”.
Foto: Flickr
04. august 2017 kl. 14.08
Investorviden: Finansmarkederne har ikke længere tiltro til, at USA’s republikanske præsident Donald Trump får gennemført politiske reformer. Der er ingen forventninger priset ind i hverken aktiekurser eller dollarkurs. Det siger to analytikere. Skulle Trump blive tvunget til at træde tilbage, vil det ikke chokere finansmarkederne.
28. juli 2017 kl. 15.43
Investorviden: POLITIK: Intet nyt er godt nyt, siger man ofte. Men det ordsprog gælder ikke for ugens møde i den ameri-kanske centralbank. Helt som ventet besluttede centralbanken, at den ikke vil ændre renten i USA i den-ne omgang. Planerne om at sælge ud af den gigantiske beholdning af obligationer blev der heller ikke ændret ved. Alligevel fik mødets udfald dollarkursen til at falde. Og beslutningen om status quo påvirker de aktier, du har i din portefølje – både danske og udenlandske. Læs her, hvordan det hænger sammen.
"Derfor melder spørgsmålene sig: Hvornår sætter centralbankerne renterne op igen? Vil det bremse den økonomiske vækst og sætte en stopper for risikovilligheden og aktiemarkedet?" skriver Jeppe Christiansen herunder. | Foto: Maj Invest
18. juli 2017 kl. 07.19
Investorviden: POLITIK: Vi nærmer os en lidt speciel mærkedag. Det er snart ti år siden, at vi hørte startskuddet til en af historiens største finanskriser, der fik finans- og aktiemarkederne til at skælve i mange år fremefter. Administrerende direktør i Maj Invest, Jeppe Christiansen, giver dig et indblik i markedernes aktuelle tilstand. Er der noget, du som investor bør være opmærksom på?
Warren Buffett donerede i sidste uge over 20 milliarder kroner (3,17 milliarder dollar) til velgørende formål. | Foto: Scanpix
13. juli 2017 kl. 10.49
Investorviden: Superinvestoren Warren Buffett har længe haft som mål, at han vil forære over 99 procent af sin formue på 76,3 milliarder dollar (knap 500 milliarder kroner) til velgørende formål. I denne uge satte han turbo på uddelingerne.
”Forslaget fra regeringen går den forkerte vej. Det gør pensionsopsparing mere kompliceret, og det er ikke det, der er brug for,” siger Kim Valentin. Foto: iStockphoto
07. juli 2017 kl. 14.11
Investorviden: Regeringen og Dansk Folkeparti blev i slutningen af juni enige om indholdet i en ny pensionsreform. Som en del af aftalen ændres reglerne for indbetalinger til aldersopsparingen markant, og det får hårde ord med på vejen. ”En dårlig løsning” og ”den forkerte vej at gå” lyder kritikken.
30. juni 2017 kl. 12.34
Pressemeddelelse: POLITIK: Hvis politikerne i Folketinget bliver enige om at indføre en InvesteringsSpareKonto efter svensk forbillede, vil 74 procent af de aktive private investorer bruge denne ordning frem for andre ordninger. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Aktionærforening netop har gennemført.
"Efter sommerferien kommer jeg med nogle initiativer, så der bliver bedre muligheder for som almindelig dansker at investere i vækst-iværksættere," udtaler Brian Mikkelsen. | Foto: Det Konservative Folkeparti (Helle Moos)
23. juni 2017 kl. 09.10
Investorviden: Sverige har længe haft en investeringssparekonto, der gør det nemmere at være investor. Nu følger også Norge trop. Dansk Aktionærforening og fondsbørsen kalder på politisk handlekraft: Kom så med den danske investeringssparekonto! Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lover et udspil efter sommerferien.
De nye regler for ”aktivt ejerskab” oplister i syv punkter, hvordan en institutionel investor bør optræde som stor aktionær. Og flere af de danske pensionskasser er allerede begyndt at implementere de nye regler. | Foto: Mærsk
16. juni 2017 kl. 00.00
Investorviden: Pensionskasser og andre store investorer skal være mere aktive som investorer. Det er målet med et nyt sæt regler om ”aktivt ejerskab,” som blev vedtaget i november sidste år. Betyder det, at vi fremover vil se flere af de store investorer på generalforsamlingerne i de danske selskaber?
Foto: OW Bunker
08. juni 2017 kl. 00.00
Pressemeddelelse: Foreningen OW Bunker-Investor, der repræsenterer hele 2.400 tabsramte OW Bunker-investorer, kan nu skimte lys i horisonten. Civilstyrelsen har godkendt foreningens ansøgning om fri proces til forberedelse af gruppesøgsmålet mod kapitalfonden Altor og OW Bunkers tidligere ledelse.
| Foto: Maj Invest
29. maj 2017 kl. 11.32
Investorviden: POLITIK: På trods af politiske usikkerhedsmomenter som Brexit, Trump og en spirende usikkerhed om EU’s fremtid, så kan vi konstatere en forbløffende stabilitet i aktie- og obligationsmarkederne. Og det er særligt i stabile perioder som denne, at man skal være opmærksom på finansielle risici, advarer Jeppe Christiansen, administrerende direktør i Maj Invest. Men hvordan tilpasser du din portefølje til denne risiko?
Det store amerikanske indeks S&P 500 steg knap 20 procent i 2016. Men stigningerne kan ikke tilskrives Donald Trump, mener Teis Knuthsen, investeringsdirektør i Saxo Privatbank. | Foto: Scanpix
24. maj 2017 kl. 08.14
Investorviden: Aktiemarkederne steg markant i 2016. Mange har snakket om Trump-effekten. Men var det virkelig valget i USA, der drev kurserne op, eller var det helt andre faktorer? Tre eksperter gør dig klogere her.
"Der er også tegn på boligbobler i mange andre lande, bl.a. også her i Norden," skriver Henrik Drusebjerg i sin morgenkommentar.
19. maj 2017 kl. 11.35
Investorviden: Denne uge bød på et specielt jubilæum for finanskrisen, påpeger chefstrateg Henrik Drusebjerg. Han ser tegn på, at historien gentager sig, og han frygter, at vi igen kan stå overfor en boble på boligmarkedet.
11. maj 2017 kl. 12.50
Investorviden: Sampension, PFA, ATP, PKA, Pensam og over 200 andre globale investorer underskrev i denne uge et fælles klimabrev til en række af verdens regeringsledere. Brevet blæser til kamp mod klimaforandringerne.
Ifølge PFA peger alt på, at Emmanuel Macron (foto) bliver Frankrigs kommende præsident på søndag. Og det har pensionsselskabet positioneret deres investeringer efter | Foto: Caroline Blumberg, Scanpix
05. maj 2017 kl. 11.36
Investorviden: Finansmarkederne tog meget positivt imod resultatet af første runde af præsidentvalget i Frankrig. Det nød PFA godt af. De tjente faktisk hele 800 millioner kroner på at positionere sig rigtigt op mod valget. Se her hvordan - samt hvordan de vurderer, at verden ser ud efter anden runde af valget på søndag.
Hele fire banker får advarselslamperne til at blinke på årets risikoanalyse, der tidligere har spottet 11 ud af 20 bankkrak. Foto: Colourbox
28. april 2017 kl. 00.00
Investorviden: Københavns Andelskasse er i alvorlige problemer. Det viser en omfattende analyse - populært kaldet "dødslisten" - foretaget af analysefirmaet Bankresearch. Yderligere tre banker får advarselslamperne til at blinke. Se her, om din bank er i blandt.
21. april 2017 kl. 13.08
Aktieudsigten: Hvis Macron løber med den franske valg-sejr på søndag, vil det politiske fokus nedtones i Europa, mens en outsider-sejr til Le Pen eller Mélenchon vil byde på finansuro. På regnskabsfronten vil ugen byde på både danske og udenlandske selskaber, og du kan se frem til ikke færre end 15 forskellige regnskaber.
Vækstfonden vil i første omgang børsnotere nogle af de virksomheder, som Vækstfonden allerede har investeret i, forklarer Christian Motzfeldt. Men han er åben for, at der også kan blive tale om andre børsklare selskaber. | Foto: Thomas Brolyng Steen (Scanpix)
07. april 2017 kl. 21.18
Investorviden: Det næste halvandet år vil børsnoteringerne komme som perler på en snor hos Nasdaq Copenhagen. Regeringens vækstfond regner med at sende ”en håndfuld” nye danske selskaber på børsen. På sigt er målet, at hele 25 små og mellemstore danske selskaber skal børsnoteres.
31. marts 2017 kl. 22.38
Investorviden: POLITIK: I Sverige har de en aktiekultur, der er langt mere udbredt og stikker dybere end den danske. Hvad er det, svenskerne kan? Og hvad skal der til, før Danmark kommer op på det niveau? Det var et af emnerne, da podcasten ”Penge med Per” blev optaget på InvestorDagen i København.
”Vi investerer i både små og store danske selskaber. Men den størrelse, vi har fået nu, sætter nogle begrænsninger for, hvad vi kan. Man kan sige, at det er muligheden for at finde en ny RTX, der gør, at vi nu lukker for nye kunder,” forklarer Michael Voss.
31. marts 2017 kl. 01.46
Investorviden: Fundamental Invest lukkede i onsdags for tilgang af nye kunder. Investeringsforeningen vil ikke være større, lyder begrundelsen. Det er et yderst sympatisk træk, mener Anders Nørskov, bestyrelsesmedlem i Dansk Aktionærforening.
"Som langsigtet investor er det netop i disse tider, man skal nedjustere sin risiko," skriver Jeppe Christiansen. | Foto: Lennart Søgård-Høyer, Maj Invest
31. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Nobelpristager Robert J. Shiller - der forudsagde både it-boblen i 1999 og boligboblen i 2007 - udtalte for nyligt, at vi lige nu befinder os i en aktieboble. Bør du være nervøs? Administrerende direktør for Maj Invest, Jeppe Christiansen, guider dig her til, hvordan du bedst tager hånd om dine investeringer i den aktuelle situation.
24. marts 2017 kl. 10.10
Investorviden: Gældsloftet i USA kan spænde ben for nogle af Donald Trumps finanspolitiske planer, vurderer Industriens Pension - og dét kan give rabalder på aktiemarkedet.
Foto: Nationalbanken
17. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Vi kan se frem til højere vækst de kommende år. Det var budskabet fra nationalbankdirektør Lars Rohde, der onsdag i denne uge præsenterede en ny analyse af dansk økonomi. Men flere risikomomenter kan stikke en kæp i væksthjulet.
Flere sydeuropæiske lande har været kendetegnet af en årrække med økonomiske nedskæringer, stor arbejdsløshed, manglende investeringer og unge uden penge eller håb for fremtiden. Det er med til at fastholde en lav rente i Europa. Foto: Scanpix
10. marts 2017 kl. 11.57
Investorviden: Den europæiske Centralbank er under pres for at hæve renten og nedtrappe de massive opkøb af obligationer, men en rentestigning kan tidligst komme på tale i slutningen af 2018.
"Et klart tegn på, at den globale vækst nærmer sig toppen, er, at både råvarepriser og inflation er stigende. Både i USA og i Europa er inflationen klart på vej frem," vurderer Jeppe Christiansen. | Foto: Lennart Søgård-Høyer, Maj Invest
03. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Det globale væksttog fortsætter derudaf. Jeppe Christiansen, administrerende direktør for Maj Invest, ser dog klare tegn på, at væksten nærmer sig toppen. Se her, hvad det vil sige – og hvordan det kan få betydning for dig?
Trump lovede i sin valgkamp, at nu skulle der investeres massivt i landets infrastruktur. Det er ikke noget, der står øverst på republikanernes ønskeliste, for det er jo skatteydernes penge, der skal bruges. Foto: Scanpix
03. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Alle har øjnene rettet mod Donald Trump og de mange forslag, han kommer med. Men hvad vil det republikanske flertal i Kongressens to kamre være med til? Republikanerne har jo hidtil været tilhængere af frihandel, mindre stat og lavere skatter. USA-korrespondent Vivian Jordansen giver dig her overblikket.
24. februar 2017 kl. 00.00
Investorviden: Ti selskaber har måtte lægge kind til verbale lussinger fra den amerikanske præsident på Twitter og i tv-interviews. Alligevel er de samlet steget 15 milliarder kroner i værdi om dagen siden valget. Se, hvordan det er gået de ti forhadte selskaber her.
"For kunderne i banken er det en klar fordel at få et transparent og bedre produkt. Det får de ikke med den nuværende løsning, og det synes vi er ærgerligt," siger Dansk Aktionærforenings direktør, Leonhardt Pihl.
17. februar 2017 kl. 15.10
Investorviden: Har du en porteføljeplejeordning? I så fald er 1. juli en vigtig dato for dig. Her træder det nye forbud mod provisionsbetaling nemlig i kraft, og det kan betyde, at banken ændrer de gebyrer, du skal betale. Den endelige tolkning af reglerne lader fortsat vente på sig, og nu mudrer flere banker billedet ved at lancere nye produkter, der skal erstatte de tidligere porteføljeplejeprodukter.
10. februar 2017 kl. 00.00
Investorviden: Erhvervsministeriets nye prisportal, Tjek Boliglån, er blevet kritiseret for at være fyldt med fejl. ”Der er tale om mikroskopiske fejl,” forsvarede erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) på et åbent samråd i denne uge.
02. februar 2017 kl. 16.15
Investorviden: Aktiemarkedet afslører tydeligt, at investorerne ryster i bukserne over Frankrigs præsidentvalg i april. Lige nu er prisen på april-futures på det europæiske frygt-indeks "Euro Stoxx 50 Votality", der kan fungere som forsikring mod europæisk aktieuro, bemærkelsesværdigt høj.
27. januar 2017 kl. 00.00
Investorviden: Har du overvejet at investere på en af de nye platforme Better Rates eller Lendino, hvor private kan udlåne til private eller til virksomheder? Forbrugerrådet råber nu vagt i gevær.
09. december 2016 kl. 14.55
Investorviden: Brian Mikkelsen starter i sin nye rolle som Erhvervsvækstminister med tidlige julegaver til investorerne. Han vil nemlig indføre en flad aktieskat på 27 procent og vil desuden undersøge, om danskerne i fremtiden skal have en investeringsopsparingskonto efter svensk forbillede.
Den republikanske præsidentkandidat plejer at kunne regne med rygdækning fra Wall Street. Men Donald Trumps uforudsigelighed og intentioner om at aflyse frihandelsaftaler har fået børsmæglerne til at skifte side. Foto: Wikimedia. Grafik: Per Henrik Skou
04. november 2016 kl. 16.47
Investorviden: Wall Street ser stigende aktiekurser og hepper på Hillary Clinton, men det kan vende brat. For hvis Donald Trump vinder det amerikanske præsidentvalg, er det for Wall Street lig kaos og usikkerhed.
29. september 2016 kl. 15.59
Investorviden: Selv skatteminister Karsten Lauritzen indrømmer, at det danske skattesystem er "ret komplekst". Et nyt skattelovråd skal undersøge, om de nuværende skatteregler kan forenkles.
Et talstærkt publikum var mødt op for at høre Skatteminister Karsten Lauritzen på InvestorDagen den 20. september i København.
23. september 2016 kl. 17.48
Investorviden: I spørgetiden efter sit oplæg på InvestorDagen i København sagde skatteminister Karsten Lauritzen, at han arbejder på flere ændringer af de danske regler for beskatning af aktier.
16. september 2016 kl. 17.38
Investorviden: Skatteminister Karsten Lauritzen kommer til InvestorDagen i København på tirsdag. Her er tre gode spørgsmål du kan stille ham, inden forhandlingerne på Christiansborg starter.
Regeringens udspil "Et stærkere Danmark" lægger blandt op til en sænkning af skatten på aktieindkomst og mulighed for at trække investeringer i mindre virksomheder fra i skat.
01. september 2016 kl. 16.09
Investorviden: Den nye direktør for Dansk Aktionærforening, Leonhardt Pihl, er grundlæggende positiv overfor den plan, som regeringen fremlagde i tirsdags. Men han ser også ærgerlige mangler - og lavthængende frugter, der ikke bliver plukket.
Dansk Aktionærforening: Køb en "langtidsholdbar" julegave, som skiller sig lidt ud fra mængden: Bestil et gavekort til et medlemskab af Dansk Aktionærforening eller et kursus i InvestorSkolen.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Firmamedlemmer

 

Se alle vores
firmamedlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager investor-magasinet Aktionæren 9 gange om året.

Læs magasinet her.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: