kultur

Foto: Nordnetbloggen
16. februar 2018 kl. 00.00
Investorviden: Tryg forgyldte selskabets aktionærer med et afkast på mere end 30 procent i 2017 og har lige købt Alka. Siden årsskiftet er kursen dog raslet ned. I den nyeste udgave af podcasten "Penge med Per" kan du høre Trygs Investor Relation Manager, Peter Brondt, fortælle om selskabets aktuelle status og fremtidsudsigter.
02. februar 2018 kl. 00.00
Investorviden: Overvejer du, om de billige ETF'er (exchange traded funds) kunne være noget for dig? I denne uge anmelder vi bogen "The ETF Book - All You Need To Know About Exchange Traded Funds", der giver dig en grundig indføring i ETF'ernes verden - og et overblik over, hvordan du konkret kan bruge dem i din investeringsstategi.
Chefstrateg Thomas Thygesen | Foto: SEB
26. januar 2018 kl. 00.00
Investorviden: SEB Pension pressede aktiespeederen i bund i 2017. Det resulterede i, at de gav baghjul til konkurrenterne og indkasserede årets højeste afkast. I den nyeste udgave af podcasten "Penge med Per" kan du høre chefstrateg i SEB, Thomas Thygesen, fortælle om udsigterne for 2018.
19. januar 2018 kl. 11.20
Investorviden: Denne uge anmelder vi bogen "Investeringsforeninger". Bogen er skrevet af Peter Wendt, der har mange års erfaring fra branchen, og den giver dig håndgribelige værktøjer til at navigere i skoven af investeringsfonde. Medlemmer af Dansk Aktionærforening kan desuden købe bogen til rabatpris.
12. januar 2018 kl. 00.00
Investorviden: John Bogle er en legendarisk skikkelse indenfor passiv investering. Han skabte den første indeksforening og grundlagde verdens største udbyder af investeringsfonde, Vanguard Group. Denne uge anmelder vi Bogles klassiker ”The Little Book of Common Sense Investing”, der forklarer, hvorfor han mener, at passiv investering er det bedste valg.
19. december 2017 kl. 11.11
Investorviden: Denne uge anmelder vi en bog fra en af de helt store mastodonter inden for aktieinvestering: Peter Lynch. Lynch's mantra er, at den største fare for en investor er at betale for meget – og ikke kende virksomhederne godt nok. Bogen "One Up On Wall Street" giver dig våben mod disse farer.
15. december 2017 kl. 11.36
Investorviden: Denne uge kan Warren Buffett-entusiasterne se frem til et spændende indblik i den unge Buffett. Bogen "Warren Buffett's Ground Rules" tager dig med tilbage i tiden, til dengang superinvestorens investeringsstrategi var en ganske anden, end den er i dag. Se her, hvad det vil sige.
Foto: SP Group
08. december 2017 kl. 12.07
Investorviden: Plastproducenten SP Group har år efter år givet investorerne imponerende afkast. I den nyeste udgave af podcasten "Penge med Per" kan du høre SP Groups administrerende direktør, Frank Gad, fortælle om selskabets vækstdrivere, 2020-plan og fremtidsudsigter.
01. december 2017 kl. 00.00
Investorviden: I denne uge udkom bogen "Skibsrederen", der fortæller historien om Danmarks ubetinget største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk. Forfatteren Søren Ellemose har fulgt selskabet i mere end 25 år, og hans store viden kan du nu få indblik i med denne "moppedreng" på hele 542 sider.
24. november 2017 kl. 08.13
Investorviden: Vil du gerne udvide din investor-værktøjskasse med teknisk analyse, er ugens bog et oplagt sted at begynde. Ulrik Dall gennemgår kort, præcist og pædagogisk de teknikker, du skal beherske for at kunne spotte gode investeringer med teknisk analyse. Medlemmer af Dansk Aktionærforening kan desuden købe bogen til rabatpris.
17. november 2017 kl. 00.00
Investorviden: Bruger du teknisk analyse til at finde frem til de gode investeringer? I så fald er ugens bog "The Art and Science of Technical Analysis" en håndsrækning til at tage din tekniske analyse til et endnu højere niveau.
10. november 2017 kl. 00.00
Investorviden: Hvordan kan du bruge teknisk analyse til at vælge de rigtige investeringer? Det kan bogen "Finansielle markedsanalysers anatomi" give dig et grundigt indblik i. Medlemmer af Dansk Aktionærforening kan desuden købe bogen med 200 kroners rabat.
03. november 2017 kl. 00.00
Investorviden: Kurt Kara er mangeårig forvalter af Maj Invest Value Aktier. Sidste år udgav han bogen "Den rationelle investor", som viser dig, hvordan du finder frem til de bedste investeringer gennem en langsigtet value-strategi. Medlemmer af Dansk Aktionærforening kan i november købe bogen til rabatpris.
30. oktober 2017 kl. 12.22
Investorviden: Forlaget Bodano har udgivet fire rigtig gode bøger til dig, der er ny inden for aktier og investeringsbeviser - eller måske bare har brug for at få genopfrisket nogle af grundreglerne. Denne uge sætter vi spot på de fire bøger, som medlemmer af Dansk Aktionærforening desuden kan købe til rabatpris.
"Det er befriende, at de tør mene og fremføre andet end de fleste analytikere og markedsiagttagere," skriver Morten Bang i denne anmeldelse af podcasten "Adventures in Finance" | Foto: Adventures in Finance
21. oktober 2017 kl. 00.00
Investorviden: Værterne i podcasten "Adventures in Finance" er både kontrære og velargumenterende, og de udfordrer din opfattelse af verden som investor. Podcasten byder blandt andet på "Things we got wrong", hvor en investor fortæller om de investeringsfejl, vedkommende har begået.
Foto: Bavarian Nordic
13. oktober 2017 kl. 13.31
Investorviden: For en måned siden blev Bavarian Nordics værdi halveret fra dag til dag, da selskabets forsøg med milliardhåbet Prostvac mod prostatakræft blev stoppet. I denne uge kunne du i podcasten ”Penge med Per” høre Rolf S. Sørensen, IR-chef hos Bavarian Nordic, fortælle om, hvordan selskabet selv ser fremtidsudsigterne.
06. oktober 2017 kl. 00.00
Investorviden: I Bloombergs podcast "Masters in Business" kan du blive klogere på, hvordan succesrige forretningsfolk som Ken Fisher, Howard Marks, Michael Lewis og mange flere er nået så langt, som de er.
29. september 2017 kl. 00.00
Investorviden: Kender du pengenes historie - fra bytteøkonomi til mønter af guld? Denne uge har vi en bog, der udfordrer det, du tror, du ved og præsenterer en ny teori. Herudover kan du også få indblik i Euroens historie og blive klogere på, om den monetære union kan overleve i fremtiden.
I første halvår blev 39 selskaber noteret i Sverige, mens kun et enkelt selskab gik på børsen i Danmark. Lyt med i dette program, hvor Millionærklubben på Radio24syv tager emnet op. Foto: Radio24syv
08. september 2017 kl. 15.06
Investorviden: Det er reglen mere end undtagelsen, at danske selskaber går på børsen i Sverige frem for i Danmark. Millionærklubben på Radio24syv har taget emnet op, og har John Stihøj fra Aktiefokus med på råd. Han diskuterer et udpluk af de lovende selskaber, han har behandlet mere grundigt i den seneste version af magasinet Aktionæren.
25. august 2017 kl. 14.16
Investorviden: Bitcoins og andre såkaldte krypto-valutaer er i mediernes søgelys for tiden. Men hvordan fungerer teknologierne - og kan de digitale penge være en fornuftig investeringsidé? Få et overblik med bogen "Cryptocurrency"
18. august 2017 kl. 08.54
Investorviden: Klassikeren "Security Analysis”, der er skrevet af Buffetts læremester Benjamin Graham, og Per Juuls ”Find de bedste aktier” gør dig begge klogere på, hvordan du bruger en virksomheds årsrapport til at gennemskue, om en investering er god eller ej.
Foto: Flickr
03. august 2017 kl. 13.23
Investorviden: Vejrudsigten truer med regn i weekenden. Er du løbet tør for interessante indendørs-sysler? Så lav en omgang popcorn og slå fødderne op. Vi har her fundet en serie, en film og en dokumentar om Wall Street, der kan forsøde tiden, indtil solen titter frem igen.
Foto: Scanpix
26. juli 2017 kl. 14.47
Investorviden: KULTUR: Læn dig tilbage i solsengen, luk øjnene og få investeringstips fra Warren Buffett. Lyder det for godt til at være sandt? Den er skam god nok. Du kan downloade hele syv Buffett-bøger som lydbøger. Se hvilke her.
Nordnets danske landechef, Niklas Odenwall, har lavet en opgørelse over de 15 danske og 15 udenlandske aktier, der har været mest eftertragtede blandt Nordnets kunder i sidste måned. Se opgørelsen herunder. | Foto: GreenMobility, Pandora, Novo Nordisk og Conferize
19. juli 2017 kl. 12.28
Investorviden: Hvilke aktier, tror du, var de mest eftertragtede i juni? To nye danske aktier - Conferize og GreenMobility - så dagens lys, men hvem trak flest investorer? Det kan du få svar på i det seneste blogindlæg fra Nordnets danske landechef, Niklas Odenwall.
Der er aktuelt to centrale pejlemærke, du som investor bør holde øje med, for ikke at blive taget på sengen af en nedtur på aktiemarkedet, skriver Morten Langer i sit blogindlæg. Læs herunder hvilke. | Foto: Colourbox
13. juli 2017 kl. 13.54
Investorviden: KULTUR: Erhvervsjournalist og redaktør for Økonomisk Ugebrev, Morten Langer, blogger hver lørdag på Nordnetbloggen. I sit seneste indlæg kunne du blive klogere på, om vi står foran en nedtur på aktiemarkedet, og få indblik i aktuelle danske vinderaktier og aktier, du bør skynde dig ud af.
06. juli 2017 kl. 12.02
Investorviden: Denne uge sætter vi spotlys på fremtiden med to bøger, der har helt forskellige fremtidssyn. "The End of Alchemy" kommer med nogle forudsigelser, der nok vil risle koldt ned ad ryggen på dig. Hvorimod "The Inevitable" hilser fremtiden - og dens markante teknologiske fremskridt - velkommen.
29. juni 2017 kl. 14.06
Investorviden: Denne uge kan du blive klogere på menneskets rolle i fremtiden. Bøgerne ”Rise of the Robots” og ”Homo Deus” giver (et skæmmende) indblik i, hvorfor fremtiden er brolagt med arbejdsløshed – og ikke nødvendigvis en, der kun rammer folk med manuelle, rutineprægede jobs.
23. juni 2017 kl. 12.05
Investorviden: Denne uge kan du blive klogere på nogle af de udfordringer, der står mellem dig og det gode afkast. "Against the Gods" giver dig indblik i, hvorfor du bør sprede dine investeringer, og "Black Swan" viser, hvordan uventede hændelser - som 9/11 - påvirker økonomien.
16. juni 2017 kl. 00.00
Investorviden: Denne uge kan både den spirende iværksætter og virksomhedsejeren blive klogere. De to bøger ”Business Model Generation” og ”How to Attract Investors” giver dig input til, om din virksomhed har den rigtige forretningsmodel – eller om der er plads til forbedringer - og hvordan du kan øge chancerne for at tiltrække investorer.
09. juni 2017 kl. 13.43
Investorviden: Hvert år slår omkring 30.000 nye danske virksomheder dørene op. Denne uge kan du med bøgerne "The Personal MBA" og "The Lean Startup" få indspark til, hvordan du griber det an, hvis du også går med drømme om at springe ud som iværksætter.
| Foto: Wedelslund Gods
02. juni 2017 kl. 13.41
Investorviden: Havde du ikke mulighed for at deltage i Classic Car Race forrige weekend, har du nu igen muligheden for at se nærmere på de to røde ”Team Dansk Aktionærforening”-veteranbiler. Denne gang til Træf- og Køretøjsdag på Wedelslund Gods i Galten ved Aarhus.
24. maj 2017 kl. 22.53
Investorviden: Church of England har slået de bedste kapitalforvaltere i 2016. Kirkens fond opnåede et afkast på hele 17 procent. Bliv klogere på kirkens investeringsstrategi her.
18. maj 2017 kl. 00.00
Investorviden: Denne uge kan du få et dybdegående indblik i Oraklet fra Omaha med bøgerne "The Snowball" og "The Warren Buffett CEO". Du kan se frem til at blive klogere på manden bag myten - men også på, hvordan han med stor succes har angrebet rollen som øverste chef i de virksomheder, som Berkshire Hathaway ejer.
11. maj 2017 kl. 00.00
Investorviden: Denne uge kan du lære at investere som Warren Buffett med bøgerne "The Warren Buffett Philosophy of Investment" og "Inside the Investments of Warren Buffett". Du får dybdegående indsigt i de investeringsprincipper, der formede verdens bedste investor - og indblik i hans 20 største investeringer gennem tiden, og hvorfor valget faldt på netop dem. 
Foto: Classic Race Aarhus
05. maj 2017 kl. 15.13
Investorviden: Når årets veteranbils-motorløb Classic Race drøner afsted i Aarhus den 19.-21. maj, står Dansk Aktionærforening klar med to ”DAF-røde” veteranbiler, der er spået gode vinderchancer.
21. april 2017 kl. 00.00
Investorviden: I denne uge kan du få et indblik i, hvor meget Wall Street har ændret sig på knap 100 år: Fra finansielle rådgivere, der påstår at kunne se ind i fremtiden, til højfrekvens-handlere, der tjener formuer ved at handle værdipapirer få millisekunder før alle andre ved at benytte avanceret software.
2017 har allerede vist positive takter på aktiekurserne, men chefstrateg Tine Choi skønner, at der fortsat er noget at komme efter. | Foto: Danske Bank
10. april 2017 kl. 14.36
Investorviden: KULTUR: Chefstrateg Tine Choi blogger på sitet InvestorView. I hendes sidste blogindlæg kunne du blive klogere på, hvorfor hun skønner, at 2017 og 2018 bliver gode aktieår - og hvorfor europæiske aktier er at foretrække.
08. april 2017 kl. 00.04
Investorviden: I denne uge tager de to forfattere - og tidligere børsmæglere - Michael Lewis og John LeFevre dig med bag kulisserne på Wall Street, hvor forsmåede sælgere, sadistiske tradere og utilregnelige chefer er hverdagskost.
31. marts 2017 kl. 22.38
Investorviden: POLITIK: I Sverige har de en aktiekultur, der er langt mere udbredt og stikker dybere end den danske. Hvad er det, svenskerne kan? Og hvad skal der til, før Danmark kommer op på det niveau? Det var et af emnerne, da podcasten ”Penge med Per” blev optaget på InvestorDagen i København.
”Vi investerer i både små og store danske selskaber. Men den størrelse, vi har fået nu, sætter nogle begrænsninger for, hvad vi kan. Man kan sige, at det er muligheden for at finde en ny RTX, der gør, at vi nu lukker for nye kunder,” forklarer Michael Voss.
31. marts 2017 kl. 01.46
Investorviden: Fundamental Invest lukkede i onsdags for tilgang af nye kunder. Investeringsforeningen vil ikke være større, lyder begrundelsen. Det er et yderst sympatisk træk, mener Anders Nørskov, bestyrelsesmedlem i Dansk Aktionærforening.
23. marts 2017 kl. 11.05
Investorviden: I denne uge vender vi spotlyset mod to af de mere "skruppelløse" investorer. George Soros interesserer sig ikke det store for, hvad han investerer i, bare det giver hurtig gevinst. Carl Icahn opkøber virksomheder for at gennemtrumfe forandringer, der kan presse prisen på aktierne i vejret, uanset de langsigtede konsekvenser. Læs mere om de to legendariske investorer her.
17. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Spionage, bestikkelse og sminkede regnskaber. Historien om den vestjyske verdensvirksomhed Vestas er langt fra kedelig, cementerer bogen ”Vestas – Verdensmester for enhver pris,” der netop er udkommet i denne uge.
10. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: Er du til aktive eller passive investeringer? I denne uge har vi en bog, der giver dig indblik i, hvordan Warren Buffett - verdens mest succesfulde investor - udvælger sine investeringer, og en anden, der fortæller historien om de passive investeringers fader, John Bogle.
"Spørgsmålet er derfor, om det er på tide at være mere selektiv i sine investeringer og satse på den grundige selskabsanalyse, fremfor de brede indekser," skriver Alexandra Morris i sin Morgenkommentar.
03. marts 2017 kl. 00.00
Investorviden: KULTUR: Har du brug for friske input til dine investeringer? Finansmediet Investor giver dig hver uge inspirerende morgenkommentarer med aktuelle indspark fra finansverdenen. Denne uge kunne du blandt andet blive klogere på, om amerikanske aktier er toppet for denne gang.
24. februar 2017 kl. 00.00
Investorviden: Investerer du i Petrus, Latour eller Lafite Rothschild? I så fald er du ikke den eneste. Investorernes efterspørgsel efter fine vine er på det højeste niveau i mere end fem år.
Lars Kroijers mest viste YouTube-video ”How to invest if you can’t beat the markets” er blevet vist næsten 20.000 gange.
17. februar 2017 kl. 14.59
Investorviden: Tidligere hedgefond-manager og forfatter Lars Kroijer deler ud af sin viden på YouTube. Denne uge kan du blive klogere på, hvilken indflydelse Trump har på aktiemarkedet – og om du bør tage højde for det i dine investeringer.
10. februar 2017 kl. 00.00
Investorviden: ”Hold din økonomi i topform” - dét lover ugens indlæg på økonomisk rådgiver Kim Valentins blog ”FinansNyt”. Indlægget giver dig en privatøkonomisk opgavekalender for 2017, der viser, hvordan du hver måned året rundt kan justere økonomien og få mere ud af dine penge.
03. februar 2017 kl. 00.00
Investorviden: HBO havde i denne uge premiere på dokumentaren ”Becoming Warren Buffett”. Dokumentaren zoomer helt tæt på mennesket Warren Buffett og giver dig eksklusive interviews med venner og familie og indblik i den legendariske investors hverdag.
Vi er i gang med at flytte hjemmesidens servere. Du kan dermed opleve, at nogle af siderne som f.eks. Aktionærens e-magasin og Aktiehåndbogen midlertidigt er ude af drift. Det hele skulle være flyttet senest i aften. Vi beklager de gener, det måtte medføre. 

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Firmamedlemmer

 

Se alle vores
firmamedlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager investor-magasinet Aktionæren 9 gange om året.

Læs magasinet her.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: